Thursday, March 26, 2015

jom nengok wayang : HOME

arini shin gi nengok wayang.. beli ticket kul 1.10 tengahari tadik.. huhu.. rilex jer.. cam biasa layan sensorang.. dalam panggung tu ada shin ngan sorang lagik dok kat seat depan.. shin ngan rasa confident dan x malu terus pindah ke couple seat hehe.. ngan harapan xde la sesapa halau.. ala.. dah xde laen yak nengok kann.. membazir jer seat tu terbiar kosong #sengih

besh gak la cite ni.. kelako.. comel.. sedih semua ada.. cite ni ngisahkan segerombolan mahluk asing "Boov" yak kejenya asyik berpindah rumah.. dari planet ke satu planet lain.. dorang ni follow ketua dorang yak poyo "kapten smek".. keje nyer asyik nak melarikan diri jer.. tp belagak giler ler.. 

dalam reramai tu ada la sorang ni.. nama dia "oh".. dia ni lain dari yak lain la.. semua org x mo berkawan ngan dia.. cian nengok.. leh faham perasaan sunyi tak de kawan dan rasa di pinggirkan tu..actually.. makhluk asing "Boov" ni mmg jenis x berkawan.. di sebabkan "oh" ni special skit tu la buat semua org elakkan diri dari dia..

tiba la satu masa.. "kapten smek" ni mengarahkan semua org berpindah ke bumi.. dan penduduk bumi di pindahkan ke tempat lain secara paksa.. time ni la si "oh" sedar.. yak kapten dia tu wat kesilapan.. dan kat Bumi ni gak "oh" dan semua Boov kenal erti persahabatan dan kekeluargaan.. touching la gak.. ada babak sebak.. time kelako tu leh wat tergelak gak laa.. comel "oh" ngan "cat pig" .. satu perkataan yak dia ada sebut "mad sad" ngan "mymummy" kelako scene tu.. 

overall.. shin bagi 4/5 bintang!

sempat la shin singgah gi SSF jap tadi kat IOI Mall Kulaijaya.. haa penduduk jajahan Kulai leh la gi ek.. ada SALE 30% dan ada special price utk members.. penyapu tu baru Rm5 dari Rm12.90.. tempat letak telo tu Rm3 dari Rm11.90 dan tempat wat ice cube tu pon Rm3 dari harga dia baper ntah.. Rm11.90 gak kot.. x pasan.. shin amek yak mana murah jer.. ada gak barang harga Rm1.. tp shin rasa x perlu kot beli.. walo pon murah hahaa lom gaji lagi pon #nanges

semalam besday akak shin yak ke 49 tahun huhuhu.. kira belated present la ni huhu.. dia lah sorang akak yak shin ada.. semoga pjg umo.. sehat sehat selalu ek.. sayang dia.. semoga keluarga kita akan terus bersama.. bahagia.. selamanya dunia akhirat!

jangan lupa gi nengok ek kengkawan!!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Chot said...

Dah tgkkkk... Cettt..tetiba jd kaki wayang plak..huhu.. Mmg lawak..tp smpt jgk menetes ayaq mata part last tu. My name is 'owhh'.haha.

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : shin touching setiap kali nampak meow teringat meow kat rumah huhu.. dan "oh" tu seorang yak inesen.. mcm shin #sengih

:|: TinTa Kibod :|: said...

wah dah kua cinema eh..
bleh ajak anak tinguk...

i'm shin... i'm inesen said...

:|: TinTa Kibod :|: dah kuar ponnnn huhu gi nengok ek

Radin Fadli said...

Aritu pergi tengok chappie seronok, then ajak member layan cinderella , ingat ada twist macam maleficient rupanya tiada~

i'm shin... i'm inesen said...

Radin Fadli : chappie terus jd mcm filem lawak.. ending x masok akal langsung hehe

Mr. Unknown said...

happy birthday kakak Shin

i'm shin... i'm inesen said...

Mr. Unknown : maceh ek #wakil