Thursday, May 21, 2009

Pulau Redang : Day 1


sekian lama plan.. akhirnya sampai gak hari yang mana shin, ari ngan Mohd. Shamsul Bahari akan pi Pulau Redang.. hmm jenuh gak shin dok tunggu masa ni.. kitaorg amik pakej Rm370 sorang.. 3 ari 2 malam.. hmm kira pakej paling standard la tu.. kalo nak lagi mahal pon ada..

la ni shin nak tepek gambo gambo masa shin dok pi Pulau Redang aritu.. muntah la korang nengok ek.. hik hik.. xmo tengok daaaaa... ada shin kesah?? ni gambo gambo masa ari petama shin pi sana.. jom ler tengok tengok

14hb May 2009.. gigih tu 9 pagi dah betolak dari kluang ke KL... teruja sgt.. sampai KL dekat kul 1 tengah ari.. terus pi tempat ari.. makan ngan lepak kat umah parent dia.. kul 5 terus tunggu Mohd Shamsul Bahari kat KLCC.. tunggu dia lik keje.. lewat sejam.. pasal dia dok ngabiskan kojer..


10.30 malam.. kita orang dah standby kat stesen bas pantai timur kat hentian putra.. hmm 1st time shin pi sana.. perghh rambang bijik mata.. molek molek orang nyaaa ngee~ gataii na... bila bas kitaorg sampai.. teruih begerak.. la tu dok hujan gimisss.. sodap membuta..



pejalanan amik masa 6 jam utk sampai kat hentian bas kuala terengganu.. rasa cepat jer sampai pasal depa lalu highway.. dan memang kitaorg tido x hingat dunia... tau tau ja dah sampai..

pastu kita orang berenti rehat sambil tunggu solat subuh kat masjid yg ada kat situ.. lupa nama dia.. tp masjid tu lawa.. kaler putih..



7.00 pagi.. kita orang bekfest dulu.. kedai kedai lom banyak yg bukak.. pasal ari Jumaat.. depa dok cuti... so makan jer la mana mana kedai makan yg ada..


8.00 pagi kitaorang still dok melilau kat area terminal bas.. pasal nak tunggu kaunter tiket bas xpress bukak.. nak beli tiket utk balik plak.. alahai.. lambat tul depa bukak kaunter.. pastu.. dapat la beli.. tu pun dapat seat belakang skali.. x leh nak demand.. pasal tu jer yg tinggal..



9.30 pagi kitaorang dah standby kat jeti.. anytime bot akan bawak kitaorg pi Pulau Redang.. risau lak memula.. takut muntah ker.. pening ker... tp sib baek.. rasa selesa.. tu pasal memasing tido sepanjang pejalanan... amik masa 2 jam untuk sampai ke Pulau Redang

12.00 tengah ari kitaorang sampai kat Pulau Redang Laguna Resort.. yeahhhh.. seronok seronok seronok..





sampai jer kitaorg pi seisi briefing... ghamainya orang... dengar la wakil resort ni dok bebel bebel.. itu x leh.. ni x leh.. denda la.. apa apa jer... sib baik dia pandai wat lawak.. xde la boring...

lepas abis jer briefing.. dah ada mini trak yg bawak kita orang pi lobby resort... masa tu la.. rasa penat pejalanan tu hilang.. bila tengok jer laut yg biru... cantiknya pemandangan... subhanallah.. alhamdulillah.. selamat sampai..







sementara nak tunggu daftar tu... rehat kejap.. penat sangat sangat




1.00 petang.. sebelum kita orang pi masuk bilik.. kitaorang pi lunch dulu... makanan dia sedap sedap.. ada gak yg x sedap.. huhuhuh.. tp banyak ler pilihan.. selagi korang larat.. makan jer la..



lepas abis makan... kitaorang masuk bilik.. tu pun kejap jer berehat.. pasal pukul 3 petang.. kita orang di bawa ke acara snorekeling yang pertama.. teruja la...

tp shin rasa masa 1st trip snokeling ni x berapa cantik coral dia.. ikan ikan pun ala ala nak tak nak jer datang.. ngee... dekat kul 5 petang kitaorang balik semula ke resort.. masa tu la pi snorekeling kat area pantai depan resort... ler.. kat sini lagi cantik coral dia... siap ada anak ikan jerung lagi.. hah hambik ko... x yah penat penat naik bot pi snorekeling tempat yg jejauh..

lepas penat tengok ikan ngan coral.. kitaorg dok snap snap gambo ngan aksi aksi birah.. hehehe.. lantak.. xde sapa nak marah..





tau tau jer dah masuk petang dah... baru la kitaorang beransur balik bilik.. mandi mandi.. rehat kan badan...



8.00 malam kita orang standy pi dinner plak.. hmm dok senang mmg x rasa lapo la.. makan sokmo.. huhuhu

ala chomeynya Mohd Shamsul Bahari ni.. sapa nak angkat tangan! ngee~


nyum nyum... sedapnya makan


ari ngan aksi gagah perkosa.. hik hik



ouh... shin nampak gumuk.. mencik!




lepas pi makan... kitaorang pi dok tengok pasir biru.. ngee... amazing tul lah... korang leh tengok kat gambo tu.. gigih pompuan tu menonggeng ok cari pasir biru... hah.. kena selak selak pasir.. pastu nanti nampak la mcm batu ngelip ngelip kaler biru dia... x caya?? korang datang la sendiri..



kul 10.00 malam.. shin ngan Mohd. Shamsul Bahari dok join pesta muda mudi ngee... ari plak.. dok snap snap gambo kat mana mana ntah.. pastu dia pi baca buku kat bilik..

dekat kul 12 malam.. baru kitaorg balik bilik.. ngantok giler barbie doll.. hari petama ni mmg penat.. tp puas merayau.. x dapat cuci cuci mata.. pasal.. xde yg menarik perhatian kitaorg.. ish ish ish.. dah pupus agaknya mat mat ensem kat pulau redang ni.. hehehe

sekian dulu ek.. sambung nanti naaa~



yang ado bilik kitaporang.. jauh dari main resort la.. kena jalan kaki 5 minit.. adehhh di anak tirikan betul.. tau la kitaorg amik pakej paling mughah.. dpt la sea view tp part jeti jeti.. bole laaa.. kita halal...



m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

Wai said...

wish i was there...........

.:Mas Ayu:. said...

mas rasa la.. dalam banyak2 pulau yang best pergi ...maybe Pulau Manukan ..kat Sabah.

Air dia jernih..x banyak bangunan or resort ..it means less pollution.

Mas buat snorking katanyer kat Pulau tue..best tak.. meriah uollsss..sampai mas lemas tau.. terlebih meriah agaknya..

Mas pergi tahun lepas bulan Dec..gi jalan2 kaedahnya..lupa plak nak ajak inesen.

ngeee

AzAz said...

posing tidor...? motip???