Sunday, February 16, 2014

acara hari minggu

cakk.. heyo kengkawan.. selamat mengabiskan saki baki cuti hari minggu ek.. korang wakpe jer cecuti ni?? seronok?? hik.. semalam shin abiskan cuti kat umah hadap lappy.. study pasal camera.. study pasal travel.. sambil di temani kucen tersayang.. hikkk.. dah beso dah budak ni.. kuat mkn.. kuat tido.. kuar gigit orang.. tp perot dia dah x moncit lagik.. mesti dia happy dok umah ni.. semua org sayang dia huhu..

citt.. x manis tido terkangkang.. ekot perangai sapa la tu #nanges

cuaca kat Kulai lately panas betul.. panas merentung.. hukk.. around kul 3 semalam.. mak shin x baper sehat.. dia mintak anto kat klinik.. jenuh cari klinik yak bukak.. satu pon xde.. aiseyman.. lupa.. negeri Johor kan cuti hujung minggu nyer dah tuko ari sabtu.. pastu terus shin decide ajak mak ngan babah gi bando Kulai jer.. cari jer klinik mana yak bukak.. 

sib baek la ada klinik bukak.. x ramai pesakit lak tu.. Alhamdulillah di permudahkan.. lepas jer mak dapat obat.. shin ajak dorang gi meround Plaza Angsana jap.. semata nk skodeng camera GoPro ngan Pentax.. hmm malangnya.. Pentax xde jual.. GoPro plak ada 2 kedai yak jual.. satu kedai mahal.. tokey nyer pon muka cam tahik.. satu lagi kedai.. muka dia xde perasaan.. tp still melayan la soalan soalan shin ngan nada bosan.. harga GoPro dia jual murah byk dari kedai memula tadik.. tp xde stock #nanges

tarraaaaa~

lepas dah puas skodeng GoPro.. lepas solat Maghrib kat Angsana.. terus shin begegas gi area Pantai Lido.. Restaurant Seri Linau Tom Yam Seafood.. ajak mak ngan babah makan ketam.. nyum nyum

murah banyak la kat sini banding makan kat Senibong.. rasa pon leh tahan sedap.. shin makan ketam 2 eko + ikan sembilang masak asam pedas + ikan pari bako sambal + sayo + telo + air + otak otak = RM106 jer mmg syorkan kalo kengkawan makan kat sini.. dah 4 kali shin makan ketam kat sini #sengih

pastu arini plak.. shin pegi keje overtime.. hikk.. gigih ni.. mangon pepagik.. kul 6.30 dah masok keje.. Alhamdulillah dapat gak overtime.. so leh la shin top up duit nak beli camera nnt #nanges

pastu masa morning break shin gi umah encik Azim jap.. collect ole ole dari Australia.. hurmm nengok gambo gambo dia rasa gi Indonesia lagi best hahaha.. sbb Australia nampak modern sgt.. x kena ngan jiwa shin #sengih

suka kumpul topi Hard Rock Cafe yak camni #nanges

oklah.. shin dah sesiap nak gi men badminton ni.. umo dah meningkat.. kena cergas skit.. jom kengkawan kita men sesamaaaa #bersemangat

ngepose dulu~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Chot said...

demm...ketam lagi. i hetchu shin..hahahah..ingtkn da bli GoPro...

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : hahahaha sedap nyer ketammmm

luddin said...

shin kata...."tokey nya pun muka cam tahik"

kelako laa statement tu...hehe..

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : nyampah nengok org jual brg wat muka mcm tu.. x rugi x beli kat kedai org camtu.. cer la senyum ngan mesra skit

t.a.t.a said...

suka buat mata macam tu. sakit mata eh? hahaha..

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : hahahaha alaaaa.. x leh ek

Sobri Yaacob said...

wah shin rajin stdy pasal travel.. ni nak p mana? indon..jadi ke plan tu nak p?? :)

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : masa sekolah dulu malas study.. dah tetua ni rajin lak hehe.. lelabih study pasal travel.. InsyaAllah.. ticket pon dah lama beli.. tp tu la.. seram sensorang.. hopefully bulan 5 nnt xde gunung berapi meletup kat Surabaya tu #nanges

Sylarius Yusof said...

Kena rajin contact la dengan kedai tu untuk dapatkan GoPro harga tu. Laris sangat kot sebab jual murah. hehe

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : kawan surveykan kat KLCC lg dpt murah #sengih

Sobri Yaacob said...

insaallah x meletup shin..mintak dijauhkan.. sdap lagu ya dlm blog

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : hopefully la.. sedap ek.. macehhhhh.. hope ada lagu xde la bosan baca blog shin ek