Sunday, July 12, 2009

acara hari minggu

acara hari minggu shin kali ni x menarik... boring... kecewa.. gersang... kontang.. kosong dan yg sewaktu dengannya... parent shin pi KL since ari khamis lepas.. then hari ahad baru ja balik umah... so hasilnya... shin jadi bibik kat umah ni.. dari basuh kain... basuh pinggan.. nyapu semua... masak??? no wayyy.. penat sudah... mau pengsan.. semua shin bikin sbb xmo dengar mak shin bebel time dia balik.... tp shin bajet dia mesti bebel ada jer yg tak kena... yg dah besih semua mana ada dia nampak... mana ada dia nak puji... dah bole agak dahhhhhhh!

habis jadi bibik kat umah parents.. shin begegas plak besihkan kawasan umah bujang shin... besihkan longkang... menyapu.. cantas pokok pokok... hmmm dah habis gondol pokok rambutan kat umah tu... terang skit umah.. rajin kan shin!!! rajin dan inesen... ngee~


arini 12hb Julai.. besday kawan shin.. che Am... hmm Selamat Hari Jadi che Am... hadiah takdok.. maap la ek... kecuali che Am blanjer shin kek mangga yg harga dia Rm70 sekilo.. mungkin shin pertimbangkan ler.. kalo takat sekilo punya kek Rm24.. xmo la bagi hadiah... hehehehe... cian dia... jgn sentap kalo baca ek... shin cakap cakap jer.. kalo ada rejeki nanti shin bagi la apa apa ek.. nak selongkar gobok.. kot kot ada spender yg shin lom penah pakai.. or baru pakai skali.. leh balut balut bikin hadiah ek... special tu... org lain berebut rebut nak... tp che Am sorang yg dapat... hik hik

bila shin dok belek belek umah bujang shin... mula la berangan tahun ni tukar cat... kalo bole sebelum puasa shin nak tukar cat umah... pastu nak pasang oning tingkap.. abang shin yak no 3 dah wat kira kira... hampir Rm350 untuk 2 tingkap.. pergghh mahal nya... guna oning genting.. shin pakai kain jer.. nampak english skit.. nambah kalo ada corak belang belang... tp abang shin x bagi la plak... mencik tul... then beli cat lagi... mau habis Rm300++.. upah orang ngecat lagik... wahhh semua pakai duit.. tp dah 4 tahun x tukar cat... tahun ni nak bagi meriah skit.. kot kot sebelum raya bertemu jodoh.. nanti time raya leh la beraya sakan ngee~

banyak lagik plan sebenonya... nanti la.. dah jadi.. baru shin story mory ek... ni baru brangan.. hangat hangat tahik lalat... huhuhu... semangat ni kalo citer bab nak raya.. huhuhu

abang shin yak no 4 plak... baru berangan nak jadi photographer untuk gambo orang kawen.. dia ngan kakak ipar ada bikin andaman.. so sebelum ni upah orang lain.. terasa rugi.. so dia pun brangan ler beli camera semua... mahal.. dekat Rm5000 harga camera dia.. jenama Nikon.. wahh paling besh.. dia cakap.. nak belikan shin sebijik.. hmmm yeahhhhhhhh! tp bila eh??

shin dah habaq kat dia.. sblm tu.. kena belajar.. amik kursus.. baru la ada keyakinan nak amik gambo... tp ntah la... degil.. nak untung cepat jer... hambik... 1st job dah gigil gigil.. banyak gak gambo yg x jadi.. pastu... x reti nak edit semua.. dia ingat.. lepas ambik gambo terus pi cuci.. perghhh sengal leh tahan...

pastu dia suh shin editkan... perghh shin mana la reti.. edit untuk gambo diri sendiri leh ar... kalo untuk orang kawin x reti.. berat tu woo.. nanti kalo pengantin x puas hati ker.. naya...

tp di sebabkan dia tu abang shin... dan shin ni adik dia yg baik.. inesen.. sopan santun... bebudi bahasa... shin pon tolong laa sikit skit.. dan dia janji nak bagi upah..... wahh UPAH??? shin pon bikin la... semata mata shin nak kumpul duit.. beli cat... bayar upah ngecat.. beli oning semua la... semua demi nak raya huhuhu

ni shin nak tunjuk korang hasil shin edit gambo pengantin tu.. ala.. ni pon 1st job shin.. so banyak kekurangannya... kalo korang yg terer merer tu.. jgn la kutuk ker.. komen yg sadis sadis ek.. kalo bole tolong la ajar...



mrasa korang tengok hasilnya...

hmmmm shin xde guna software photoshop.. mmg takde pon software tu.. kalo ada pon x reti nak guna... korang tolong la ajar.. kalo bole.. mai sini.. duduk dekat dekat shin sambil ajar... baru senang nak masuk... kalo ajar dari jauh memang payah ler... hmm sudi ker nak ajar shin ek?? huhuhuh * mata kebil kebil mcm kucing dalam cite Shrek

oklah.. shin nak sambung edit gambo... nanti shin citer lagik ek... so.. jaga diri ek kengkawan... sekian dulu.... daaa~



m(^o^)m

* i'm shin... i'm inesen

6 comments:

FERDAUSferdy Buthaks said...

bibik....air melo satu

i'm shin... i'm inesen said...

ferdaus : hmmm air melo jer? air lain tanak ka??

KasutHitamku said...

shin..nakai..

i'm shin... i'm inesen said...

nakal?? manade.... skit jer kot.. inesen yg lebih kan! kan! kan!

eeri jeremiah ivanovic said...

shin...
nak gak air...
dahaga giler nieh...

i'm shin... i'm inesen said...

eeri : hmmm.... air apa tu yg pak encik nak ek??? untuk hilangkan dahaga yg kunun giler sangat tuh..