Friday, July 3, 2009

hati bedebar... jantung bergetar


haaa.... dari kul 8 malam shin dok tercongok depan tibi... dok tengok perlawanan separuh akhir Wimbledon 2009.. pesorangan pompuan.. la ni baru abih.... perasaan tu bercampur campur.. sentap ada.. suka ada... cuak ada... nak nanges ada... semua ada laaa...



perlawanan pertama memang shin tunggu tunggu sangat.. antara Serena Williams vs Elena Dementieva... jantung shin nak tercabut tengok Serena main hari ni... adehhh naper ntah.. serba x kena... x tau la sebab dia neves ker.. atau over confident... atau dia kurang pikir positive...



sampaikan.. shin kejap kejap larik masuk bilik.. mcm takut sangat tengok.. kot kot Serena kalah.. arghhh... set pertama jer dia kalah dalam set tie break.. kena 6-7, pastu set kedua dia menang.. tu pun nasib baik dapat break point.. 7-5, masuk set ketiga.. lagi la kalut... sib baik xde tie break.. akhirnya lebih kurang 2 jam 50 minit.. Serena menang 8-6 dan menempah tiket ker Final Wimbledon 2009...

memang sentap tengok dia main.. tp sbb shin percaya.. Serena mampu mecipta keajaiban.. sbb bukan sekali dua dia hampir hampir kalah dalam perlawanan sebelum ni... tp atas semangat tak mau menyerah kalah.. ada semangat nak melawan... Serena banyak kali menang di saat saat akhir... cayalah....



kemudian.. perlawana separuh akhir yg ke dua plak sangat la berbeza... Venus William vs Dinara Safina.. perghh cepat jer.. tak sampai sejam.. dalam masa 51 minit.. Venus berjaya mengalahkan pemain no 1 dunia... 6-1, 6-0.

memang memalukan la.. bila pemain no 1 kalah dengan mata kosong.. perghhh apa la nak jadi.. tp Venus memang tangkas abis la main.. kalo camni la dia main masa Final.. risau la.. kot kot Serena x mampu bergelar juara...

so kengkawan.. nantikan perlawanan akhir Wimbledon 2009.. antara Serena Williams vs kakak dia... Venus Williams... sabtu ini yerkkkk.... sekian~

Serena mesti JUARA~


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

tengku_fir21 said...

sokong saper beb..?

i'm shin... i'm inesen said...

of course la serena william~