Tuesday, July 7, 2009

ahhh sedapnya kena urut

entri ni shin tujukan khas untuk Mohd Shamsul Bahari..hik hik~

hari ni parent xde... dari semalam lagik diaorg dah kuar... hmm ntah bila balik.. x tau... masa shin tengah nulis entri ni... hujan lebat.. jangan ada petir udah ler... beberapa ari ni asyik hujan jer x renti renti.... syokkk~

td masa shin bangun tido... rasa x sedap badan... macam rasa nak demam.. badan ni sakit sakit.. lepas jer solat zohor.. shin terus merempit pi umah sorang pakcik ni... keje dia laki bini memang dok ngurut orang.. biasa kalo shin demam... memang pi urut ngan dia... sakit gak la kena urut.. tp lepas tu rasa selesa.. rasa 'kuat' sepanjang masa... ngee~

sampai jer dpn umah.. pakcik ni dah menjengol tepi pintu.. aishhhhhhhhh macam tau tau jer orang nak dtg... paling sentap.. dia ckp shin dah gemukkkkkkk arghhh tensen.. xde perkataan lain ker?? ckp ler.. makin sihat ker.. makin chomel ker.. makin kacak ker.. hahahaha..

family shin mmg dah biasa ngan family pakcik yg dok urut ni... abg shin pun ada kawin ngan anak sedara diaorg.. huhuhu memang kenal rapat ler.. pakcik ni pun ada jual jual jamu utk lelaki.. bini dia lak ada jual jamu utk orang lepas besalin... camtu la kisahnya..

xde cakap banyak terus masuk bilik urut.. oh lupa nak bagi tau... ni urut tradisional ok.. bukan urut batin.. or urut sedap ah ah ah tu... aishhh.. shin x penah penah pi umah urut mcm tu.. i'm inesen.. di ulangi... I'm Inesen~


sekadar gambar hiasan... memula.. dia urut badan shin dulu... ada sakit nya.... sakit tp sedap la... urut dari badan ke pinggang... then lama gak dia urut part badan tu.. pastu dia urut bahu ke tangan lak.... perghhh terangkat rangkat kaki shin nahan sakit.. ngee~


sedap wooo urut tang batang leher ni.. rilex jer


lepas tu... urut tang pinggang ke kaki... peghh geli pun ada... sakit lagi la ada... nanti dari peha.. terus ke betis... perghhh sib baik shin tahan tindakan refleks tu.. kalo tak.. mau terangkat rangkat kaki.. x pasal pasal tersepak pakcik tu.. huhuhu... tp part paling sedap... urut tang tapak kaki ngan jari kaki.. perghh sakit.. tp sedap giler babrie doll la...


then urut tang perut lak... ni namanya SENGKAK.. memang sakit... rasa mcm nak terbuang air kecil pun ada... tp pakai kain la.. bukan bogel ok... kena tarik napas manjang... pastu urut dari perut ke pundi kencing.. sakit sangat...



then baru la pakcik tu urut kepala... tarik2 rambut... tarik telinga semua... huhuhu.. pastu dia pusing2 kan leher sampai bebunyik.. bahaya woo... jgn sesuka ati nak wat kalo x reti... pastu pakcik tu ada la baca skit skit ayat apa ntah... tp ayat Al-Qur'an la.. huhu dia hembus kat badan.. kat telinga.. kat kepala.. suh shin jadi budak baik kot... tengok la hasilnya.. baik dan inesen jer sampai sekarang kann~

lepas siap semua.. bagilah seberapa ikhlas yg rasa patut bagi kat pakcik ni... pastu balik umah.. shin x terus mandi... bagi la minyak urut tu menyerap dulu... tp bau dia.. erkkk... x sedap.. bau minyak urut ler... busuk... hope lepas ni badan tak sakit sakit... korang nak urut?? meh laa... shin tolong urut nak?? huhuhuhu

sekian~



kalo korang pandai.. apa nama urutan kat atas ni.. apa fungsinya?


m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

Anonymous said...

Shin pic atas tu namanya Urut Gerudi Jari...boleh wakakaka ..Shin pandai x buat...bleh tolong..?


mIE...

i'm shin... i'm inesen said...

mie : hmm agak susah urutan tu... tp shin bole try cuba yg terbaik.. x berapa pandai.. tp kalo tengok tang gambo tu.. mcm bole jer.. nak ker??

AreL said...

hahaha... menarik sunggoh entry nih... lame x kene urut wo... badan sumer sakit2... telan panadol extend jew... har3...

Lee said...

x penah ag g urut, tp badan mmg sentiasa sakit2.. nk g urut, tatau mana yg ok, kang tersalah g urut batin lak, ehe~~

i'm shin... i'm inesen said...

arel : panadol apa tu eh... ari ni nak pi beli la.. dah rasa senoneng dah ni... demam kot...

lee : kalo pi masuk umah urut batin.. mmg la dia urut tang tu.. kalo masuk umah urut aroma terapi.. urut cara lain gak... masuk la umah urut yg betul betul urut... ngan kata lain.. EJA sebelum masuk.. huhuhu... tp kalo masuk bilik shin.. shin leh transform jadi DOKTOR.. nak??

AreL said...

ader... panadol extend... kat tb, iklan die pakcik yang bawak taxi sakit blakang tuh... hehehe... ilang gak sakit badan, tapi x syiok la... urut agik best... wuih... masuk bilik shin jadik doktor? jadik doktor hape itu...? hik3...

SoReNsEn said...

takut ler kne urut.. badan rasa menggelenyar jer.. ehek2.. :P

Lee said...

shin, nak.. XD

i'm shin... i'm inesen said...

arel : shin jadi doktor bertauliah ler.. pakar dan hebat ngee~

sorensen : menggelenyar tu apa? geli ek?? jangan takut.. nanti dah rasa nak lagi... cayalah!

lee : hik hik.. bila? bila?? hahahaha

Anonymous said...

Shin,
mana tempat shin gi ngurut tu?
Nak gi gak...

badan asyik sakit2 jek... urut tapi kaki je x ilang sakit sangat la.

mapie said...

itu urutan swedish... meme sedap. hamba tau.. sb hamba seorang tukang urut..