Friday, August 17, 2012

cerita ari ke 28 puasa - penat sangat

arini shin terasa penat sangat.. awal awal pagik mak shin dah kejot.. xde maen teriak teriak.. dia call jer suh shin mangon.. dah dekat kul 10 pagik ( awal kah? ) hurmm pastu kena la wat apa yak mak suruh.. tadi masa shin solat teraweh sempat lagik tetido masa dok berdiri rakaat pertama masa nak baca fatehah.. huk huk.. sadis tul.. banyak kali gak kuar masuk masjid sbb nak pi basuh muka bagi segar.. tetap terhoyong hayang perghh.. fail abish solat malam ni #nanges

memula pagi tu mak suh shin teman dia bikin rempeyek.. sambil kena isik dalam bekas.. telinga ni kena la dengar dia dok cite mcm mcm.. kadang kadang.. cite tu dah 2 kali ulang.. layan jer la.. kang x layan derhaka plak.. merasa la dok kelim pestik tu guna lilin.. xde mesin.. huhu.. hanya yak terer jer leh bikin tauuu #muka blagak tp menten inesen

sementara nak nunggu rempeyek siap.. shin dok cuci baju plak.. banyak baju nak kena cuci.. shin plak jenis suka cuci guna tangan.. baju tadak la kotor mana.. tp arini cuaca mmg mendung jer.. hujan sekejap sekejap.. pas abish basuh baju.. sambung isik rempeyek.. pastu terus sesiap pi solat Jumaat.. arghh x dpt tido kejap tgh ari tu #nanges

lepas lik solat Jumaat.. terus shin sesiap nk pi bando Kulai.. shin nak cari vacuum cleaner.. vacuum lama shin poblem.. time nak raya ni dia wat hal plak.. jenuh tau shin carik.. bajet Rm200 jer.. pastu xmo la beli murah sgt tp mcm x bajet tahan lama.. yak penting lebih 1400W.. lama tau shin cari.. pegi 3 kedai.. last last beli kat Senheng jer.. padahal dah pegi kedai memula.. tp lepas tempat laen mcm x ok.. so shin drive pi Senheng semula.. dah tu dekat kul 5.30 petang baru shin sampai umah #nanges

lik umah.. mak suh anyam ketupat.. hurmmm sempat la anyam skit.. pastu tau tau dah nak buka.. then rest kejap dah nak pi teraweh.. tu yak penat giler.. sampai antok antokkkk #nanges

ni dah nak dekat kul 12 x plak mata ni ngantok.. hampehhhh!

p/s : esok lagi banyak keje nak wat #nanges

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

bukankosong said...

xpela shin

sekali setahun je

Aisyah Rafaei said...

bagus nyer shin...anak soleh..