Friday, March 5, 2010

menarik ker aku ni????


woaaaaaaaaaaaaaa... dah hari Jumaat... seronok! seronok! pepagi ni mood ok.. agak hepi sedikit.. naper eh.. ntah ek... tapi kan... ahhh x sabar nak bercinta hahahaha... ada sesapa yg single tak??? or yg dah ada kapel tp rasa nak pasang lebih... try me k~

p/s : try jer.. lom tentu jadi.. ngee~

korang kalo ngadap cermin tu... penah tak korang rasa diri korang ni x lawa.. x ensem... x cantik.. x molek.. x sempurna??? or korang rasa bangga... korang ni menarik.. cantik.. kacak.. hmmm apa apa jer kan... selagi namanya manusia yg x kenal erti bersyukur... maka.. mana la reti nak rasa puas ek..

shin pun xleh nak ckp per.. sebab kekadang shin pun rasa mcm x menarik jer diri ni huhuhu... ada time tu rasa macam menarik.... ada time rasa mcm comot jer... ada time rasa mcm sedikit comel hahahaha... tp yg pasti.. shin rasa inesen all time... agagagagaga...

biasanya Mohd Shamsul Bahari selalu jadi mangsa kalo dia dok kena snap gambo shin.. hahaha.. x reti puas.. mesti nak amik banyak kali.. baru shin puas hati.. almaklumlah.. shin ni bukan photogenic... photogedik lagi la bukan hahaha... shin tau korang mesti dengki nak keji shin ni photogedik kan.. baik shin ckp awal awal.. i'm not photogedik... ngee~

p/s : sapa yg macam shin angkat tangan!!!

tp alhamdulillah ar... shin x perlu nak nak adjust lelebih gambo shin.. xperlu nak buat edit lelebih.. utk nak nampakkan muka ni kacak.. kulit ni flawless... sampai org tengok.. wahhhhh sugoiiii... menarik... tp pastu.. hakikatnya... bila live.. aiyooo sangat bebeza...

aishh shin x keji sesapa yg gigih wat edit edit gambo ni tau... cuma shin nak semua org termasuk diri shin ni berpijak di bumi yg nyata gitu... hmm kalo muka menarik tp penipu pun tak guna kannn huhu....

biarlah shin ngan keadaan sekarang... x berapa kacak tp inesen... tu yg penting.. kalo orang xmo shin pun.. xper la... stress kejap jer.. nanti shin try lagi dan lagikkkk... kot kot ada yg betul betul rasa shin ni menarik utk dia... kan kan..

wahhh panjang mukadimah ari ni.. alkisahnya... shin cuma nak cite pasal penyanyi yg penah menjadi kesukaan shin pada suatu masa dulu.. Mariah Carey.. ngee.. apa ceritanya?? haaa meh shin cite sekarang...


DAHULU, sebelum bergelar penyanyi, wanita ini tidak pernah rasa hebat, apalagi merasakan dirinya cantik berbanding gadis-gadis lain.

Namun, bila mula bergelar penyanyi, barulah Mariah Carey sedikit yakin bila dia diajar cara-cara untuk kelihatan cantik ketika bergambar.

"Walaupun sudah berusia 20 tahun, saya rasa malu dengan wajah saya dan percaya ada orang sedang memandang wajah saya dengan pemikiran yang agak negatif.

"Kemudian bila mula bergelar penyanyi, jurufoto yang mengambil gambar saya memberitahu bagaimana untuk beraksi cantik dan dia memberitahu,'bahagian wajah awak dari sudut ini lebih elok berbanding ini'.

Tambahnya lagi, selain tidak yakin dengan kecantikan, dia juga berasa rendah diri setiap kali berdepan dengan teman-temannya, kerana memiliki darah campuran Amerika-Afrika.

***end***

moral of the story : Mariah Carey ni nampak buruk sebab penampilan dia yg menjolok mata.. pakaian dia buruk... sangat buruk.. mcm nak bogel jer shin rasa... aishhh...


korang leh tengok banyak gambo x senonoh dia ni kat SINI

ntah la ek... shin rasa semua orang kat dunia ni nak rasa diri dia menarik.. tu pasal macam macam depa bikin.. cara perubatan.. cara mak esah... cara traditional..

cuma satu jer... kita jangan bongkak kalo diri tu cukup sifat.. sepurna.. kita amik advantage kelebihan kita tu untuk menyakiti orang lain... ingatlah.. semua ni hanya pinjaman.... x kekal lama... kalo kita rasa kita ni hebat.. ada lagi hebat kat luar sana...

dan kalo kita ni kategori x menarik... jangan la nak menangisi nasib.. merintih pilu... buat la sesautu... jgn over over plak.. sentiasa bersih dan kemas tu yg penting.. bukan jer dari penampilan tapi jugak keperibadian.. x mustahil.. dari situ orang akan nampak diri kita ni menarik... kan kan...

bukan senang nak jadi menarik... sebab kita x tau apa pandangan orang lain terhadap diri kita.. cuma jangan memudharatkan diri sendiri... jom kita hepi hepi ek...

elakkan tengok gambo orang yg menarik lelama.. nnt timbul perasaan iri hati.. jeles tak bertempat... atau memuja lebih lebih... dan jugak jgn over memuji org lelebih.. nnt x pasal pasal org tu rasa riak... haaa x pasal pasal kan.. kembang lobang hidung dia..

kan kan~

daa.. selamat menyambut hari Jumaat... sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

30 comments:

ed ezairy said...

huhu..biasanye kalau kita rase kita x comel..org akan tgok kita comel..bila kita rase kita ni buruk..orang rase kita ni hot..taste masing2...setiap orang ada kelebihan dan kekurangan..so..rilex2 sudey...hehe

sYukCurZ said...

agkat tangan. angkat tangan. *sambil jinjit2. hehee..

shin menarik itu subjective la. its hard to explain. every ppl have their preferences.

tengku_fir21 said...

cantik itu subjektif...semua orang cantik lahh...

i'm shin... i'm inesen said...

ed : nobody perfect ek?? ntah... shin x menarik.. shin x buruk.. shin inesen~ agagaga..

syuk : alalalala jinjit jinjit lagik.. comel... hmm ntah ek.. menarik tu satu kelebihan yg xde pada semua org... aishh stress! ngee~

fir : ngee... yer ker?? semua org ker?? ikhlas ker??

Anonymous said...

biar buruk rupa jangan buruk akhlak,

ezam said...

asal tengok cermin mesti nampak gemok


tasuke tauke tasuke!!!!!!!

Hizami Li said...

i'm a fan of MC.
but, MC ni sgt2 la diva.
tak payah la nak pura2 humble konon.
oh tidak.

lanz_evo7 said...

aslm shin..
wah!!! mcm da ada org yg nk di cintai jer.bagus2..sapa la insan tu yg bertuah mendapat cinta shin erk.kalo masih mencari,cari la cepat kwn2 nk tengok jgk sape yg bertuah tu??huhu..
cepat2 blogger di luar tu g tackel shin..
seksi nye MC tu kn,,suka tengok.he3..

i'm shin... i'm inesen said...

tanpa nama : adusss! sib baek akhlak shin molek.. ngee...

ezam : bukan gemok kot.. tembam... di ulangi.. tembam

hizami : kan kan.... rentikan la

lanz : ngee.. hopefully ada la kan...

pakcik said...

Just put up an application form.. I'm sure many will line up and take a number... :)

ed ezairy said...

amboi pak cik...ada hati jugak nak usha shin yer..hahaha...

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : yer la tu.... xde nyer.. rasa nak dptkan 4-5 org pun payah..

ed : aishhh... pulak

x6 said...

ngengade.. nk suh yg da ada bf masuk line lak.. nti kang menangis.. emo.. mencapub x tentu pasal.. sume kene tempias.. eiii kejiz laahh...

p/s : bile la nk dpt BF ni.. huh~

i'm shin... i'm inesen said...

x6 @ Mohd Shamsul Bahari : ngee... abis tu................ kalo dah itu jer yg ada.. nak wat camne kan... emo tetap emo.. tp merasa la gak kan..

ikanbilis said...

dah comey tanak ngaku lak.. ngehehe

lain cam saya rambut telebih besar berat naik turun cam saham kat Wall Street kalah harga minyak

tak market lorrr

i'm shin... i'm inesen said...

ikan bilis : hmmmmm tengah test market la ni.. xde pon yg usha...

:(

Privacy_Resident said...

cuba shin amek gambar pakai cam mariah carey. :P

bOyFeiZ said...

angkat tangan!!!! hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

Privacy Resident : aiyooooooo maut.. xmo ler..

boy : mesti x puas snap snap sekali dua jer kan.. ngee

HANS XY... said...

you're correct shin...keng kadang kita nih rase perfect,ko,,cute..errmm sal mariah carey tuh..mmg dia artis yang cukup hot..artis wanita yg lain pom tergugat..hok5

i'm shin... i'm inesen said...

hans : hmmm hans howt gak, lelebih lagi cuaca tgh musim panas kat mesia skrg ni huhu

HANS XY... said...

kah3..mmg hot giler nih..tadi smpt lah gak solat hajat mintak hujan..ngeh4..tok hot da lah..

i'm shin... i'm inesen said...

hans : alhamdulillah... molek perangai.. ada org tu ( bukan shin ) marah marah pasal cuaca panas... patut cpt2 solat hajat.. muhasabah diri... naper cuaca panas sgt..

HANS XY... said...

herm..betoi tuh..aish..nak ngadu lak...perangai buruk nih

i'm shin... i'm inesen said...

hans : ngee.... hans nanpak howt mlm ni ngee!

HANS XY... said...

yeah..definitely..kah3..

i'm shin... i'm inesen said...

hans : confident jer dier huhuhuhu sugoiiii!

asna ashraff said...

hoho menarik gila entry ni.. gagagaga

||| PöJìé PööH ||| said...

Suka ayat last Shin..
POjie setuju..

Helmi Razali said...

cantik itu, bergantung kepada baju, rambut. Dan benda2 minor yang lain.
itu apa yang aku rasa la.