Sunday, March 15, 2015

Mabuhay Boracay Part 2


hye kengkawan.. ni entri sambungan di hari kedua shin kat Boracay.. malam tu shin tido agak lewat gak ler.. terkebil kebil mata ni xmo lelap.. perjalanan jauh nk mampos ke Boracay siang tu x mampu buat shin tido.. adeehh.. nk plak tido sensorang.. kalo ada teman di sisi leh gak buat aktiviti memenatkan.. pastu kompom leh tido nyeyak.. main chest ke.. eh chess.. main dam ular ker.. gusti ringan-ringan ker.. eh gusti lengan.. dan memacam lagi permaenan laen yak leh di main atas katil tu.. encik shamsul ngan encik zul awal awal dah membuta.. ciss..

shin mmg agak susah nk tido kalo kat luar ni.. x kira la kat hotel ker.. umah member ker.. umah atok kat kampong ker.. huhu.. ntah pukul baper telelap.. pastu shin gak orang yak pertama mangon.. 6 pagik tu.. dah terang kat sana.. x sempat nak nengok sunrise #nanges

ni la bekpes pagi tu kat hotel hikkk.. nk makan benda lain takot tak halal.. encik shamsul ngan encik zul dah terambek nasik goreng.. walopon ada tulis "Nasi Goreng Indonesia" tp dalam tu shin nengok ada isik daging ayam ngan daging lembu.. takot dari daging yak x di sembelih kan.. lepas ckp ngan budak bedua tu.. terus dorang x jadi makan hehehe.. ish ish.. so makan jer la apa yak ada.. roti bakar.. sayuran.. kentang goreng.. telo goreng.. buah buahan..

di sebabkan hanya dpt 2 free breakfast je.. so kena beli lagi breakfast buffet sebab kitaorgkan bertiga.. kena bayo 360pesos.. lebih kurang Rm30 la.. share bayo.. hikk.. adil lah kannn..

pas breakfast kitaorg decide la nk gi explore Boracay.. encik Shamsul sesiap dah print map.. kuar hotel jer ada banyak tricycle dok offfer bawak gi memana kita nak.. tp tu la.. kalo kita tanya dorang kita nak gi sekian sekian.. dorang akan tetapkan harga 150pesos utk sekali jalan.. kalo ekot kan shin study sebelom ni.. harga sekali jalan 100pesos je.. hampeh tul.. tapi xpe la.. malas nak bargain.. bayo jer la..

memula shin pegi Mount Luho utk tengok view Boracay dari puncak.. pastu driver tricycle offer aktivity mcm mcm la.. kitaorg ckp xmo.. huhu.. cuma ckp nak gi Puka Beach jer.. dia ckp ok.. kena bayo 150pesos.. erkk.. bayo lagikkkk #mencik

nk nengok view ni kena bayo 120pesos ek

hmm ok la.. dpt nengok view.. boleh la.. cantik la jugakkk.. hehe.. mcm x ikhlas jer kan.. sekejap jer kat sini.. sbb xde apa nak di buat pon.. just snap skit skit..

lepas tu shin pegi Puka Beach.. then shin ckp ngan driver tricycle tu.. kitaorg nk lelama kat sini.. x yah tunggu.. nnt kitaorg cari tricycle laen jer.. sbb kalo nak amek driver yak sama xleh lelama.. so x best la kannn..

cuaca time ni mmg panas giler la.. huhu.. tp best.. pasir dia halus jer.. putehhhh.. laut plak biru sebiru birunya.. cuma ombak dia agak scary ler.. nak mandi pk 80 kali..

tetap nak tayang badan sekeping papan lapis

sibaek PUKA bukan PUKI #nanges

Angin pantai dingin mencengkam
Ombak laut mengajak pulang
Di sini ku rindu kampung halaman
Yang lama ku tinggalkan

Betapa indahnya negeri orang
Tak seindah tanah tumpah darahku
Wajah sanak saudara yang tercinta
Bermain di mataku di kala sepi
#feeling #Alleycats

pas melepek kat Puka Beach dkt 3 jam.. pastu kitaorg decide balik ke area white beach utk nengok sunset.. sebelom tu sempat gi minum Mango Shake kat Jonahs.. 100pesos hmmm ok jer xde la sedap mana seperti yak di gembar gemburkan hehe

oh sebelom pegi nengok sunset.. sempat la shin jenjalan kat D'Talipapa ngan DMall.. time ni shin dah tau camne nk nek tricycle.. shin bagi jer duit 10pesos.. kalo x cukup dia akan mintak 10pesos lagik.. kalo kita tanya tanya berapa kena bayo.. sah sah dorang akan mintak 100-150pesos sekali jalan.. sorryyyy.. shin dah pandai dahhhh #huh

xde yak menarik pon kat D'Talipapa ngan DMall tu.. lagi pon shin xde cari ole ole pon.. just beli fridge magnet utk diri sendiri.. x suka fridge magnet yak batu.. sbb kalo jatuh mmg menempah mau kena kat kaki time bukak peti ais kann.. kalo x kena kaki mmg pecah bederai ler.. shin suka cari yak jenis getah.. lagi kalo corak peta.. tp malangnyer xde jual... yak ada pon mahal nak mampos.. tp beli gak la..

ada sekumpulan bebudak lelaki yak wat benda ni.. ada sorang tu agak comel hehe.. tp kesian.. ada 2 orang polis pantai dok suruh benda ni di musnah kan.. x tau apa sebab..

sunset ni start dari kul 5.30 petang sampai kul 6 petang.. kalo lebih dari tu dah x best laa.. nk lagi best korang nek la kapal layar tu sambil nengok sunset.. kena bayo dalam 350pesos kalo pandai bargain laa.. kalo x mmg dorang caj mahal jer #hampeh

lepas nengok sunset kitaorg balik hotel untuk menjamu selera baki megi cup yak ada huhu.. bayangkan ler dari pagi cuma makan breakfast.. pastu ku. 6.30 baru nk makan megi.. eh otw nak balik hotel ut gi beli sundae cekelet ngan fries kat Mc'Donalds.. boleh la wat ada ada..

lepas makan shin gi berendam.. encik Shamsul ngan encik Zul dah membongkang tido.. ish ish.. apa nak jadi la bebudak ni tido maghrib maghrib hehe.. kul 10 malam kitaorg kuar merayau kat white beach ngan station 2,3 & 4

sekali lagik kitaorg pegi kat Jannah.. xde kedai laen gamoknya.. makan la benda yak sama.. Chicken Kabsa ngan Kebab Kambing.. shin x lalu dahh.. kalo smlm mmg licin shin makan.. aritu nyer x abis pon.. mmg x leh masokkkk.. megi cup lagi sodappp #nanges

station 3 mmg hapening ngan bar dan club.. tp ada lagi satu station baru kot.. station 4.. kat sini ada org wat show api... ada byk show.. tp satu group ni dia nyer show mmg best.. bebudak yak wat show pon nampak lazat.. eh hebat.. yak mcm pompuan tu ladyboy yer..

nk nengok show kena bayo 500pesos.. dapat minuman air kencing setan.. Hell NO! bek nengok kat luar jer laa...

otw nk balik dari station 4 ke station 2 mmg byk org kita leh jumpa.. dan byk kedai leh kita singgah.. pastu time memalam camni la leh nampak penduduk asal pulau Boracay ni kuar mintak sedekah.. mmg kesian nengok dorang.. shin jalan x pandang pandang sgt.. cpt tersentuh hati.. tido kat tepi jalan.. yak kecik x pakai baju.. shin teringat family.. teringat kat meow.. x sabo nak balik umah #nanges


Tricycle 160pesos (Rm13.40)
Mt.Luho Top View 120pesos (Rm10.00)
Mango Shake 100pesos (Rm8.35)
Fridge Magnet 3pcs 390pesos (Rm32.60)
Sleeveless T-shirt 1pcs 150pesos (Rm12.50)
Dinner 210pesos (Rm17.50)

Jumlah Belanja Kasar Rm94.35

kul 5 petang tadik parent shin dah start bertolak ke Langkawi.. turn dorang plak bercuti 5 ari kat sana.. memula shin plan nak teman mak sbb takot dia x sehat ker apa.. tp last last shin cancel x jadi ekot.. takkan nak amek cuti lagik kan.. ni jer dah 10 hari shin cuti.. Senin esok dah kena naek keje dah.. adehhh lemah tu nak start keje balik #nanges

hope parent shin baek baek jer becuti.. jangan gegado kat sana huhu.. selamat pegi dan selamat balik.. di permudahkan segala urusan #ameen

entri bakal bersambung lagik..

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Dedot said...

Nice trip

Nu'man Qatadah said...

Orang suka lagi pantai kat White Beach .. air nya cangkat sampai ke tengah ..

Anyway .. dua orang yang ikut Shin tue .. kapel ker ..opss .. kehkeh

Ghazali Aziz said...

Memang tak cukup 3h2m nih !!! Tak leh nak buat apa apa !!!

Semuga Shin dapat ke sana lagi !

i'm shin... i'm inesen said...

Dedot : yeahhh lumayan

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : yerp.. nampak gak air laut kat sepanjang station helokk je di buat mandi.. kalo gi ngan Nu'man leh kita bermaen air kat situ .. dorang housemate merangkap roommate hehe

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : tobat nk gi cuti 3h2m kalo tempat jejauh ni bang hukkkk.. xmo la gi lagik.. pi pat laen plak #ngee

Nov Collins said...

Better bali dari borracay.. Makan senang, cuci mata pun senang. Hehe. Show tu mmg lazat. :p

i'm shin... i'm inesen said...

Nov Collins : rindu nk gi Bali huhu.. nnt kamu wat show camtu ek