Wednesday, February 5, 2014

acara hari cuti 2 - jalan jalan cari makan

ok.. arini entri  acara hari suci shin bab 2.. hik.. pas solat Jumaat.. shin kuar ngan encik shamsul sama kawan dia.. kebetulan cuti panjang.. so encik shamsul lik kampong la.. so seronok la shin ada geng sekejap.. pas solat Jumaat kitaorg gi men bowling kat Johor Jaya.. lama shin x men bowling.. rasa last men bowling 2 tahun lepas hukk #sedih

pastu.. shin plan ajak encik shamsul makan kat Kukup Pontian.. tp kitaorg x tau jalan la plak.. lagipon.. kakak dia gitau mungkin banyak kedai x bukak lagik.. pasal aritu hari pertama raya cina.. humm shin rasa mcm bukak jer huhu.. pastu terus berubah arah.. kitaorg plan makan kat Senibong Village kat Permas Jaya plak.. sampai sesat sesat cari jalan.. guna GPS pon leh sesat.. hukk #nanges

sampai je kat Senibong Village punya la ramai ummat manusia.. susah gak nak cari parking.. sib baek encik Shamsul yak bawak kete.. so xde la shin stress huhu.. pastu kitaorg melilau untuk cari kedai makan yak betuah sbb jadikan kitaorg customer #sengih

tu dia.. anak ikan.. mak ikan.. bapak ikan..

geramnya nengok udang ni.. nyum nyum

1st time nengok natang ni.. mak aih.. mahal bebeno

scary #nanges

pastu lama kitaorg nunggu makanan.. dekat sejam baru sampai.. tp stress tu hilang bila dah ketam depan mata... tp sbb bulan x penuh.. isik ketam pon x byk ler sgt.. tp still leh makan laa..

prawn butter~

 ketama masak cili telo

hmmm sedapnya.. pasni shin nk bawak parent makan ketam gak.. tp xmo la kat Senibong Village ni.. lambat.. shin nak bawak kat area biasa.. Pantai Lido.. dah penah bawak sekali.. mak pon suka makan situ.. nnt la.. tunggu 15hb Islam.. haa bulan penuh time tu.. InsyaAllah isik ketam pon penoh gakk huhu

tu diaa #pitam #nanges

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Chot said...

chot xbleh bwk kete guna gps..sbb jenis peringai cepat ngamuk. gps for (guna pun sesat)..mau kalau sesat mmg mkn tar la gps tu jawabnya..huhu
btw..selaku hantu seafood, chot memang nak #nanes jugak tengok gambar mknn shin tu.ermm

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

Ape yg merah2 tu?? cm seram jeee...

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : shin kalo guna GPS follow suara arahan je ngan perati signboard je.. kalo nengok GPS nyer graphic mau sesat..

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) : ketama Alaska

t.a.t.a said...

Sekali pandang macam ikan menan. Hahaha.

faizura rahman said...

erk btol ke isi ketam bergantung pada tarikh bila ianya ditangkap? haha..tak penah tau pn shin!