Sunday, May 24, 2009

Pulau Redang : Last Day


17hb Mei 2009 - last day shin kat Pulau Redang... alahai.. mcm kejap jer.. bila dah last last day ni.. macam banyak tempat x xplore lagi.. macam x puas main air laut... x puas main ngan anak ikan... ngee~

7.30 pagi - hanyut.. lambat bangun.. even ari dah kejut banyak kali.. gerak solat subuh.. tp liat tul nak bangun.. hambik.. terus lambat bangun.. tau tau dah kul 7 lebih.. then siap siap nak pi bekfes.. rasa malas nak mandi pagi.. hehehe.. ala bukan orang tau kan...

dah last day ni baru pasan.. JJCM penah pomote resort ni.. ouhhh!

snap snap last day.. kurang mood dah.. malas


9.30 pagi - lepas dah kenyang melantak.. terus pi jengah pool... kira acara mandi pagi ler ni huhu... shin ngan Mohd Shamsul Bahari jer yg mandi... ari xmo.. dia jadi tukang snap snap gambo kitaorg.. tp sempat ler dia remind pasal kul 11 pagi nak kena check out.. barang barang x pack lagi.. woaaa ada skit masa jer lagi ni...

pose utk majalah manggis.. x main la majalah mangga.. majalan porno artis suam suam kuku..ngee~


acara renang x seirama



ni ari punya kerja.. snap snap utk di tujukan khas utk Mohd. Shamsul Bahari.. ngee~


11.00 pagi - daftar check out.. ari sorang jer pi pulang kunci bilik.. pasal shin ngan Mohd. Shamsul Bahari still ok packing nak balik.. tu la... lambat sgt balik dari pool.. huhuhu

12.20 tengah ari - kitaorang semua dah siap siap naik bot.. hmm kalo korang nak tau.. bot utk ke jeti ada 2 kali jer.. paling awal 7.00 pagi dan satu lagi kul 12 tengah ari.. so kena la schedule kan betul.. kul baper korang nak gerak.. sesuai ngan bas korang nanti...

2.00 petang - kitaorang dah sampai kat jeti.. hmm nak tunggu kul 10.00 malam utk naik bas ker KL.. perghh jenuh tu... sib baik kat Kuala Ganu ada tempat rehat rehat.. so.. kitaorg bersidai la kat situ sampai petang..


sempat la singgah Pasar Payang area dekat dekat jeti tu.. hmm xde shopping apa.. migrain tengok banyaknya kopok.. huhuhu masa ni x larat nak snap snap gambo.. memasing letih..

10.20 malam - kitaorg naik bas balik KL.. sakit badan.. sbb dapat seat belakang skali.. nak tido pun x selesa.. sakit batang leher....

5.30 pagi - 18hb Mei 2009.. sampai KL sudah.. then tunggu kul 6 pagi utk naik tren ke pudu.. pastu beli tiket bas balik Kulai... letihnyaaaaaaa~ home sweet home~

1.00 tengah ari - alhamdulillah.. akhirnya bejaya mendarat kat umah.. semuanya selamat....

moral of the story -

rasa seronok sgt dapat pegi becuti ngan Mohd. Shamsul Bahari ngan ari.. yer la.. dah lama plan.. akhirnya jadi gak.. Pulau Redang memang cantik sangat.. laut dia bersih.. air jernih.. semua nya ok... penginapan ( walau x mcm orang lain ).. makanan ( walau last day tu mcm x meriah jer.. kemut ).. layanan pun besh jer...

cuma.. shin rasa... kalo korang dah biasa pegi Pulau.. tak yah la join snorekeling.. memang boring.. asyik hadap benda yg sama jer... sbb depan resort pon dah leh snorekeling.. so kalo x pegi ikut aktiviti diaorg.. korang leh abiskan byk masa kat kawasan resort jer.. x yah penat penat naik bot.. tp sbb dah masuk dalam pakej kan... terpulang lah.. yang penting kat sini.. korang dapat rehat rehat sambil tengok pulau dan pantai yg cantik...

aritu shin pi.. x puas cuci mata.. hehehehe.. ye la.. semuanya tasteless gitu huhu bole?? nak cari kaum memang xde nampak.. dah pupus agaknya.. timing x betul kot.. so korang pegi la beramai ramai ek.. buat aktiviti sosial dan bukan sosial.. hehehe

hope.. dapat pegi lagik di masa hadapan.. kalo ada rejeki.. mungkin pulau pulau lain plak.. sekian dulu ek... jumpa lagi~



Pulau Redang in Memories~


m(^0^)m


*i'm shin... i'm inesen

2 comments:

.:Mas Ayu:. said...

hot nyer kat situ..mesti panas kan..

amboi pose sakan.. ala2 majalah manggis gituu..

uollss jangan lupa lawat blog Minah Kiwi yer..

AzAz said...

mmm ada plak JJCM... besnye cuti-cuti malaysia... tu ari dh cuti ke phuket... camner ni, negara sendiri pun x jln abis dh nak ke negara org... siot lah kan kan kan