Monday, February 3, 2014

dividen Tabung Haji 8%

cam biasa.. rasa x puas ngabiskan cuti.. 4 ari cuti rasa mcm x sekejap jer hukkk.. arini dah kena naek keje.. haaa nak tepek entri membalikkan mood ceria bekeje.. hikk.. kengkawan nak tau?? banyak benda paling besh yak shin tunggu tunggu tiap kali masok awal tahun.. haa kengkawan nak tau pedia?? pertamanya bunga api mlm tahun baru.. pastu bonus company bagik.. pastu dividen ASB ngan yak last sekali dividen Tabung Haji..

haa pagi ni kengkawan leh la check baper dividen Tabung Haji yak kita dapat ek.. kalo x sempat gi bank leh check kat ATM machine.. Alhamdulillah shin dah linkkan Tabung Haji shin ngan Bank Islam.. dan paling terbaru kat Maybank.. so shin leh check melalui website Maybank2u jer.. senang kannn.. 

Seramai 8.3 juta pendeposit Lembaga Tabung Haji (TH) menerima Bonus Tahunan enam peratus bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2013.

Daripada jumlah keseluruhan pendeposit, hanya 7.7 juta akan mendapat tambahan Bonus Haji dua peratus. Seramai 7.7 juta yang dimaksudkan itu adalah mereka yang terdiri daripada pendeposit yang belum lagi menunaikan haji.

Pendeposit boleh menyemak bonus masing-masing menerusi kaunter TH dan mesin pengeluaran wang automatik (ATM) bank rakan strategik TH iaitu Bank Islam, Bank Rakyat dan Maybank Islamic mulai Isnin ini.

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

16 comments:

t.a.t.a said...

7.7 juta yang belum tunaikan haji dapat extra 2%? kalau dah tunaikan haji tak dapat extra 2% ke?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : begitulah seperti yak tertera

Chot said...

Awl tahun selalunya best. Dah bonus yeah.. Blnje la kite..kekekekek

t.a.t.a said...

Jangan abg shin! Tak dapat minta dari kita dia minta belanja dari abg shin pulak.

Hahahah. *ketawa jahat.

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : leh jer.. sekali sekala ok je

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : meh la sekali.. ajak dak practical ek.. cian dia xde majlis memakan pepisahan

t.a.t.a said...

Hahahaha. Abg shin ingat jugak kat dia eh?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : musti lah.. watak dia selenger.. innocent.. blur.. comel haha

Sobri Yaacob said...

itulah shin..divident tahun ni tinggi tau divident..insaallah dah nak start mnabung dlm tbung haji

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : wahhh bagus.. jom sesama mebabung ek

t.a.t.a said...

Selenger!! Lama tak sebut perkataan tu. Hahahah.

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : jgn termimpi mimpi lak budak tu ek huhuhu

Aisyah said...

shin..bagus..bagus..citer bab2 duit ni sgt memotivasikan badan yg dah lemo..lama nau cuti..demam pun yer jgk..hee

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : ala ciannya .. shin pon tekak x baper best.. perit

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ehh nak kne intai2 laa tabung aji tu haaa..

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) : gi ler jenguk huhu