Tuesday, March 3, 2015

RuPaul Drag Race : Season 7

rancangan reality RuPaul Drag Race kembali lagi untuk musim ke-7.. wahh mmg menarikk.. walopon kat TV Malaysia xde maen.. tp sibaek tenet ada.. so shin tak terlepas la nengok setiap Isnin mesti ada episode baru.. kalo kat Malaysia ari selasa la baru dpt nengok.. itu pon kalo dah ada yak upload la.. 

shin melayan cite ni dari season 4.. season sebelum nya shin x baper layan sgt.. skip skip episodenya.. tp paling best season 5 All Star.. rasanya season tu paling terbaek la perserta pesertanya.. so nengok jer la season 7 ni camne.. 

dalam banyak banyak episode setiap season.. paling best episode "snatch game".. masa ni leh nengok perserta nyer creative ker tak.. dorang akan impersonations femes people kat luar sana.. selalunya artis laa yak jadi bahan lawak dorang... pastu part runaway  ngan "lipsync for your live" pon menarik gak..

tapi yak x bestnya.. cantik x semestinya menang dalam rancangan ni.. peserta mesti ada personality tersendiri.. bijak.. creative.. sense of humor.. kadang yak agak bitchy pon leh menang..kadang tu.. solek mcm ntap apa.. scary giler.. pon leh menang gak.. drag ni dorang kena mekap mcm mak lampir.. pastu rambut mcm langsuir.. kalo jenis yak cantik ayu mmg selalu kena kick awal #sedih

well.. shin suka jer nengok cite ni.. mcm gak shin suka nengok cite "To Wong Foo" ngan "Prinscilla Queen Of The Desert".. just sbg hiburan.. lagipun shin agak taste kalo nengok sesapa yak agak pretty hehe.. tp xmo la dia drag.. potong stim nnt.. sbb tu la sampai la ni shin single.. dorang minat yak sado sado jer #nanges

peserta feveret shin musim ni.. MAX Malanaphy.. dia meremindkan shin MILK.. peserta musim 6.. hope tak tersingkir awal ler.. kalo x drag.. agak comel orangnyer.. punca dia drag sbb dia rasa glamer bila drag #sengihkemalumaluan



perserta ke2 shin minat musim ni VIOLET.. masa sblm drag sgt comel.. taste sgt #wiiieee

 peserta ke3 shin minat PEARL.. sgt taste sblm drag.. comel.. geram nengok #aummm



m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

18 comments:

Nov Collins said...

Nasib baik tak taste. Dashat jugak taste Shin ni, naluri kebapaan terlalu tinggi. Hahaha.

i'm shin... i'm inesen said...

Nov Collins : hak hak.. suka yak comel manja.. rasa mcm nak timang timang.. belai belai.. geget geget je #eh

Nu'man Qatadah said...

Ok .. boleh la nak ambik Shin jadi abang angkat gitu ..kehkeh

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : alololo "kecik katil single.. katil king size shin tadahkan" amek lah.. amek la #senyumwatmukapalingmanis

Najib Ariyan said...

tak pernah tengok lagi siri siri cenggini... kalau happy apa salahnya... saya lebih suka tengok sitcom yang kelakar terutama hari Senin malam....

i'm shin... i'm inesen said...

Najib Ariyan : try la nengok ek

Kamen Shinobi said...

dasat jugak diaorang ni..muka macho boleh jadi cantik dari perempuan..

Pearl sebelum jadi drag hensem siot...macam model eropah aku tengok dengan mata kuyu dia tu..aumm!

i'm shin... i'm inesen said...

Kamen Shinobi : aah sgt hensem dan comel.. sbb tu shin suka..

Ghazali Aziz said...

Tak pernah tgk ... tapi memang tau RuPaul dari zaman kat U lagi ! Hahahhahaaa

Something In My Mind said...

Sorry mencelah... Season 6 IMO is the best to watch IMO la...haha
Season 7 saya rasa Pearl, Trixie, Miss Fame or Max masok final :-)

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : x di mamah usia si RuPaul ni huhu

i'm shin... i'm inesen said...

Something In My Mind : ouhh season 6 ek.. ntah shin still suka season 5 All Star huhu hmmm Violet x tersenarai ker

Something In My Mind said...

Sbb baru tgok 2 episode... X taw lg personalities diorang n unexpected elimination contestants...Haha
Violet pon okay...tp yg empat2 saya list kt atas tu favorite saya...stakat ni la :-) cheers

i'm shin... i'm inesen said...

Something In My Mind : nengok la sampai abis.. mmg best ..

Something In My Mind said...

Kan... saya pon stat tgok dr season 4 smpai skarang... lawak, style and banyak drama antara contestants...x sabar tggu next episode...haha :-)

i'm shin... i'm inesen said...

Something In My Mind : esok dah leh nengok siaran tertunda kat tenet huhu ntah sapa la kuor

Something In My Mind said...

Harap2 list faveret saya x tsingkir...haha:-)

i'm shin... i'm inesen said...

Something In My Mind : shin camtu gak ler huhu