Sunday, May 24, 2009

Pulau Redang : Day 2


15hb Mei 2009 - hari kedua shin kat Pulau Redang.. perghh mlm tu tido nyenyak betuii.. sampaikan ari cakap shin ngigau ngigau... meracau hehehe.. ntah eh.. penat sangat kot..

7.00 pagi - ari orang pertama yg bangun.. dia gak yg kejut solat subuh semua.. dah baper kali kena gerak.. baru la shin bangun.. pastu sempat baling bantal kat Mohd Shamsul Bahari yg dok sedap tido.. ngee~



7.30 pagi - pi bekfes.. memang dalam schedule.. kalo lelambat nanti habis sudah masanya.. lapo la plak kang... x larat nak pi snorekeling.. agak pelik bila ada nasik minyak pepagi.. then baru shin tau.. orang belah Ganu ni.. sarapan pagi diaorg kekadang nasik lemak.. atopon nasik dagang atopon nasik minyak... aiyoo pepagi lagik dah sarapan berat.. i'm diet wooo!


tu dia... semuanya ko punya makanan ker sham?? aiyoo selera naga!



hmm kalo mat salleh ni suap shin kan bagus... i like.. ngee~

9.00 pagi - dah standby nak pi marine park.. hmm tengok ikan ngan coral sampai muntah.. tu jer laaa aktivitinya xde lain...




kalo x tau berenang jgn riso.. ada yg tolong ajar dan jaga kita.. besh tu... ada la 3 orang mamat chinese yg di tugaskan follow dan guide kitaorg.. selain tu diaorg akan ambik gambar kitaorg dalam air... yg paling syokk... mamat ni akan layan baik.. sambil pimpim tangan kita dalam air.. dia akan bawak pi mana mana tempat yg ada ikan dan coral yg cantik.. pegang tangan tuuu.. tak bole blah... merembes!


kat marine park ni korang kena bayar Rm5 sorang.. tp masa kat nak naik feri lagi dah kena bayar... kena simpan tiket bebaik.. coral kat sini cantik cantik.. korang leh rasa pengalaman bagi ikan ikan makan dalam laut.. mak ikan ada.. bapak ikan ada.. anak ikan pun ada.. bawak la roti utk sdepo ikan ikan ni semua... besh woo... merasa la korang menjerit manja.. menjerit gataii sbb kena geget ngan ikan yg lapo lagik gelojoh.. huhu

dalam masa sejam.. korang kena balik semula ke resort... masa ni lecey skit.. sbb kena ikut turn.. sbb bukan trip kita jer yg ada.. trip dari resort lain pun ada gak.. jgn sebarang sebarang naik bot...

12.00 - masa ni dah sampai kat resort.. siap siap untuk pi makan tengah ari plak.. huhuhu timing baik punya.. korang x kan rasa lapo pon dok kat sini.. cayalah...



3.00 petang - last trip snorekeling.. si Mohd Shamsul Bahari dah malas nak pi.. ye la asyik hadap benda yg sama jer.. balik balik ikan.. pastu coral... xde benda lain... kot kot ada tarian bogel dalam air ker.. syok la gak.. tp lepas shin pujuk.. akhirnya dia ikut ler jugak.. ngee... shin pon sebenonya bosan gak.. tp sian lak kat ari.. takkan nak bior dia pi sensorang.. kannn!


sukanya diaaaaaaaaaaaaa~

6.00 petang - dah sampai resort semula.. tak balik bilik.. terus pi laut depan resort.. sambil dok tengok orang main bola tampar.. sedeyyy.. diaorg x ada ajak join pon hehehehe... len kali kalo nak pi mana mana pulau.. kena bawak bola sendirik... ato pon.. sewa bola.. resort ada sediakan.. hmm watpe membazir.. baik bawak sendiri kan.. gigih tu~

8.00 malam - yeahhhhhh masa utk makan lagik



benda alah ni nama dia sup ketam... shin makan 5 mangkuk huhu sedap~

lepas melantak apa yg ada.. kitaorg pi tengok gambo gambo kat laut siang tadik... hmm nanti korang akan tengok la hasilnya.. kalo nak beli pun boleh.. Rm5 sekeping.. diaorg akan burnkan dalam cd.. x puas.. pasal.. dpt snap skit jer gambo.. pastu nak beli mahal la plak.. len kali kena bawak camera sendiri... yg leh ambik dalam air punya..



cekik darah tul... tp ari ler paling banyak beli gambo.. huhuhu.. kalo bole semua gambo dia nak beli.. termasuk gambo gambo orang lain yg pi trip... hehehehe... shin xdak duit.. beli mana yg shin bajet paling cun ar... hehehe cun ker??

pastu kitaorang pi kedai survenior yg ada kat area resort... hampeh la.. mahal mahal.. paling murah shin jumpa Rm3.50.. tu pun bentuk mcm hampeh jer.. average Rm5 ler.. shin xde beli banyak pun.. untuk diri sendirik jer.. kenangan pi Pulau Redang..

masa ni x larat nak pi merayap.. sbb tau.. xde benda yg besh.. yg leh buat cuci mata.. snap snap picture sesama kitaorg jer.. boring ek~ memang xde aktiviti lain ler.. kalo korang nak pi.. ajak le reramai member skit.. kalo harap seketul dua jer.. mati kutu ler jawabnya.. nak happening buat ler aktiviti orgy.. eh... aktiviti sendiri.. game ker.. pesta muda mudi ker.. ngee~



x banyak snap gambo.. pasal dah letih.. shin ngan Mohd Shamsul Bahari dok x sabo nak balik bilik.. letih.. ngantok.. ari jer xmo balik lagi.. dok snap snap gambo ntah apa jer la...

bersambung lagik... sekian~



aksi aksi ghairah kitaorg dalam laut.. hehehe teruja x??


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

eQbalzack said...

woww!! great!

AzAz said...

eh mat salleh... merembes.... Opsss....