Wednesday, May 6, 2009

emosi


korang biasa tak wat benda alah plan planning ni?? x kisah la.. plan simpan duit ker.. plan nak berjalan ker... plan nak bercouple ker.. plan nak beli umah.. plan nak kawen.. dll..

actually shin kurenggg skit bab plan planning ni.. sebabnya.. kalo awal awal plan mesti selalunya x menjadi bila time waktnya.. ada jer bahana yg bikin x menjadi.. pasal tu la.. kalo bole.. x yah plan plann...

tp... ada time.. kena gak wat plan planning ni... soal jadi atau tak.. tolak tepi.. kalo menjadi.. sure happening.. tp kalo x menjadi.. x leh nak watpe ler.. kecewa tetap kecewa...

since 2009 ni.. byk benda yg shin dah plan.. even plan sorang sorang... ada yg menjadi... ada yg x menjadi... ada gak yg shin plan ngan kengkawan... ada yg menjadi.. ada gak yg kurengggggg lantas x menjadik... kecewa.. kecik ati.. merajuk... ngee... x leh nak watpe la... mmg itu perasaan yg sepatutnya ada.. mungkin ada orang cakap.. ada hikmah .. ada hikmah... motipppp.. saje nak sedapkan ati... well bila hati sudah retak... cewaahhh... camne ek.. biar mcm tu jer la.. nanti ok sendirik...

plan untuk pegi pulau Redang hampir menjadi... semua bayaran pakej.. transport.. ari dah uruskan... terima kasih kat ari.. so InsyaAllah.. 14hb ni.. kurang lebih jam 10.30 malam.. shin, Mohd Shamsul Bahari.. ngan ari.. kitaorg akan bertolak ari KL.. pi pulau Redang.. hope xde apa halangan ek.. selamat pegi dan balik... AMIN

sebut pasal planning ni lagik... ada benda yg buat emosi shin terganggu waktu ni...

actually shin ada wat plan utk hari jumaat ni.. shin plan nak wat doa selamat utk my mak sempena besday dia yg ke 60 tahun.. seumo hidup.. lom ada anak anak mak yang lain dok terpikir nak watkan semua ni untuk mak.. even shin ni bukan la anak yg mak banggakan.. anak yg mak suka.. semua tu shin x kisah.. shin x harap mak akan puji apa apa.. sbb shin tau.. apa yg shin buat semua mak x berkenan... tp shin wat jer.. mungkin sekali ni mak akan ingat apa yg shin wat ni.. sebab shin sayang kat mak.. walau shin x penah sebut pun....

adik beradik shin plak... padahal awal bulan april lagi shin dah bagi tau... minggu lepas pun shin dah datang umah diaorg cakap pasal benda ni.. tp baru sat tadi shin sms remind pasal majlis ni.. memasing dok lupa... aiseyyy.. nampak sgt shin sorang sorang beiyer iyer.. yang lain mcm kesah x kesah jer..

tp alhamdulillah.. diaorg dah cakap akan datang malam jumaat tu... ( padahal umah dekat sgt )... nak datang selalu pun payah... sib baik diaorg cakap setuju nak datang.. kalo x... lagi la emosi shin terganggu..

mungkin diaorg ... termasuk diri shin sendiri.. malu bab benda ni semua... family kitaorg tak di biasakan buat semua ni... xde mcm family orang lain.. mesra alam semesta sesama diaorg.. tp kitaorang lak.. biasa biasa jer.. kalo shin tengok orang lain siap cium cium pipi dahi mak abah diaorg... adik beradik diaorg.. tp shin cukup takat cium tangan jer.. lebih2 malu... mungkin gak.. dulu mak abah shin garang.. layanan ikut angin.. tak tau la.. bukan nak cakap dendam.. tp shin dah biasa hidup ngan dunia sendiri... cuma shin x penah niat nak derhaka kat diaorg.. biarlah macam ni jer... bersederhana... cuma adik shin jer la over manja.. menyampah tengok.. rimas pun ada.... ntah apa2...

bukan nak ckp besar.. dalam ramai ramai.. shin yg slalunya nak kena mulakan dulu.. plan wat apa apa... kalo nak ajak balik kampong ker.. shin yg kena bagi idea...bila tarikhnya.. naik apa... kalo nak berjalan jalan ker.. shin yg buat muka x malu ajak plan sesama... ntah ntah kalo shin diam jer... xde sorang yg ingat kat shin... kecik ati???? hmm dah biasa dahhhhhh...

sbb tu shin buat muka tebal nak hadap diaorg ni.. kalo dok kat umah bujang.. shin masak la apa apa.. nanti shin call sorang sorang adik beradik shin.. ajak datang umah.. kira macam gathering la.. sbb sebelum ni.. x de sorang pun yg wat mcm tu.. umah memasing dekat dekat jer.. alahai.. x sampai 4km pon... tp masing masing wat hal sendirik.. niat shin cuma nak happy happy ngan family jer.. nak harap kawan... shin x ramai kawan kat sini.. so.. susah senang.. kalo bole shin nak sama sama ngan family... hmm mak abah shin... bole di kira baper kali datang umah bujang shin... tp kalo umah anak anak yg dia suka.. macam x sabar nak pegi umah diaorg...adik beradik shin ni baik... bukan shin nak cakap diaorg ni x bagus ker apa.. tp tu la.. kitaorang jarang wat gathering gathering ni.. malu kot.. ntah lah..

mungkin juga lah... ngan kawan kawan.. ngan orang yg shin suka.. pun sama jer pattern nya.. shin jer selalu ingat diaorg.. plan la apa2.. lagi kecewa.. plan punya la baik.. tp orang tu banyak jer alasan dia yg x membolehkan plan tu menjadi... peliknya.. dia xde pon wat plan apa apa.. harapkan kita jer wat plan... motip sangat.. mungkin juga betul.. shin jer yg ingat kat semua orang.. tp.. orang lain.. anggap shin ni wujud x wujud jer... sedey :'(

erkkk merepek jauh dah.. ni mesti emosi sbb insiden sms tadi tu.. hampeh laa... apa pon shin harap.. apa yg shin plan menjadi.. x happening pun xper.. pasal orang lain tu.. biarlah.. tawar hati dah... kalo ada orang betul betul anggap shin penting kat hidup dia.. x kisah la.. sebagai anak, adik, kawan or apa apa jer... tentu diaorg ingat selalu kat shin.. dan sentiasa ada plan untuk wat hidup besama lebih bermakna....

sekian..


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm emo... i'm inesen

4 comments:

~ujicham~ said...

hai.. shin.. jgn la cedih2 ye.. ayuh, ceriakan diri anda :) salam kenal.

Anonymous said...

yer la shin.....terusik gak emosi akak baca entry kali ni....kak pun sama...kekadang tak tau cara mana nak tunjuk syg kita kat mak abah...tp kak dah mulakan dgn peluk cium diorg .first tu muka diorg semcm..tp dlm ati diorg happy sgt...terkata...TRY la.....akak yakin bila kita dah mulakan..adik beradik lain sure akan terikut...now cuma malu nak mula jer...

i'm shin... i'm inesen said...

shin malu... tp kalo salam cium tangan tu.. x malu la.. mmg dah biasa..

AzAz said...

kan....... kan...... biasalah org melayu!