Thursday, March 12, 2015

penatnya tuh di sini..

hai kengkawan.. shin kembali bersiaran secara langsung dari bumi bertuah.. Malaysia.. tanah tumpah darah dan "money"ku.. hukkk.. malam tadi secara officiallynya shin sampai depan umah jam 10.22 malam.. memula cuak gak sbb flight dari Kalibo sampai KLIA2 agak lambat dari schedule.. jam 6.50 petang.. shin nak kena bergegas plak utk connecting flight ke Senai.. sibaek shin dah check in awal.. boarding time kul 7.20 malam.. x sempat nk pelok pelok sambil comolot ngan kengkawan travel.. shin terus blah.. sibaek la duduk seat depan.. agak huru hara gak la pengepaman jantung time tu.. lepas jer masok departure hall.. terus rasa pening.. tekanan darah tinggi kot #nanges

ni x puas lagik berehat kat umah.. rindu kat my mak.. kat family.. kat meow.. balik umah jer dah mcm bibik balik semula la gamaknya.. pening kalo gi dapo nampak benda besepah.. lelagik kat singki tu.. arini xde mood nak basuh baju.. nk gegolek jer..

kul 11 lebih tadik.. baru teringat ada Grand Opening SenHeng kat Kulaijaya.. adeehhh.. terus shin sesiap mandi ala kadar.. merempit kete gi Kulaijaya.. haaa perhatian kat kengkawan yak dok berdekatan.. sila la dtg membeli belah ek.. banyak barang memurah time opening ni.. tp shin xde la cari barang laen selain barang yak paling murahhhhh.. satu barang Rm10..

dah lama gak xde promosi camni kat area tempat shin.. so.. peluang camni mmg tak harus shin lepaskannnn #cewahh

tu dia.. barang yak shin beli utk arini.. Blender 3 bijik.. Periuk Nasik 2 bijik.. Mixer sebijik.. semua ni Rm10 sebijik dan Rm3 utk extra warranty 2 tahun.. kalo dulu x yah pon warranty tu.. ngader tul SenHeng ni.. x pepasal kena bayo Rm13.. Kipas Angin dah sold out.. kalo nak beli esok pepagi kena la datang awal.. semua limited.. ada quota.. tp leh beli satu kad utk satu barang.. kalo shin ada 6 kad.. leh la beli 6 barang utk satu hari.. esok bole beli lagi 6 barang.. promosi dari 12hb - 15 hb March 2015..

bembarang ni simpan dulu.. pastu nnt mcm biasa ler.. shin leh bagi hadiah time ada org maen kawen kawen.. hadiah besday ke.. ato hadiah lucky draw time pagi raya pertama utk seisi kuarga shin #sengih

lepas beli barang.. terus blah nk balik umah.. sempat singgah pengurup wang.. ada belen duit peso.. aritu shin tukar Rm500 jer.. Rm300 shin plan nk guna utk belanja kat sana.. Rm200 lagi standby kot kot kehabisan duit.. Alhamdulillah.. di sebabkan penghidupan travel kat sana sgt mahal kos nya.. shin xde wat apa aktiviti apa pon.. nak plan kawan travel xmo join shin gi Island Hopping.. so shin pon redha la batalkan niat suci tu.. walopon kecewa sebenonya.. makan pon xde sgt pasal sana mostly x halal.. so.. duit x banyak habis..belen yak ada shin masok balik tabung jenjalan.. nnt leh guna utk pergi tempat lain pulakkkk #yeah

time travel.. mcm biasa lah.. mesti kita kengkadang terguna duit member.. atau member guna duit kita dulu.. yer la.. time tukar duit manede duit kecik.. semua duit beso beso.. mesti ada dalam satu group tu.. sorang akan guna duit dia dulu..  time makan ker.. time nek transport ker.. time nk bayo ticket apa apa ker..

haa kita yak dah terguna duit org len.. jgn la wat wat lupa.. kena la catit.. kalo takot lupa ammountnya.. lepas jer pakai duit org.. catit la kat memana.. tisu ker.. tapak tangan ker.. nnt balik hotel leh catit kat proper kertas.. x pon.. ada duit kecik terus bayo kat member tu.. kadang bila dah banyak sgt org guna duit dia.. kompon dia pon terlupa dah baper duit dia kena advance utk org len.. kan kannn..

nnt sampai balik Malaysia.. pon org yak guna tu wat derk jer.. dia nk mintak sah sah la segan.. so.. kalau travel.. pastikan bawak buku 555.. hahaha.. x pon.. amek kat hotel mcm shin wat ni.. atau bawak dari umah.. baru la seronok travel.. org x serik nak ajak lagik.. sebelom blah.. jgn lupa.. mintak halal terlebih terkurang.. mesti ada punya kannn.. 

oklah.. shin nak solat Zohor.. kat sana asyik uzur jer hukkkk.. esok esok la shin tepek citer jenjalan kat Boracay ek.. nk rilex pasni.. kaki lenguh.. banyak jalan kaki.. bahu sesakit dokong beg berat mcm anak gajah.. kan best ada sesapa tolong picitkannn #nanges

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

Najib Ariyan said...

best sebenarnya idea tu Shin... ada jualan murah (sebelum tu ya rabbi murahnya Seng Heng bagi... nangessssss dengo) beli bebanyak... dah tu bagi hadiah apa apa event kengkawan kan...

baru balik Borocay yer... best kan pantai tu... tak bestnya kalau geng travel tak sporting nih... kalau saya lah... time tu lah nak buat semua... kalau nak melepak jer baik balik rumah...

lagi satu gud idea tu pasal buku 555 tu... nak gak lah beli satu buku... tulis kan yang mana kawan belanja... dah tu tanya kena bayo balik ke atau halal ni... mana halal tulis halal... yer tak... hehehe

jom Shin jenjalan gi Bali...

i'm shin... i'm inesen said...

Najib Arayan : eh.. kengkawan shin sporting.. cuma sbb hari yak ada kat Boracay kejap jer.. nnt kalo gi Island Hopping x dpt nk explore Boracay.. so shin ekot majority.. dorang x paksa.. shin suka rela .. hehe

esok nk gi lagi.. nk beli skit lg barang hehe.. mmg murah la kalo kot harga normal.. tgh ada ni beli.. kot nk jual balik pon boleh hehe mark up skit harga ek

bestnya Bali.. 2 kali pegi x puas lg.. tunggu ada ticket murah la baru nk pegi lagik.. yokkk

Gibb Sulaiman said...

fine, barang lektrek murah.. nak juga nak juga!

i'm shin... i'm inesen said...

Gibb Sulaiman : hahaha meh la sini

Ghazali Aziz said...

Shin ...

Kenapa suka guna hashtag nanges? Shin nih suka nanges ker?

Hahahhahaaa

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : hikkkk xde la bang.. feel nk nanges jer #sengih

Herr Reisenden said...

nak ole2.. =D

Nov Collins said...

Nanti lucky draw pagi raya nak join boleh? Haha.

i'm shin... i'm inesen said...

Herr Reisenden : shin la ole ole nya.. nak?

i'm shin... i'm inesen said...

Nov Collins : kena jadi family la camni.. dah jd leh jer hehe

zek zaha said...

ala shin best tau if joint island hopping.. tp nak wat guana kan. if pergi ngn kekawan kena ikot majoriti. jom next time kita travel 2gether pulak....