Tuesday, July 14, 2009

katne nak cari awning


aritu kan shin ada cite pasal shin dok brangan nak pasang awning tingkap kat umah bujang shin... then.. masa tu plak.. abang shin yak no 3 ni dok promote awning dari kedai kawan dia... dan dia pun dok mevolunteerkan diri dia untuk bikin awning tu kat umah shin.. selepas dia wat kira kira... pastu calling calling kawan dia tu... bajet dalam Rm350 untuk 2 tingkap... leh tahan mahal kan...

pastu smlm abang shin call... petang tu kitaorg jumpa.. discuss la sambil dia wat muka seposen mintak duit kalo dah deal nak bikin awning tu... then shin cakap la.. memang shin nak wat awning.. tp.. problem nya.. abang shin ni x paham apa yg shin nak...

shin nak awning yg bukan berunsur genting, zink atau yg sewaktu dengannya.. shin nak yg mcm canvas.. patio awning.. yg macam kat bistro ker.. Dome ker.. starbuck tu.. just mcm kain guni jer... pastu nak corak belang belang... hahahaha byk songeh kan shin ni...

pastu abang shin ni bebel la.. ckp benda tu x tahan lama laa.. x tau nak cari kat ner la... bla bla bla... arghhhh sudah... dia plak nak bebel bebel... sudahnya.. dia suh shin cari sendiri... then kalo dah jumpa.. baru bagi tau dia... siap dia ckp... kawan dia dah bagi diskaun.. dari Rm350... dapat Rm280 utk awning 2 tingkap.. shin suh on hold dulu... kalo dah x jumpa awning yg shin nak... baru shin ikut jer apa yg dia cakap... even sebenarnya x puas hati...

hmm dinding umah shin nanti kaler cokelat gelap camni la... pastu dimolekkan dengan awning belang belang camni la... hik hik.. kat ner ek ada jual??


camni pun ok..

yak ni pon ok... comel...


hmm... cantik kan!

macam macam kaler ada...


wahhhhhhhh shin brangan nak bikin camni la... heheheh

camtu la kengkawan.. awning yg shin nak... ader ker jual ek???? sesapa tau.. tolong la bagi tau kat shin ek..... plzzzzzzzzzz! tinggal lagi 2 bulan nak raya ni.... hmm kalo bole nak siap cat umah.. pasang awning.. letak pokok pokok... baru la besh nak raya... ngee~

tolong ek! sekian~


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

hanis said...

chantek shin...

tengku_fir21 said...

cube ge tanyer bistro yg ader awning mcm tue

i'm shin... i'm inesen said...

hanis : chantek kan kan hanis kannn!

tengku fir : kat sini kampong la... tadak bistro ler..

ai@reel said...

ada jual mungkin mahal sikit.kalau nak banyak pilihan pergilah masa home fair....kalau kat tmn u ini ada kot..

Hamli bin Hj. Sanai @ Razali said...
This comment has been removed by the author.
i'm shin... i'm inesen said...

encik Hamli : mekaseh mekaseh....