Saturday, February 15, 2014

bekas kekasih hati

hukkk.. gigih menaip entri pepagik kannn.. arini cuti.. so rasa fresh jer.. zahir batin fresh.. huhu.. mood ada baek.. esok pon cuti tp Alhamdulillah dapat offer keje overtime.. gila x amek.. $$$ kachinggg!! so arini leh la gegolek pepuas.. petang karang nak gi makan ketam.. sapa nak ekot angkat tangan!!!

haa.. kengkawan mimpi apa ek malam tadi?? besh?? shin mimpi dok jumpa bekas kekasih hati.. hukk.. actually.. minggu ni dah 3 kali shin jumpa bekas kekasih hati.. 3 kali mimpi.. 3 orang bekas kekasih yak berlainan.. sib baek shin mmg xde ramai bekas kekasih hati.. paling latest malam tadi laaa #nanges

naper ntah leh termimpi dorang.. padahal sblm tido shin xde pikir pon pasal dorang.. jgn kan pikir.. dok ingat pon xde.. so acaner leh termasok dalam mimpi lak ek..

start masa awal minggu aritu.. shin dok mimpi bekas kekasih hati yak paling lama shin couple ngan dia.. almost 5 tahun.. akhirnya shin tinggalkan dia.. cian dia.. tp nak wat camne.. barang yak lepas x leh di kenang.. masa shin mimpi tu dia datang tanya shin pasal trip gi Boracay.. eh.. boleh plak.. cam tetau plak shin teringin nak pegi Boracay.. 

next day plak.. shin mimpi jumpa bekas kekasih hati masa shin memuda dulu.. takde cerita dalam mimpi tu.. tetiba jumpa dia.. kitaorg xde ckp apa apa.. tp ada pegang pegang tangan la.. huhu.. tau tau dah sedo.. aiyaaa.. kejapnyaa.. x hilang rindu lagik #nanges

haa shin kenal bekas kekasih hati tu masa umo shin baru nak masok 20.. kenal dia pon secara x sengaja.. masa tu shin ada komen kat satu forum kat tenet.. x ingat dah forum apa.. pastu dia reply komen shin tu.. pastu mcm x puas hati la jawapan dia tu.. kitaorg bertekak gak.. last last dia mintak email.. dari email dia mintak no tepon.. pastu kitaorg jumpa.. pastu shin suka kat dia.. last last dia semakin senyap.. email x bereply.. masa shin call kawan dia yak jawabkan.. last last masa hari raya dia call.. dia ckp dia dah jauh dari shin.. dia kat Jepun masa tu.. kena dok Jepun 5 tahun.. beberapa kali la dia call.. mostly time raya.. pastu shin dpt tau dia dah kawen.. dia keje ngan duta Malaysia kat sana.. x lama pastu dia balik Malaysia.. ada call shin.. tp dia ckp mungkin dia akan kena gi Jepun lagi.. pastu bila shin tanya pasal family dia.. berapa orang anak.. dia mcm elak elak.. hurmmm ntah la.. 2 kali dia penah datang JB utk kursus.. dia call ajak jumpa.. tp xde rezeki.. nak plak time tu weekdays.. xde keje shin nak gi JB tu.. kalo dekat xpe la gak #nanges

email shin akira_akiko@yahoo.com still ada sampai skrg.. sempena perkenalan kitaorg shin wat email akaun tu.. email email lama dia antar masa kitaorg berkawan still shin ada simpan.. x penah buang.. tp xde la shin nak baca ulang ulang.. x kuasa.. biarlah jadi kenangan sampai bebila #hukk

and last sekali mlm td.. shin mimpi jumpa bekas kekasih hati "dak comel".. pon mimpi dia xde ckp ckp.. jumpa sambil melepas rindu jer.. tau tau mimpi tu jadi kacau bilau bila ada acara bos shin nak benti keje.. adehhhh.. awat jadi lagu ni.. terus spoiled.. terjaga.. nengok jam dah kul 6.12pagik.. terus bangkit solat subuh..

shin kawan ngan "dak comel" ni kejap je.. kenal time bulan puasa.. umah kitaorg pon xde lah jauh sgt.. tp bahana nak jumpa tu mmg payoh ler.. lg plak dia sambung belajo kat Melaka.. hurmm shin tinggalkan dia pon sbb masa tu dapat tau dia nak sambong belajo.. sbb shin rasa goyah.. dia dah la comel.. nnt mesti jumpa org len.. sebelom jadi terus shin amek keputusan tinggalkan dia.. last last.. sendiri meroyan.. rindu.. tp budak tu dah mcm x mo layan shin lagi dah #hambikau

lepas je mimpi semua tu.. shin amek masa skit utk sms dorang... hahaha.. dorang x reply pon.. tp mmg x harap pon dorang reply.. just text dorang supaya jaga diri jer.. pastu shin ckp "rindu" #sengih

cuma bekas kekasih hati shin "org penang" tu jer shin xde mimpi lagik.. naper ek #sigh

Naluriku berkata 
Tak ingin terulang lagi 
Kehilangan cinta hati 
Bagai raga tak bernyawa
 

Aku junjung petuamu
Cintai dia yang mencintaiku
Hati yang dulu belayar 
Kini telah menepi 
Bukankah hidup kita 
Akhirnya harus bahagia
 

Bagai manapun hidup
Memang hanya cerita
Cerita tentang meninggalkan dengan ditinggalkan 

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

t.a.t.a said...

aweks yang kita suruh abg shin kenen-kenen balik tu ke awek penang?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : yerp.. tp x mungkin terjalin.. well blog shin dah ada lagu.. yeahhhh..

t.a.t.a said...

lagu dalam blog? patut pun IDM asyik pop-up aje. hahaha.

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : ek.. x bagus ek

t.a.t.a said...

bagi kita tak bagus la sebab kita ada IDM. orang lain tak tahu la depa.

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : IDM tu apa #sengih

hmmmmm.. baru nk ada lagu hukk

t.a.t.a said...

Internet Download Manager. Ia akan detect each video or song yang play dan akan request for downloading.

:|: TinTa Kibod :|: said...

shin..
yg kt semban takde ke shin..
heh!

Sobri Yaacob said...

kekasih lama.. ehem..ehemm :P

i'm shin... i'm inesen said...

Ayu : kat seremban cinta monyet.. ada la 5-6 org monyet nyer haha

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : tu laaa.. zaman dah berlalu.. dah tetua ni xde org nak pulok #nangeshiba

zai zairies said...

barang yg lepas jgn di kenang.. kalu di kenang merana lah jiwa...