Tuesday, August 7, 2012

cerita ari ke 18 puasa - raya serba baru

TERBAEK.. ngee.. akhirnya esbok kaler hitam dah sampai umah daa.. ngee.. laju jer kann tokey kedai ni.. tau nak raya.. pastu asal oder cpt jer dapat.. x yah tunggu lelama.. yer la.. bisnes masyukk dekat dekat nak raya ni.. ramai org tukar itu tukar ini.. nak jaga customer punya pasal..

cian esbok lama.. x pasal pasal kena tukar.. semoga jadi pengajaran kat mak shin.. len kali jgn guna benda benda tajam utk amek barang dalam esbok.. x pasal pasal bocor lagik karang.. even tukar esbok baru.. esbok lama pon still guna gak.. utk simpan simpan sayur ker.. ikan bilis.. ikan kering.. atau bahan bahan memasak yak laen.. utk daging.. ikan.. mmg ada esbok khas laen utk dorang semuaa.. esbok baru utk wat lawa lawa dapo jer hahaha.. bole gitu.. so kat umah ada 3 esbok dah #kannn

buat masa ni.. esbok baru lom leh masuk celah cabinet tu lagik.. sapa suh saiz beso sgt.. nak kena oter skit cabinet baru leh masuk.. haa terpaksa la dok terkeluar skit.. lagipon lom isik barang lagik..

kebetulan gak.. pintu kayu utk raya pon siap hari yak sama.. ngee.. seronok seronok.. mcm janji plak dorang ni ek.. bagus bagus.. camni laaa.. xde la nak kena tunggu lelama.. susah.. umah sepah.. nak kemas nnt kotor semula.. bek x yah kemas dulu.. tunggu settle semua baru laaa begasak ngemas..

tadaaaaaa~

keadaan umah masa kini.. sepah mcm tongkang pecah

haaa.. habuk toksah ckp la.. mak awal awal dah bagi tugasan mengemas kat shin.. adehhh.. penat la pepuasa ni nk kena ngemas.. dah la nnt pasang langsir pun shin gak... tp dari shin kena ngecat umah.. baek shin ngemas.. sakit woo leher kena dongak.. pastu nnt nak kena besihkan badan kena cat lagik.. leceyyy...

esok abang shin datang lagik bertukang utk settlekan apa lagi yak lom settle.. nak tukar pintu dapor plak.. orang pasang grill pon datang esok.. shin rasa.. sabtu ahad ni jer la paling sesuai utk ngemas umah.. lagipon.. perghh  makin dekat nak raya.. makin penat la nnt  semua org ek.. ada sesapa sukarela nak jadi bibik kat umah shin?? nnt shin bagi upah baekkkkkk punyer!!

oklah.. jom sesiap pi teraweh.. nnt kita sambung lagik ek.. daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen


13 comments:

Aisyah Rafaei said...

shin, cantekknyer umah...shin, carik calon bibik merangkap calon owg umah sekali..muehehe..

Syakir Rahman said...

fuh...sonok la raya nnt..ehehehe

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah Rafaei : erk.. shin lom layak ada org umah la kakak.. ngee..

i'm shin... i'm inesen said...

Syakir Rahman : InsyaAllah.. seronok seronok... kejap jer lagik nak raya

Anonymous said...

shin, insyaAllah ada..aminn..shin, doa je pd Tuhan jumpe owg yg sesuei dgn diri shin, agama shin, ibu bapa dan kuarge shin..sesuei tu sgt penting, of course tak dpt yg perfect tp janji dia paham shin..syukor alhamdulillah..akak pun betemu jodoh lambat masa umor 34..

Aisyah Rafaei said...

adeh dia wat lg..kuor anon kat komen di atas..

:|: TinTa Kibod :|: said...

cantek umh owang felda skng ekkkkkk
hehe

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah Rafaei : hik hik.. suka la cik anon tu kan akak ek.. pesal ek?? tu ar.. selalu doa gak ni.. akak umo 34 dah kawen.. shin ni umo 34 x kawen kawen lagik #nanges

i'm shin... i'm inesen said...

ayu : kann.. pastu dalam umah xde org.. anak anak dah kawen dok umah laen.. camne tu??

azizi.selamat said...

cantik juga ruang dalam rumah tu...

::FAIZ:: said...

cntk rumh

i'm shin... i'm inesen said...

azizi selamat : meh la raya dtg umah

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : bila nak jenjalan kulai? x sudi ker