Wednesday, March 25, 2015

Travel Addict : INTRO

hye kengkawan.. lama shin x bersiaran hehe.. saje nk gitau.. pasni shin nak cite and share apa saja pasal travel.. so shin akan letak di tajuk entri dan label baru "Travel Addict".. btw dah dekat seminggu ni.. agak hampa gak la.. till now beg shin tu x laku laku #nanges

so kiranya ni baru entri mukadimah la yer.. hehe.. okay.. shin ni bukan la hebat sgt pasal travel.. lagipun shin ni kira baru belajar belajar travel.. beginner.. amature.. virgin.. eh.. dan yak sewaktu dengannya.. shin share info yak sesuai utk orang yak macam shin jer ler.. utk traveller otai mungkin dorang lagik advance #sengih

shin baru belajar travel ni tahun 2009 camtu la.. sblm tu shin mmg takde la merayap mana.. bebalik kat area sekitar shin jer.. gaji pon lepas utk pakai sebulan bayo itu ini.. simpan sesikit.. so travel ni mmg xde terpikir sgt la..

masa kekecik dulu parent x biasakan bawak shin ngan adik beradik jenjalan.. mak pon selalu gitau kat luar ramai org jahat.. ramai pembunuh segala hahaha.. kita ni dok caya jer la.. even masa nk balik asrama dulu pon mak x bagi shin ckp ngan org yak duduk sebelah kat dalam bus.. penah la gak dpt nombor tepon hahaha.. tp shin x penah contact pon..

2010 shin baru belajo nek kapal terbang.. haaa time tu la bermulanya minat shin nak travel travel ni.. shin ada teringat ada sorang kawan shin dok ckp.. dia ni mmg otai bab travel menravel ni.. 

"kalau kita nak kenal hati budi seseorang.. pergi travel bersama"

hurmm shin tanya gak la.. naper dia ckp camtu.. pastu dia cite la kesah kesah dia travel.. dia kenal mcm mcm jenis orang.. termasok la incident dia travel ngan kawan baek dia.. mmg kamceng.. bepuluh tahun dorang kawan.. cuma dorang x penah travel sama.. sekali tu.. pergi lah dorang travel.. masa tu la leh kenal perangai orang yak kita dah kenal lama ni.. masa travel ni.. mcm mcm leh terjadi.. so.. semua benda leh terkeluar la perangai yak kita x penah nampak sebelom ni.. shin agak mungkin ada situasi yak tegang.. stress ker.. so tahap kesabaran tu mmg agak rapuh ler.. so at the end.. dorang x berkawan lagik..

tp la kann.. pada shin.. kita x leh paksa org akan selalu baek ngan kita.. kalo kat Malaysia berpuluh tahun dorang leh baek.. takkan la sbb travel nak begado x bertegur bagai.. bek decide jangan travel bersama lagi.. berkawan la selamanya di Malaysia jer kalo tau di luar Malaysia perangai berubah huhu.. kannn.. x bek memutuskan silaturahim..

shin suka baca blog travel.. suka nengok instagram pasal travel.. Alhamdulillah.. ramai gak kawan kawan travel yak shin kenal secara personal.. so benda ni buat shin lagi rasa ghairah dan meluap luap nak travel..

travel addict ni pon ada bad effectnya kat shin.. duit gaji byk abis menabung utk travel.. setiap masa ada je planning shin utk travel.. so mana nak simpan duit utk future.. giler ahh kann.. shin try gak la slow kan skit.. tp agak susah ler.. nnt la.. bila dah settle trip trip yak menunggu ni.. shin akan slow skit..  

seronok sebenonya nengok tempat org.. shin plak jenis suka gi pulau.. nengok air laut yak jerenih.. view dia.. mmg heaven ler.. gunung pon shin suka.. cuma lom sgt laaa..

Air Asia dah 4 ari wat promosi FREE SEAT.. belom belom shin dah grab 1 ticket utk travel nnt.. huhu.. lom insap lagi ni.. cuma agak geram bila Air Asia kenakan processing fee Rm8 utk sekali fly bila beli ticket menggunakan Big Card.. sblm ni Free je processing fee dia.. pastu shin call dia nyer hot line.. camtu la dia terangkan.. xde free lagi dahhh #hampeh

ok lah.. next.. shin akan cite lagi pasal Travel Addict ek.. mmuahh

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Nu'man Qatadah said...

Nu'man dulu pernah wat blog travel ..bertahan beberapa bulan jer .. kehkehkeh ...

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : nak baca.. nak baca #ghairah

luddin said...

Abam(bukan abam Bochey) Shin...

Enjoy selagi boleh shin bab2 travel ni...sebab kalau priority dah bertukar...example kalau dah kawin...fokus nanti bukan bab travel lagi...unless dua2 kaki travel...

try iklan beg tu kat ebay atau mudah.my...instagram pun boleh...

tengok sultan diarak ke hari tu??

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : hope kawen nnt pon dpt pasangan suka simpan duit masa dpn dan travel hehehe.. x nengok pon sultan berarak.. luddin nengok ek

luddin said...

tgk kat tv je shin....

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : ouhhhhh hehe shin ni jarang nengok tivi

Ghazali Aziz said...

Shin ....

Travel nih memang seronok ...

Waktu bujang lain seronoknya
Waktu berbini lain caranya
Waktu dah beranak pinak lain kegirangannya ...

Yang penting kita nih suka jalan jalan ....

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : betul betul betul #senyumsimpul