Thursday, May 15, 2014

lagi lagi pasal Air Asia

mangon tido pagik tadik.. dok belek belek henpon.. nengok ada email masok.. hurmm dari Air Asia.. ada biter tak besh la pulokkk hukkk.. hampeh tul #nanges

Penumpang Yth, 

Kami mengucapkan banyak terima kasih atas kepercayaan bapak/ibu memilih AirAsia Indonesia untuk penerbangan di rute Johor Bahru – Bandung dan Bandung - Johor Bahru.

Melalui email ini, kami dengan sangat menyesal menyampaikan bahwa mulai 01 Juni 2014 rute penerbangan Johor Bahru – Bandung dan Bandung - Johor Bahru.

Bagi bapak/ibu yang telah memiliki tiket penerbangan setelah 01 Juni 2014, AirAsia menawarkan sejumlah opsi, yakni:

1.     Pengembalian uang (refund) secara penuh.
2.     Credit Shell atau dana deposit senilai harga tiket yang dapat digunakan untuk penerbangan AirAsia lainnya dengan masa berlaku 6 bulan (180 hari) dari tanggal penerbitan.
3.     Penjadwalan ulang penerbangan (reschedule) ke sebelum tanggal 01 Juni 2014 tanpa dikenakan biaya tambahan dan bergantung ketersediaan kursi.
 
Jika membutuhkan informasi dan bantuan lebih lanjut, bapak/ibu dapat menghubungi:

1.    Ask AirAsia melalui www.airasia.com/ask
2.    Kirimkan pertanyaan melalui formulir online di http://www.airasia.com/id/en/e-form.page
3.    Live Chat (tersedia melalui Ask AirAsia saat Anda login menggunakan ID keanggotaan AirAsia).

Kami memohon maaf yang sebesar-besarnya atas ketidaknyamanan yang ditimbulkan.
Terima kasih kami haturkan atas pengertian bapak/ibu.

Salam,
Pre-Flight
AirAsia Indonesia

aiseyman.. rosak program shin la camni.. shin dah beli ticket gi Bandung utk penerbangan 1-3 September 2014 ni nnt.. tak tau lagik nak cancel atau tak lepas tau nak jadi camni.. ato nak try request utk re-route flight dari JB - KL - Bandung then Bandung - KL - JB.. kot kot boleh.. kalo xde kena caj tambahan lagik besh.. tp lecey gak nak kena gi kaunter Air Asia kat aiport Senai tu #nanges

tp naper ek tetiba Air Asia stopkan flight dari JB direct ke Bandung?? #hmm


m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen


4 comments:

Sylarius Yusof said...

Sabor je la yer Shin. Mana tau ada hikmah disebalik penundaan tarikh flight tu.

Sobri Yaacob said...

setuju mesti ada hikmah..berjalan sakan shin he..he

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : hukk ye laaa.. bersangka baek .. #nanges

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : bila kita nk jalan sama ek