Tuesday, February 11, 2014

kenapa saya mesti membeli Pentax WG-3 GPS?

hari ni shin nak sambung entri pasal keghairahan shin nak cari camera waterproof.. sebelom ni shin dah bagitau yak shin berkenan kat 2 orang camera waterproof.. Pentax WG-3 GPS ngan GoPro Hero 3+

entri ni shin cite kan dulu pasal camera Pentax WG-3 GPS ni.. apa yak bestnyer? kenapa nak sangat natang ni.. bebaloi ker?? haa.. banyak persoalan timbul di benak fikiran orang yak kurang berkemampuan mcm shin ni.. sbb tau duit tu susah nak dpt.. kena fikir bebetul sebelom beli.. kalo org kaya.. pi lantak laa.. arini beli kalo x suka esoknya leh beli yak lain plakkkk.. kann #nanges

ok lah.. xmo membuang masa.. ececeh.. shin nak cite pasal camera Pentax WG-3 GPS ni utk tatapan pembaca tersayang #cewah

 PENTAX WG-3 GPS

PROS - kebaikan
Kamera kalis air ini mempunyai reka bentuk sarung tahan lasak yak ada class. Ia dibina dengan plastik diperkukuh dengan aluminium, dan cengkamannya kuat.. mudah untuk memegang bila basah.

CONS - keburukan
Kamera ni menggunakan pengecas tanpa wayar.. untuk menggunakan pengecas tanpa wayar, anda perlulah membeli pad pengecas.. kan tak pasal pasal kena tambah modal #nanges

THE VERDICT : 9.83/10
Kamera ini mengambil gambar-gambar yak sangat baik, dan ia mempunyai reka bentuk sarung yang lebih tahan lasak daripada kebanyakan kamera yak lain.


 
Waterproof, Freezeproof, Shockproof, Srushproof #komampu
 
 kamera ini mempunyai sarung lasak
 
 slot kad memori terletak sebelah tepi

 kamera ini mempunyai beberapa rakaman mode

 anda boleh lihat imej di paparan skrin belakang kamera

Kompas yang dipaparkan pada skrin

 kamera ini di lengkapi dengan GPS, peta dan jam

 Kamera ini dilengkapi dengan enam lampu  LED

enam lampu LED akan bersinar dalam gelap

Kamera ini ada pilihan warna yang berbeza

IMEJ QUALITY 9.4/10
Pentax WG-3 GPS menawarkan banyak ciri peningkatan gambar, termasuk sistem pengurangan gegaran yak membantu menghapuskan kabur apabila kita sedang mengambil gambar objek yang bergerak. Kita akan mendapat 16.79MP satu resolusi yang memberi gambar yak jelas dan juga penstabilan imej.

Kamera ini mempunyai 4 X zoom optikal yang membolehkan kita untuk zoom masuk dan membesarkan subjek gambar sehingga empat kali saiz sebenar. Ia termasuk CMOS sensor untuk mengawal cahaya. Kit juga boleh mengambil gambar dalam cahaya rendah, dan ia mempunyai flash built-in yang boleh disetkan pada auto untuk mengambil gambar pada waktu malam.

FEATURES 10/10

Kamera underwater GPS Pentax WG-3 membolehkan kita untuk menangkap gambar di kedalaman 45 kaki. Ia boleh menahan pendedahan kepada air dan suhu sejuk, membuatkannya tempat yak ideal untuk penggemar aktiviti luar. Kamera ini akan beroperasi dalam suhu serendah 14 darjah Fahrenheit, jadi ia peralihan baik daripada aktiviti pantai untuk sukan musim sejuk #sukasangat

Kamera ini dilengkapi dengan sebuah mod inovatif mikroskop dengan lampu LED. Ia menggunakan enam LED lampu untuk menerangi subjek maka ia memfokuskan sehingga 1 sentimeter dari objek yak kita hendak mengambil gambar. Ciri ini sangat sesuai untuk mengambil gambar bunga-bunga atau batu karang. Ia memboleh kita merakam gambar yak kita tidak dapat melihat dengan mata kasar. Menggunakan kaedah makro dan zoom, kita boleh mengesan subjek yang kecil.

GPS terbina dalam rekod kedudukan kita dan log ia secara automatik. Kita akan menikmati  dan mengkaji tahun gambar percutian kita nanti dengan nama-nama destinasi perjalanan kita tersimpan ke dalam imej yak kita ambil. Kelebihan lain kamera ini termasuklah Kompas digital, tolok ketinggian dan tolok kedalaman air yak dipaparkan pada LCD monitor.

BATERY LIFE AND MEMORY 10/10
Pentax WG-3 GPS dilengkapi bateri Li-ion boleh dicas semula. Kita akan mendapat lebih kurang 240 gambar setiap cas. 65 minit untuk merakam video, dan masa rakaman audio adalah 270 minit. Ia mempunyai internal memory sebanyak 70MB, tetapi kita boleh membeli kad memori untuk menyimpan lebih daripada hanya beberapa gambar pada satu masa. Kita boleh menggunakan satu kad SD, SDHC atau SDXC dengan kamera ini.

Konsep yak menggunakan pengecas tanpa wayar kelihatan menarik, ia adalah mudah untuk digunakan tetapi kita perlu membeli pad pengecas terlebih dahulu #nanges

DESIGN 10/10 
Kamera ini mempunyai salah satu reka bentuk yak tahan lama. Dibina daripada bahan polycarbonate yang diperkukuh dengan plastik dan aluminium, ianya tahan berat dan tekanan air dalam. Ia adalah shockproof dan boleh menahan dari jatuh pada paras 6.5 kaki.

SUMMARY 9.8/10
Kamera kalis air ini mempunyai semua yak kita perlukan dan banyak lagi. Ia boleh beroperasi di bawah air dan menangkap great shot dan video. Ia tahan lama dan boleh terdedah kepada air, pembekuan suhu dan salji. Kita akan berasa amat kagum dengan cara mikroskop kamera ini semasa mengambil gambar benda-benda kecil dengan terperinci yak tidak boleh kita lihat dengan mata kasar.  

Jika anda memerlukan kamera yang akan pergi ke semua tempat-tempat yang anda lakukan dari Pantai ke lereng bukit-Pentax WG-3 boleh melakukannya. DAPATKAN SEGERA DI PASARAN YAK BERDEKATAN!!

hukkk acaner ni.. shin dah merembes nengok kamera ni.. tp kat kawasan Johor ni kat ne la ada jual.. x tau la ek.. ada 3 minggu lagik utk mencari sebelum tiba hari yak di nanti nantikan #nanges

bideo Pentax WG-3 GPS #terbaek

nnt shin tepek entri pasal GoPro plak ek.. kumpul maklumat sebelum di sebarkan huhu.. semoga semua dapat munafaat #sengihpalingmanis

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

t.a.t.a said...

hari ni shin nak sambung entri pasal keghairahan shin nak cari camera waterproof..

.. sebab shin nak belikan untuk t.a.t.a




hoh hoh hoh hoh hoyek..

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : hahaha #pengsan

t.a.t.a said...

hahaha

yes! yess! yesssss!!!!!!!!!

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : kemaen suka lak dia.. jgn suka sgt.. nnt mlm kena hempap lg ehehe

t.a.t.a said...

ha ha ha hampeh la abg shin ni.

luddin said...

canon? nikon? sony? takde ke?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : ada tp carik yak power dan murah huhu

Sobri Yaacob said...

actually shin ni first time dgr nama produk ni.. he..he..

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : alololo hmm menarik x tp?