Sunday, March 21, 2010

acara hari minggu


hye kengkawan... selamat mengabiskan saki baki cuti hujung minggu korang ek... apa macam?? seronok?? puas dah membuat dosa besar sepanjang cuti ni?? agagagaga~ biasa la tu kan... jarang ler cuti cuti ni kita buat solat sunat ker.. solat hajat ke.. qiyammulail ker.. memasing dok berseronok ronok... kira cuti cuti camni.. mcm off day utk kita wat amal kebajikan.. mcm cuti utk bikin solat... mana taknya.. bangun lewat... bejalan sakan... berfoya foya.. tak gitu~

rasa macam x puas cuti.. dari Jumaat cuti.. Sabtu Cuti.. Ahad cuti.. pun x puas lagi.. selagi namanya manusia.. even INESEN.. tetap mcm manusia biasa gak.. x penah puas.. nak lagi.. lagi dan lagi.. x penah cukup..

dua ari lepas.. hujan turun x renti renti... kejap lebat.. kejap gimis... tp still non stop.. Alhamdulillah.. hujan gak akhirnya.. dok menyirami tanah2 yg gersang... cewahhh.. shin yg gersang ni gak tak tersiram siram lagik... agagaga~

jenuh la shin dok jemur baju x kering kering... tp arini.. cuaca elok... shin jemur pakaian yg dah 2 ari basuh tu.. sib baik shin guna CNI Loundry Detergent. Even dah dua ari basuh.. x kering.. still berbau harum.. xde bau hapak.. gunalah CNI Laundry Detergent.. dapatkan di mana mana cawangan CNI yg berdekatan.. harganya Rm18.00 untuk 1Litre.. sungguh menakjubkan.. cubalah.. ianya terbukti berkesan~


CNI Laundry Detergent

cuti cuti ni shin banyak berkemas kat umah parent shin.. yer la.. parent shin banyak kuar... masa ni la shin nak wat keje.. kalo kena suruh.. memang shin x suka.. lagi malas jadinya.. kalo x di suruh shin pandai la wat sendiri... agagagaga~ cuti jumaat sabtu shin kat umah parent jer..

then arini.. shin dok lepak kat umah bujang shin lak.. plan nak ngemas.. tp x jadi hehehehe... bila dah men tenet.. hampeh... oh.. shin xleh nak guna streamyx kat umah parent.. line teponnya dah kena cabut.. nak guna broadband xleh gak.. line 3G x dpt kat sana... kalo kat umah bujang selesa la.. laju jer guna broadband..

haa... longkang shin dah besih tau... hahahaha... jenuh shin sorang sorang membanting tulang inesen shin ni... cian shin.. penat.. loya tekak ngadap longkang tu.. tp lepas dah besih.. rasa lega... memang kejam la sapa yg dok komplen kat bandaran pasal longkang shin tu... shin sumpah mulut depa bau longkang setahun hidup!


sebelum ek~


selepas itu~

agagaga... apa macam?? bersih x??? cantik bukan... hik hik... penat tau... walau x perfect.. tp ok lah.. nak lagi cantik?? still nak komlen?? meh shin shin benamkan org org yg mulut longkang tu.. biar berkubur dalam longkang ni... haaa marah ni... dan nama pun longkang kan.. mestil comot comot.. kotor.. ciss.. kecik kecik xmo mampusss dah beso beso asyik mengkomplen org jer.. ni kali ke dua yer shin kena... tp 1st dulu xde surat pink.. masalahnya.. umah org lain ada yg lagik teruk dari umah shin... geram jer~


shin x suka pembakaran terbuka.. semua masuk beg plastik~


benda benting ni.. kalo xde benda alah ni.. jangan harap shin nak mencemar duli nak bersihkan longkang tu huhuhu... beli kat kedai hardware.. apa kelas beli kat kedai 2 ringgit kan.. tp bau dia.. perggh... bau getah ojol pun kalah.. agaknya mcm ni kot bau getah kondom.. hik hik.. latex!

then... acara suka suka.. meraikan bersihnya longkang shin tu.. petang td cik Niza ajak kuar.. makan makan kat Secret Recipe katanya.. shin on jer.. hujung hujung bulan camni.. memang time best utk ngabiskan duit... kang kalo x habis, mcm x beerti plak duit gaji yg akan datang ( minggu dpn dapat yeahhh ) so better abiskan cepat cepat kan kan~

kalo kuar ngan cik Niza.. xde benda lain kitaorg bikin.. makan makan makan.. agagagaga.. tp sronok gak... gaji ni kitaorg dah plan.. nak test kedai lain plak... ada 2 kedai makan yg kitaorg dah aim.. yg pasti HALAL


tamak.. semua kek nak rasa~


fav shin.. bleu apa ntah nama dia.. susah nak eja ngee~

hmmm... camtu la acara cuti hari minggu shin... boleh la.. dari xde wat pe pe kan... penat tapi puas... hahaha cam pelik jer kan bunyiknya...

oklah.. jumpa lagi ek... mmuahh muahh

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

AzAz said...

dak ler bau getah kondom harum... ada bau strawberry, bau pisang, bau lemon dam mcm2 lagik... klu beli yg murah tu mmg xde bau cam g2!

klu sy dok sbelah umahshin, hari2 dok complain itu ini kt majlis bandaran, baru dpt tgk jantan kluar membanting tulang dgn keadaan seksi tahap cipan, kan... Opsss

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : ko memang kejam giler.. suka amik kesempatan.. cehh

nisa said...

wahhh! acara hari munggu yg sangat2 padat.. ghajinnn la shin nih, kemas2 umah segala bagai.. mcam tak cayer.. huhu!

nyway, nape suka tayang2 makan kek la, western fud la, segala jenis mknn, kat sini? uwaaa!! lapar nih.. kasitawu Cik Niza, nak jugakkk. =(

i'm shin... i'm inesen said...

nisa : kurengg asam ko dak kecik.. x caya shin rajin ek... shin pun x caya agagagaaga.. kekadang semangat rajin tu datang hasil kesan kesan khas yer.. ngee~

shin suka makan.. cik Niza suka makan... kitaorg ni kecik molek ( shin xtra molek ar ) tp kuat makan.. seronok woo tepek gambo makanan.. menyelerakan kan

ezam said...

ade jumpe anconda tak shin kt dalam longkakng tue????

ngehngehngeh!

p.s:tringat dolu2 shin kata takot nk berbloging..sekarang nieh gigih!!!!keep it up shin!!!mmg tak pernah miss baca dari dulu....best!!!!

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : xde... yg sewaktu dengannya pun xde.. agagaga.. shin mmg geli skit ngan benda or haiwan panjang2 ni..

p/s : shin suka menulis ngee~

AkU said...

cuci..cuci..makan..makan..
huh!!
ejr..
lalala.. >.<

HANS XY... said...

ehem2,..cuti yg bermanfaat buat shin..hik2...

i'm shin... i'm inesen said...

aku : belanja shin ek!

hans : ngee... yer ler.. ada masa kita munafaatkan sesama k..

AkU said...

xkan la seorang student nak kena blanje seorang dah berkerja..xdail..
huhuhu..

i'm shin... i'm inesen said...

aku : asihhh.... apa lak x adil nyer... student lagi kaya dari org yg dah keje.. ngee~

AkU said...

how come like dat one..