Monday, March 28, 2011

acara hari minggu


heyo kengkawan... shin kembali bersiaran.. muahh muahhhh.. rindu kat shin x ni?? ajer giler x rindu kannn.. sampai ada yg msg naper x update blog.. huhu.. alahai.. mekaceh laa.. ek.. terasa jugak yg blog ni wujud kat muka bumi sampai korang sudi membaca nya.. maklum la.. Lady Gaga tu kalo ada masa.. sure dia pun x sabo sabo nak baca blog shin *matilah~

disebabkan kemerosotan mood yg x berapa stabil.. menjunam seminggu dua ni akibat kerosakan yg berlaku pada Lappy shin.. so.. agak terhad yer nak melempiaskan napsu menulis kat blog ni.. i love writing.. tp mood tu x sampai.. xmo hipokrit dalam menulis.. berpura pura bahagia.. tp shin xmo gak asyik nak tepek entri mengeluh.. so better shin merehatkan diri sebentar.. mencari kekuatan jiwa gitu.. huhu

ouh yer.. kamis lepas.. shin telah mengigihkan diri pegi ke kota metrosexual Kuala Lumpur.. so ngan secara automatiknya monteng la kojer yer ari Jumahat tu.. semata mata nak pi Lowyat.. utk menyembuhkan penyakit lappy shin tu...

sambil di temani pakcik, pakcik edi sama pakcik mike.. sambil jalan beriringan kitaorg pergi membuat lawatan mengejut kat kedai kedai yg ada kat Lowyat tu ek.. pastu baru lah pergi ker tempat yg sepatutnya kitaorg lawat..

shin dah agak daaa.. mmg x leh claim warranty.. utk kerosakan LCD.. dorang xmo betanggung jawab.. habis madu sepah di buang *nanges

kalo nak ganti LCD Acer.. mau terbang Rm680, kalo brand lain Rm380.. so shin yg sengkek ni beli la yang brand lain.. kendian dorang check stock ada la satu jer tinggal.. tu pun dorang x sure lagi leh muat kat lappy shin ke idak... lepas tinggalkan no tepon.. shin pi la teman pakcik pakcik sekelian tu pergi merayap...

x sampai 10 minutes dorang call semula.. cakap Lappy shin dah siap bikin.. fuiyohh cepat sehh.. x yah nak tunggu seminggu dua.. settle~



ni la natang LCD yg rosak tu *nanges

lepas dah amek lappy.. shin teman pakcik beli TV baru.. ececeh.. mencik.. seronok ar dia dapat TV baru ek.. senang jer.. pilih, gores dan menang huhu


mahal sehh~


dapat pegang kotak jer jadi la


yehhh bawak balikkk!

lepas tu.. dalam area kul 3 lebih.. kitaorg berpisah ler.. shin sorang sorang membawak diri pi merayau sekitar Lot 10, Pavilion.. sib baek la bawak bateri Lappy dua ketui.. so leh online sokmo.. 1st time gak jalan kaki dari Pavilion pi KLCC.. huhu.. takot jer sesat.. tp sampai gak.. kat sana shin jumpa Ateef.. huhu seronok.. lama x jumpa.. borak2 jap.. pastu shin tunggu sham lik keje.. then balik umah dia..

malam tu.. shin sempat jumpa shah.. cian dia.. demam demam pun datang jumpa shin.. tp agak lewat la.. kul 11 lebey.. then dia bawak sampai ke puchong.. slalu dengar perkataan Kinrara.. tp malam tu.. menjejak kaki ke Kinrara.. ouh.. agaknya ni la puchong yg encik nolan pi audit itu ari..

shah bawak makan kat kedai apa ek shin lupa laa.. tp Roti Boy ke apa.. x snap pon.. sbb pencahayaan kurang.. lagi satu rushing makan.. sbb kedai dah nak tutup.. sedah sunggu mee udang.. shah plak makan laksa... air pun x sempat habis kan.. sbb dah di suruh blah oleh pekerja bangla.. siot jer.. pastu shah terus antar shin lik umah.. lagipun dia x berapa sihat.. esoknya nak kena pi keje.. wat filing katanya huhu ghajin sungguh~

p/s : mekaceh gak utk Pejal yg sudi jumpa shin.. lama x jumpa Pejal.. seronok ar.. kali ni pi KL dapat jumpa org org yg shin dah lama x jumpa, pakcik, pejal, shah, ateef dan jugak sham.. nnt shin pi KL.. kita jumpa ag ek~


esok paginya.. seawal jam 7 lebih shin dah gerak kuar dari umah sham.. kebetulan sham pun nak lik kulai gak.. so kitaorg balik sama la... mintak hosmet dia antarkan kat terminal bas yak baru kat Bandar Tasek Selatan.. perghh beso giler.. tp x sempat nak amek gambo.. pasal terus beli tiket then bas nyer dah nak gerak..

awal gak la sampai kluang.. kul 11.30 pagi.. pastu kitaorg pi makan dulu.. then naek bas kul 12.30 utk balik kat Bandar Tenggara.. huhu.. dkt kul 2 sampai umah.. yeahhh..

malam tu shin terus kuar merayap pi melepak kat Taman Universiti.. jumpa Araf, Miaki and the clicks.. try contact Encik Nolan.. dia bz.. cedey~

p/s : shedapnya dpt makan beger king~

ari ahadnya plak.. shin xde wat per.. mmg dah plan nak ngemas umah bujang..kul 12 tengah ari.. shin terus pi umah bujang.. bawak peralatan yg patut.. the 1st thing shin wat.. cuci sofa..

agak susah nak sental la.. shin takot rosak material dia.. sambil hati ni memaki la kengkawan abang shin yg dok mengotorkan sofa ni.. kuang ajar tul.. dah bagi dok percuma kat umah shin tu x reti nak jaga harta orang lain.. mentang bukan dorang yg punya..

sedih gak laa.. mana taknya.. shin beli sofa ni bukan murah.. masa tu shin installment lagik.. 6 bulan bayar baru abis.. x termasuk interest.. pastu shin siap bungkus kalo nak tinggalkan umah bujang.. ni leh dorang kotorkan.. ngan kesan minyak... daki.. taik lalat semua ada.. geram sungguh~

cuaca plak kejap mendung kejap panas.. risau gak kalo kalo hujan.. lagi terus sofa tu nnt.. lembap.. so lagi la bertaik lalat.. shin sental asal boleh jer.. utk bagi kepuasan diri sendiri.. kira mcm dah samak laa sofa ni semua!


xde ampai.. wayar tepon pun beguna juga huhu


cian sofa shin kena jemur kat tengah panas


still lagi nampak kotor even dah cuci *nanges

penat la.. haus.. rasa pening kepala kena panas.. pastu shin nak masak air.. baru shin pasan cerek letrik xde.. mesti kengkawan abang shin punya keje.. pastu shin check.. penyapu bilik air, gunting satu plastik, baldi, ada la toys yak pakcik penah bagi shin.. semua ghaib..

pastu shin call abang shin la.. shin try control marah tu.. shin cuma mintak abang shin bagitau kat kengkawan dia.. suh pulangkan barang2 yg dorang amek..

dekat sejam lebih nunggu.. tetiba ada budak kecik bagi salam.. then.. budak tu bagi la beg plastik.. dalam tu ada cerek.. dia ckp.. ada abang suh bagi.. dia ckp terima kasih.. perghh nyirap jer.. tau plak malu.. pass kat orang len suh pulangkan..

bila shin tanya.. kat mana umah abang tu.. budak kecik tu cuma kat kat area atas jer.. aishh mana la shin tau area atas tu kat ner.. hampeh.. pastu shin terus sambung ngemas...


dah siap ngemop~

dekat kul 3, perut rasa lapar..then ada kawan shin nak jumpa.. so kitaorg decide la pi makan skali.. tp kedai makan x bukak pulak.. so pegi la makan k-ep-c.. nyum nyum.. seronok sgt dpt makan sama.. borak borak huhu... tp sayang.. dah berpunya.. cewahh..

pastu kitaorg lepak umah bujang shin.. sempat nengok konsert Micheal Buble' sama Celine Dion.. pastu hujan lebat giler.. guruh.. budak tu nak balik pun x leh.. mmg lebat sgt.. so makin lama la dia kat umah tu.. huhu

dekat kul 7.30 petang.. baru la hujan benti.. pasti kitaorg memasing balik.. dia balik umah dia kat Kulai.. shin plak balik umah parent *senyum



ouh... sblm hujan tu.. otw nak pi k-ep-c, sempat la shin snap bunga Tecoma ni kat tepi jalan.. x berapa menjadi tahun ni pasal cuaca hujan jer.. kalo cuaca panas.. bunga Tecoma ni banyak giler.. santekkk.. nnt kalo ada lagi kawasan yg santek.. shin snap ok!

sekian la ek.. nnt shin wat entri lain plak yer.. daa~


gambar gambar di taja oleh HTC Desire HD

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

luddin said...

hari minggu yang penuh!!...banyak aktiviti sungguh...

bedpet said...

gajin betul mengemas rumah. kalah ceq yg pmpn ni. hehe :)

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : sangat penat.. sib baek kuat dan sihat huhu

i'm shin... i'm inesen said...

bedpet : utk rajin x kira jantina huhu.. shin pun pemalas gak.. tp kalo di biarkan.. makin kotoq la umah tu

::FAIZ FARISH:: said...

shin, nanti u lap tingkap nilik saya ok, pastu basuh semua baju saya, pastu cuci skali karpet bilik saya, pastu basuh keta saya..
(erk, tetibe feel jadik Bos besar)

Ri said...

huhu.. berbelanja kalah boss sekrg ni ek? dgn tepon, lappy dan mcm2 lg..

syukur le umah tu dah dpt dikemas, kembali hampir cantik semula :)

Calvin Charles said...

eee... gi Lowyat... bestnyer... weeee~~~~

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : waahhh banyak cantikkk! cepuk kang

i'm shin... i'm inesen said...

Ri : aishh.. boss la sgt.. tepon tu 24 kali bayar baru jadi hak milik sepenuhnya yer..

i'm shin... i'm inesen said...

calvin : x besh pun huhu