Tuesday, May 12, 2009

ops! ketiak you berbau la...



hey.. apa cerita... tetiba ada orang tegur ketiak korang berbau.. adehhh... bengang x?? atau korang wat muka seposen.. selamber jer.... lagi la kalo member korang dok komplen jer.. apa kata.. masa dia dok melazer tu.. korang seluk tangan kat celah ketiak tu.. pastu korang tekup tangan korang tu kat muka dia........... rasain kamu! hik hik

ada orang bilang.. kalo kita banyak makan bawang.. nanti peluh berbau... ntah la ek.. shin suka makan bawang.. ada masa peluh tuh berbau... di ulangi.. ADA MASA.. bukan setiap masa yer! lebih lebih lagi lepas men tennis.. perghh bau pangittt sangat.. ingatkan bau member member.. rupanya bau badan sendirik.. ngee~ tp nak cover diri punya pasal.. anggap jer.. bau jantannn gitu... hik hik.. anyway makan bawang ni banyak pekdah utk memekatkan dan memperbanyakan sperma.. kata orang la.. bukan shin kata.. tp shin terpedaya gak lak.. huhuhu

ataupun memang jenis keturunan kita kerap berpeluh... ada banyak jenis orang berpeluh la.. ada yg x berbau... ada yang kurang bau... ada yang hangit.. hapak.. haram jadah.. semua ada... pastu orang tu jenis x reti nak wat sesuatu untuk bagi orang lain selesa dok sebelah dia.. lagik lagik cuaca panas ( di jangkakan sampai september )... perghh tahan hidung jer la member member..

apa kata... korang spare kan ler baju lain masa nak pi keje tu.. bila time rasa patut tukar.. korang bole pi tukar... untuk keselesaan diri sendiri dan orang lain... ataupun spare bawak baju T'shirt berkolar @ tak.. ikut kesesuaian la... nanti time korang balik keje.. nak naik bas awam ker.. LRT ker.. xde la nampak selekeh ngan bau masam.. berpeluh semua.. lain la korang memang jenis kinky.. stim bila bau peluh sendiri atau orang lain... perghhhhhh! teruk teruk teruk..

ataupun.. korang biasakan pakai deodorant.. x kisah la.. jenis spray atau roll on.. apa jenis brand pon x kisah.. asalkan sesuai dan ketiak korang x alami alahan.... continue pakai.. jangan malas malas.. agar kering sepanjang masa... dan jangan lupa.. banyakkan minum air...! kalo deodorant yang sekarang ni x sesuai.. jangan la buat pasal.. apa pasal korang still pakai semata mata nak ngabiskan dulu sebotol.. carik yak lain plak.. kenapa mesti korang nak menyiksa orang lain?? deodorant yak lama tu korang wakafkan pada sapa sapa yg nak... ( itu pun kalo ada jenis semberono.. x kisah pakai deadorant orang lain ) hik hik... hah.. mesti ada jenis orang camtu kan! jenis budak serumah yg suka kaut orang lain punya.. kekadang spender orang lain pun dia nak pakai gak... perghh sengal!

kalo korang duduk ngan member sebelah tu.. rajin rajin la tanya.. '' psst.. arini ketiak aku berbau tak?? '' hahhhhhhhhhh at least korang akan lebih yakin diri.. kekal ceria sepanjang hati.. x gitu!

kat sini shin tepek petua pasal ketiak.. kalo ada lain nanti shin add tepek ek.. sekian~


MENGHILANGKAN BAU KETIAK
Sekiranya anda bermasalah badan berbau hangit dan kurang menyenangkan, cuba pula cara ini. Ambil sebiji limau kasturi, belah dua dan gosokkan kedua-dua belah ketiak anda dengannya. Amalkan seminggu sekali sebelum mandi. Insya-Allah masalah badan berbau semakin berkurangan dan akan hilang dengan perlahan-lahan.

ATASI MASALAH BULU KETIAK
Ada banyak cara tradisional boleh digunakan untuk menghilangkan bulu ketiak. Antara yang paling mudah dan berkesan ialah menggunakan bahan seperti kapur sirih dan kunyit hidup. Caranya, cabut semua bulu ketiak, selepas itu celupkan ibu kunyit ke dalam kapur sirih dan gosokkannya hingga rata selama beberapa minit. Kemudian bilas semula dengan air bersih. Lakukannya selama beberapa kali hingga masalah anda itu selesai. Petua ini juga sangat bagus dicuba oleh anak perempuan dan lelaki yang masih belum tumbuh bulu ketiak bagi menghalangnya daripada tumbuh.

HILANGKAN BAU HANGIT KETIAK
Cara yang mudah dan murah. Anda hanya perlu sapukan sedikit sahaja kapur sirih di kedua dua ketiak anda selepas mandi iaitu sebelum anda memakai bedak atau deodorant. InsyaAllah berkesan untuk aktiviti anda seharian.



dah tau ketiak basah.. jgn over confident nak ngepose..


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

FERDAUSferdy said...

hahahahaaa...ketiak nye psl leh buat bahan bercerita... shin shin

.:Mas Ayu:. said...

mas sokong cakap inesen.. !!!


'dah tau ketiak basah (dan berbau)..jgn over confident nak ngepose'

AzAz said...

amalkan pki deodorant setiap hari... musti xde bau tu... lagi satu rajin2lah menebas hutan amazon tu... tu lah punca bau ketiak tu, occay...

menci jantanz berbulu ketiak lebat2... eeeiii geli... pengotor! klu nak berbulu ketiak pun, lite2 jer dh le occay...

klu muka meletop, tengok celah lebat mcm rambut, trus x minat dh... occay...

Anonymous said...

If you have a Jewel crafting or a jewel crafter friend.
Approach human resource professionals and companies and ask what skills and qualities they look for in staff and be able to tick all the boxes before applying.
Gold is a platinum widely adorned and also highly
valued globally.

Also visit my website ... mining

Anonymous said...

” The stepmother went over to the young “Jessie James,” placed her hand under his chin, tilted his head
upward, looked him squarely in the eyes for a moment, and
then turned to her husband and said, “You
are wrong. Go here to instantly download Yeast Infection No More Book What precisely makes
Yeast Infection No More Book unique is the degree of focus that is given
to each and every aspect needed to attain permanent escape from candidiasis linked symptoms.
Also like many single parents, Sebastiao is hoping to share the bills with her former spouse.
If you have a personal injury legal matter, a dog bite or if you’ve lost a loved one in a wrongful death accident, call the
Law Offices of R. ’ ”   The final breaking point, she says, was when
he said he wanted to move his ex-stripper girlfriend
in with them.

Here is my blog post :: keyslot

Anonymous said...

Everyone who is into style depends on a great stylist to look
good and help with hair issues and problems.
As natural products don't have any side-effects, you can rest assured for healthy hair. When one thinks of fungus, they don't generally associate it with
the head or scalp, but the itching, burning scalp, rash or
pimples on the scalp could very well be caused by a fungus, requiring antifungal shampoo to provide well needed
relief to the symptoms.

Here is my web blog :: hair products

Anonymous said...

In the US, we still express this as cubic inches, feet, or yards.
Make sure that you don't end up with a look of patches by checking to see that the glitter falls all the way around the edges of a newly-painted area. This Wednesday night there is a lot going on in Atlanta.

my website concrete

suhailey said...

ye ke makan bawang tu boleh buat bau busuk? bawang tu sedap hehe

Amira Zura said...

Terbaik infonya. Terima kasih admin share info yang bagus sekali. Salam dari blogger blogwalking ya.

Salam admin. Tumpang Iklan:-

Sayangi dan hargai suami anda. Jangan biarkan suami cari lain atau makan luar.
Ikuti blog kami untuk promosi istimewa sekarang.
Hanya untuk 10 pelanggan terawal.
Wanita cantik bermula dari diri :)

[BESARKAN BUAH DADA, BESARKAN PUNGGUNG, RAWAT KEPUTIHAN, KETATKAN FARAJ, KEMBALI DARA, PUTIHKAN KULIT, GLOWING, FLAWLESS]