Friday, May 9, 2014

jom jalan jalan - Trip Surabaya, Ijen & Bromo 2014

Alhamdulillah.. tibalah hari yak shin dok tetunggu huhu.. masa entri ni tersebar dan tersiar.. shin dalam perjalanan menuju ke aiport Senai.. plan nak park kete kat umah abang shin.. pastu nk suh dia anto gi aiprot.. flight ke KL kul 12.10 tghari.. trasit kejap kat KLIA2.. pastu flight shin ke Surabaya kul 3.35 petang.. huhu.. hope semuanya ok.. di permudahkan dan selamat #nanges

2 ari sebelom nak pegi shin dah gitau kat mak shin.. just bagitau mak shin sorang jer.. tu pon dia dah jeling jeling sambil mengeluarkan kata kata yak berbisa utk di dengar.. hukkk.. dia masih trauma ngan kes MH370.. pastu dia dok berleteq pasal kete lama shin tu compressor aircond rosak.. dia dok bebel duit shin jalan tu lebih baek wat baiki kete.. adehhh..  

tu shin x cakap lagi nak nengok gunung berapi.. sorang sorang pulak tu.. agaknya lagi la kuar api dari mulot dia hukkk.. tp apa apa pon shin kena mintak restu gakk.. kann #watmukatakbersalah

 lama dok tunguuuuu.. akhiranya!!!

kebetulan pulakkk.. tarikh shin pegi arini.. tarikh yak sama Air Asia berpindah dari LCCT ke KLIA2.. erkk.. nervous gak ni.. senang ker shin nak hadap benda ni sorang sorang.. hukkk kat nak nk check in ticket.. kat ner nak gi Departure Hall.. adoiii serammm #nanges

duit shin dah sesiap tukar.. byk byk trip.. trip ke Surabaya ni la paling mahal shin rasa shin kena bayo.. hukk.. pastu pejalanan pon amek masa yak lama.. dari Surabaya nak ke Ijen amek masa 12 jam.. giler ko.. tp sibaek singgah semalam kat Batu Malang.. 4 jam jer dari airport.. pon jauh gak.. mcm dari tempat shin nak gi Kolompo.. so byk masa nnt abis atas jalan raya jer lerrr #nanges

time shin nak pegi time tu la ada berita mengerikan.. berita mengerikan yak pertama.. pasal kenaekkan harga ticket.. dari Rp75ribu terus jadi Rp300ribu.. adoiii ngeri.. pastu kuar plak berita pasal gunung Bromo ni terbatok batok plak.. hukkk.. pasrah jer la.. hopefully semua nya ok #nanges

ngetest pakai baju roti ni.. rimas gila.. tp terpaksa pakai pasal cuaca sejuk kat sana.. kena kuar manjat gunung kul 3 pagik.. tp nnt kul 7-8 pagi.. tanggal la tu.. x kowser nak pakai.. mesti panas giler.. ngan peloh peloh lagik hukk.. tp kalo still sejuk.. pakai jer la.. shin dah la x tahan sejuk.. ntah mandi ke tak nnt kat sana #sengih

ok lah kengkawan.. doakan pejalanan shin selamat pegi dan balik ek.. mungkin tak bersiaran untuk beberapa hari.. jaga diri semua.. salam sayang dari shin yak jauh di mata.. muahhh #cewahh

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Lizzie Yasmin said...

Shin: Hati2 k,

Sylarius Yusof said...

Selamat berkelana yer Shin. Hehe. Baju roti tu pakai kat cuaca panas macam kat sini memang tak bole blah. Nanti naik gunung, cuaca sejuk, jadi selesa la kot.

i'm shin... i'm inesen said...

Lizzie Yasmin : maceh ek

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : Alhamdulillah dah selamat sampai Surabaya