Wednesday, May 27, 2009

entri inesen shin yg ke 100



hye kengkawan.. nak dengar cerita tak??? haaaaaaaa.. duduk duduk duduk.. ceritanya camni..

mula mula shin nak ucap tahniah pada diri sendiri... pasal.. ni entri shin yg ke 100 ( ehmm 101 actually ).. ngee~ wahhh selepas 5 bulan.. dah banyak benda shin merepek.. sharing sharing kat sini.. dari zero.. skrg dah ada 50 orang follower yg nak jadi inesen macam shin.. hik hik.. layak ker?? hik hik..

awal awal dulu.. masa shin menjerumuskan diri ke lembah blog ini.. masa tu hati tengah cedera.. sib baik x lama.. sbb shin x mo la wat blog ni asyik nak tepek kisah jiwa lara.. puisi puisi berangan... sedu sedan... cehh... i'll survive ok... tak mo nampak sgt diri ni lemah.. x laku.. hik hik.. well ego ok.. itu penting!

shin besyukur gak... blog shin tidak begitu sensual yer... shin x mo la.. pembaca pembaca.. kengkawan shin yg masuk blog shin.. hanya tertunggu tunggu bahan bahan yg melonjakkan gelora napsu semata mata.. tak pasal pasal.. shin tumpang syer dosa dosa kering... dosa dosa basah korang... motippp sgt.. hari hari nak buat entri semata mata nak puaskan napsu serakah orang lain.. perghhh i'm inesen ok..

shin pun rasa suka gak... sbb dah ada follower pompuan kat sini.. sebelum ni ada sorang.. pastu.. dia delete id dia.. pasal ... lepas tau shin ni.. PLU.. hik hik.. erkk well hye hye bye bye la.. x paksa pon dia jadi follower.. mcm la PLU ni bakal berjangkit kat sedara mara dia.. adik beradik dia.. atau anak dia... well.. kalo dia nak tau.. sekarang ni satu rumah satu PLU ok... so.. bersedia jer la... hambik ko!

harapan shin... selagi shin leh menulis.. shin akan terus berblogging.. hope ada gak info yg dapat shin share kan bersama.. seronok dapat kenal kenal rakan blog lain kat sini.. x kisah korang ni lelaki ker... pompuan ker.. PLU ker.. akaq akaq ker.. abang abang ker... so.. hiduplah aman damai sentosa.. kalo korang wat jahat.. esok esok.. orang lain wat korang plak.. kalo arini korang aibkan orang lain.. esok esok.. korang plak yg kena... besederhana la ek.. semoga semuanya bahagia..

Terima Kasih.

****

akhirnya.. parent shin dah balik dari Sarawak.. hmmm leganyaaaaaaaaaa... tak yah buat lagi kerja umah. x yah lagi nak sibuk sibuk masak.. tak yah lagi penat penat basuh kain jemur kain... x yah susah susah nak bagi makan kucing.. pendek kata... terlepas sudah siksaan selepas 4 ari parent shin pi merayap ke Sarawak nun...

paling lama shin kena jadi bibik.. wat keje umah semua.. masa parent pi menunaikan Haji dua tahun lepas... perghhh... memang penat sgt.. nak nak.. adik lelaki shin yg sorang tu.. dah duduk kat umah ni.. kalo sorang sorang tu.. senang la.. ni dia dah ada.. plak tu jenis x reti wat keje... pemalas nauzubillah.. kalo shin marah... dia memang tak akan balas time tu.. paling kuat dia just SMS shin dok marah2.. hah.. takut la tu.. nak sangat rasa kena hempuk kalo dia nak marah depan depan...

shin pun x paham ler.. budak lelaki memang pemalas kot.. jenis x reti nak besih besih... kekadang sampah tu sampai dah berulat... dia buat muka derkkkk jer.. muka x bersalah.. pinggan kat singki tak reti nak basuh lepas makan.. ishh.. pesal dia x makan sekali pinggan tu?? kan senang.. x yah basuh... macam mana la mak shin leh tahan ngan perangai dia.. dulu masa shin kekecik.. semua orang kat umah ni kena wat keje.. tp bila turn dia.. perghh bukan main lemak lagi... mak shin lak slalu ckp shin malas.. x wat keje umah la.. x ngemas la... telan air liur.. sabar jer la... selagi lom rasa nak menderhaka.. shin diam jer..


tu dia... berkotak kotak mak bawak balik kek lapis Sarawak.. hmm sapo la nak makan ni??? dia ckp nak bagi kawan kawan.. nak bagi anak anak dia.. pastu dia dok tanya la.. kain baju dah basuh ker... ada masak ker?? adik makan ker?? kenapa x kejut dia pi keje?? hmmmmmmm belum belum dia dah start bebel.. boh layan ok..

''aik takkan beli ni jer'' ... shin tanya..

'' abis tu... ko nak mak beli dayak dayak tu bawak balik?? '' mak jawab ngan rasa x bersalah.. ( leh gak kalo ensem apa salahnya hik hik )

rupanya.. dia baru cite yang kat Sarawak asyik hujan jer.. dia duduk kat hotel jer.. takpon pi umah orang dayak tengok persembahan apa apa jer la.. tu pasal dia just beli kek lapis jer.. ngan ikan kering bacin... x sempat nak shoping shoping... hmm alasan!
pastu kan.. shin nampak la ada satu bungkusan..

''eh mak... apa ni??

''sumpit buluh untuk adik.... mahal... mak beli satu jer ''

''sumpit?? nak wat per........?''

''ala saja belikan.. dia suka'' selamba mak jawab.... x de perasaan apa apa pon...

shin yg dok penat penat kat umah.. mak x belikan apa apa??? uwaaaaaaaaaa... kejammmmmmm... sakit ati tul.. sanggup dia belikan sumpit untuk adik yg pemalas tu.. utk shin xde pon... arghhhh penat wat keje umah semua.. x berbaloi.... mencikkk

lepas tu.. sempat lak mak dok celah

''ko masak tak?? nanti adik balik keje nak makan.. mak malas masak''

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh stressss!!!

ni ler sumpit hampeh tu... mmg sesuai menyumpit orang yg pemalas

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

tension yg inesen

17 comments:

~~ KAK AZZ ~~ said...

sumpit je adik shin tu kalau dia malas bangun...ekekeke....

pssssttt....akak ni inesen gak....PLU tu gapo dio ehh....

.:Mas Ayu:. said...

tahniah buat inesen untuk entry ke-100. Keep up good entry yaa.. and Minah Kiwi akan visit your blog every singel day..

http://minahkiwi.blogspot.com/

ferdausferdy said...

Almost Lover sgt sedap...

shamimi said...

owh sumpit tu, kt rmh gua ada kot.
beli ms kn pkn kt sarawak.

i'm shin... i'm inesen said...

kak az : shin x pandai guna sumpit ni.. sekali jer try pakai.. masa main treasure hunt dulu.. kena nyumpit baru dapat soalan.. mengong!

minah kiwi : mekaceh

ferd : shin baru pasan lagu tu sedap hingga menjilat lappy ngee~

mimi : betul ker mahal?? ker mak shin auta jer ek?

Arie Anuar said...

congratz on ur 100th..
slalu gak singgah page shin..
=)

Nuri said...

Oh sedih ala2 diskriminasi alam gitu, percayalah nok,mak tetap ikuti setiap entri ko walaupon yang hadoo...takpe, bak kata org putih, life must go on. you go girl, harus jadi ironlady

Cik Zahora said...

kalo korang wat jahat.. esok esok.. orang lain wat korang plak.. kalo arini korang aibkan orang lain.. esok esok.. korang plak yg kena..
~ngeee. btul tuh. haha. btw. makaseh sudi singgh blog. hehee.. klu sudi. follow la. huhu. nmpknya. entry awk. dah lebih byk dari sy le ni.. hehe

i'm shin... i'm inesen said...

arie : mekaceh ek

Nuri : aiyoo iron lady katanya.. orang bukan puteh kata apa plak cik nuri???

cik zahora : ngee~

H said...

i do follow your blog.. i am perempuan. PLU? what the heck lah kan.. as long as i enjoy your stories.. kire no hal. memang adakan ibu ibu yang macam tu. anyway, ignore her preferences jeklah. bila fikir balik, tak jadik apa pun. let them be and one day this kind of mom will realise it later. Hopefully lah kan.

ULTRAMAN said...

selamat enti ke 100...hahaha..PLU??sama la kita.. tapi aku ni "sami"ehehe...salam perkenalan.

i'm shin... i'm inesen said...

H : dah biasaaaa.. amik ati kejap jer.. apapon.. i love my mak.. ngee~

otomen : sami leh fire x??? bip bip bip bip

Nuri said...

shin : haaawww waauu tak tau "iron lady" itteeww..iron lady tu maksudnya.... "wanita seterika" ngerti..larikkkkk ;p

i'm shin... i'm inesen said...

cik nuri : meh shin seterika mulut hang.. nak guna seterika jaman jepun.. kena letak bara api dalam diam.. nak ker?? ngee~

ULTRAMAN said...

hehehe...boleh..mcm sami lam dragon ball 2...ekeke...

i'm shin... i'm inesen said...

otomen : wahhhhhhhhh cayalah... jom kita fire org ja'at ek.. bip bip bip..

AzAz said...

baru perasan... sejak bulan May 2009 shin dh jarang wat entry psl perasaan... kan kan, dh trkeluar dr telenovela dh...

xnak wat contest ker? slalu blog active mcm gini ada contest, hadiah utamanya, sapa menang dpt tidur semlm dgn shin...Opsss...