Wednesday, February 26, 2014

cerita pasal meow 2

haaa.. arini shin nak cite pasal meow lagik ek.. nak dengar tak? nak tak??? hehe.. duduk duduk.. shin dah banyak kali tido ngan meow.. kengkadang.. sengaja xmo tutup pintu.. pasal nnt pandai masok bilik shin.. pastu naek atas katil.. geram nengok.. nak pelok xleh.. sbb pantang nak pegang nnt dia mesti nk geget.. dah banyak calor calor kaki ngan tangan shin ni ha di kejekan budak kecik tu.. so far shin ok jer tido ngan meow.. x penah plak terhempap dia sampai penyek #hukk #sengih

ok.. topic meow arini pasal kenapa meow ni kekadang bising tetengah malam.. atopon secara tetiba dia mengeong x tentu pasal.. meow shin mmg jenis senyap.. x tau la naper.. susah betul nak dengo suara dia.. mungkin dia ekot perangai shin kot.. pemalu #blushing

bagi kengkawan yak suka bela kuceng.. korang kena la selalu peka ngan keadaan kuceng korang ek.. ada beberapa sebab dan tanda tanda kenapa tetiba kuceng korang mengeong tetengah malam time korang tengah sedap membuta ek.. antara sebab sebabnya yelah :

1. Sakit
- kuceng tua yak suka memangonkan tuan dia tetengah malam berkemungkinan besar dia nak gitau kat tuan dia yak dia sakit.. kalo dah kerap sangat kuceng tu asyik mangonkan kita jer.. better cecepat bawak kuceng tu gi kelinik haiwan ek.. wat medical check up

2. Bosan
- haaa jangan tak tau.. kuceng pon ada perasaan bosan tau.. ingat korang jer ker.. mungkin kita x pasan.. kita dok bizi keje sepanjang hari,. balik lewat malam.. pastu xde masa nak memaen dan belai belai kuceng kita.. jadi kuceng ni tadi dok wat bising utk bagi hint ajak kita maen maen ngan dia.. so.. sebelom korang membuta.. amek la masa skit memaen ngan kuceng tu ek.. kang x pepasal kena cako time tido pasal kuceng tu dah bosan giler tahap gaban #dahipeluh

3. Kebiasaan
- salah satu sebab naper kuceng mengeong adalah sebab dah jadi kebiasaan dia di manjakan dari budak lagik.. so dia dah terbiasa nak kena belai selalu.. so korang plak jenis time kekecik jer nak belai belai.. dah beso korang x layan sgt.. tu pasal kuceng tu dok wat bising.. sian la kat dia ek.. seumpama mcm x di hiraukan lagik #sedey

4. Lapar
- haa ni biasa lah.. kalo lapo mmg dorang akan bising.. macam shin.. shin akan letak makanan dan susu meow shin kat dapo.. dekat ngan meja makan.. so kalo meow shin lapo.. mmg dia tahu nak menuju ke mana.. so far meow shin xde la kelaparan #sengih

5. Cahaya
- gelap bagi mata manusia x sama dengan gelap pada mata kuceng.. kalo kuceng mengeong tetengah malam.. mungkin dia nk suh kita matikan lampu.. terang sangat.. susah nak tido katanya.. jimat skit letrik #kan

6. Reaksi Negatif
- kalo kuceng tu tetiba kena marah.. yer la.. korang penat lik keje.. pastu dia dok meleset.. korang marah kuceng tu.. xpon kuceng tu tetiba wat sepah.. maen x reti kemas.. korang tengking tengking dia.. haa nnt kuceng tu akan mengeong la.. mungkin  dia dok bebel tuan dia x sayang dia lagik.. saja nak tarik perhatian.. suh korang pujuk.. jadi.. korang kena la beralah.. dari korang x lena tido sbb kuceng tu asyik bising jer.. bek korang slow talk ngan dia.. belai belai.. ckp ngan dia jangan wat lagik.. sure malam korang akan lena di buai mimpi indah..

itu la serba sikit cerita pasal kenapa kuceng mengeong di tengah malam.. semoga cite shin ni menjadi iktibar untuk kengkawan yak suka bela kuceng ek..

iklan : petang tadik shin kerat rambut.. asalnya shin suh member tu trim jer.. sbb shin x suka nampak pendek sangat.. pastu member tu komplen.. dia bosan nengok muka shin.. rambut dari zaman skolah sampai la ni sama jer.. hok oloh.. pastu dia terus suggest ubah skit.. terus dia kerat jadi mcm la ni.. kojekkk.. terus nampak telinga shin mcm capang jer #nanges

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Chot said...

sejak pasang kelambu, bebas dari serangan kucing masa tengah tidor..kalo tak....diorg buat aksi sarkes. Sakit hati.tapi ada baiknya jgk...kalo tak subuh pun bole terlepas..huhu

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : wahh bagus la meow kejot mangon solat huhu

Sobri Yaacob said...

macam -macam ye skrang shin..smenjang ada peneman baru.. si kucing :P

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : hehehe kann.. kena amek tau demi meow tersayang

Aisyah said...

shin..seksa jiwa raga ngk shin tak bebaju..hee..

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : hahaha ada ada je akak ni

t.a.t.a said...

Abg Shin! kalau ya pun tunjuk je la gambar tang bahu ke atas nak tunjuk potong rambut. Yang pi tayang dada buat apa?


Malu kite..

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : huk oloh.. maleh nk cropssss.. bukan nampak apa ponnnnn #buwek

t.a.t.a said...

#malu.

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : malu malu meow ek

zai zairies said...

meow..meow...meow.. kelakar shin nie..

i'm shin... i'm inesen said...

Zai zairies : nama dia meow