Monday, March 8, 2010

meroyan~


cinta?? misterinya rasa cinta.. kejap ada kejap xde... masa untuk becinta x jelas... lama ker.. kejap ker.. ada xpired ker... sampai ke tua ker...

kalau la seorang tu betul betul bole jadi setia.. jujur... membahagiakan antara satu sama lain... shin rasa... itu betul betul cinta.. rasa hubungan tu selamat.. xde syak wasangka...

tp skrg ni.. semua org lebih pada berkasih sayang.. sbb tu masing masing tamak.. x cukup pada yg satu... nak lepas sayang.. nak simpan payah sbb dah mula sayang pada yg lain.. nak bebagi rasa sayang tu of course sangat kurang adil... mesti ada terlebih ada terkurang...

so.. apa tu cinta??? wujud ker?? takut... tp nak sangat bercinta... so... jom la kita becinta.. jom la jom la~



m(^o^)m

*i'm shin i'm inesen

31 comments:

HANS XY... said...

shin tak pernah bercinta ker..??mesti dah alami kan kankan??hah3..cinta tu lebih bahagia disemai lepas kahwin..baru syok sikit..hu4

i'm shin... i'm inesen said...

hans : entah.. selama ni cinta ker syg ker x pasti huhu... shin penah gak tanya kawan yg dah kawin tu... kat umah depa borak apa jer hasben n wife... ada gak yg jawab.. kekadang xde ckp per per huhu... xde modal.. takut wooo kawen... takut bosan...

Hizami Li said...

manusia.
tak pernah puas kot.
isk.
tak paham~

SiNLeEn said...

salam shin...
hmm... jgn disebabkan pernah dikecewakan shin jadi takot pada alam perkahwinan... bukankah itu salah satu sunnah nabi... Perkahwinan bukan saja mengelakkan perlakuan tak baik malah ianye nambahkan lagi zuriat nabi adam.. Shin lupa ke tentang itu.. mmg tak dinafikan zaman sekarang begitu mudah bosan dengan apa yang telah kita miliki.. Kalo shin tanamkan & memberi kasih sayang dengan ikhlas hati shin insyallah shin sendiri akan merasa kasih sayang yang sama shin berikan... apa2pun shin berlandaskan hukum islam dalam diri shin.. mudah-mudahan shin akan menemui bahagia...

Salam SINLEEN..

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : dah tu realitinya..

sinleen : jgn silap paham.. sunnah Nabi bukan takat perkahwinan jer.. banyak lagi sunnah Nabi... dan kena faham.. asal hukum perkahwinan tu HARUS jer.. bukan sunat bukan wajib... dan ada tahap camne jatuh hukum perkahwinan tu jadi HARAM ada gak MAKRUH.... haaa.. nak berkahwin pun kena ada ilmu munakahat gak.. layak ker berkahwin.. bukan main cuba cuba jer.. xmo sebut pasal kahwin nnt panjang lebar huhu...

moral of the story : muak lagi bosan org ckp sapa x kawen tu x ikot sunnah Nabi.. even ustaz ustazah pun ckp camtu... isk isk..

ed ezairy said...

btul tu shin...perkahwinan bukan lah satu yang wajib..ramai yang salah tafsir pada term perkahwinan tu..ala..buat ape kita berkahwin tapi menipu diri sendri..menipu pasangan kita..isteri dok kat umah..laki berfoya2 di luar..ish3..tidak adil..mencik pada hubungan...sekadar pandangan..jgn saman ed pulak..

HANS XY... said...

i agree with shin and ed!!!!hah3..

i'm shin... i'm inesen said...

p/s : shin x hentam komen cik sinleen tu ek.. ngee... mekaceh cik sinleen.. doakan shin cpt2 jumpa jodoh dapat hidayah ek..

ed : saman ed! agagagaga...

hans : ngee.. dak kecik lagi ni.. pk study! haip!

Privacy_Resident said...

aikkk? macam komen kat blog aku je shin? haha.. sebijik sama. cit~

HANS XY... said...

HERRMM..kah3..dak kecik pom nak belajar gak sal kawin2 nih..best aper..kawin mude okey gak..kah3

i'm shin... i'm inesen said...

privacy resident : hahaahahaha... harap maklum la.. pengomen nya shin kan... x suka ker?? adeehh main cit cit plak dia... stelet kang

hans : agagagaga... kecik lagi ni.. sunat pon lom kering..

HANS XY... said...

yelah2..han still kecik..nak buat camne ..shin dah besar punyer..sunat pom dah kering lamer dah..tunggu jelah nanti han bsr seksok..hah3

i'm shin... i'm inesen said...

hans : xper chome kekecik ni... hik hik... makan tu bepantang skit.. baru cpt kering ek.. agagaga

asna ashraff said...

haha jom cinta... cinta kat kereta sendiri boleh? :D

i'm shin... i'm inesen said...

asna : gasak.. puas ker cinta kat kete.. aiyoo time nak mengawan nanti camne?? x ker kinky lagi xreme.. ngan kete pun jadik.. ngee~ tang mana tu... ekzoz??

SiNLeEn said...

sinleen tak kisah.. sinleen hanya bagi komen n pendapat sinleen.. nak hentam pun tak kisah... itu semua hak masing2... tiada paksaan.. yang penting hati masing2 hapi.. tul tak shin..?

i'm shin... i'm inesen said...

sinleen : shin x hentam.. sugguh.. so next time.. kalo kawan sinleen ada yg lom kawan.. sinleen x akan ulang ckp mcm org org yg slalu ckp tu.. x kawen x ikot sunnah nabi.. kan kan... kecit ati org yg dengar tu karang...

SiNLeEn said...

hikhikhik... ni mesti shin terasa bila sinleen kata begitu erk... minta ampun erk... sinleen cuma nyatakan salah satu sunnah nabi... sinleen tak kata wajib kawen... shin yg take serius abt that... apa2pun sinleen tetap jadi pengikut shin dalam blog ni... sinleen sikitpun tak terasa, sbb bg sinleen tak salah memberi pendapat, terpulang pada tanggapan org lain... :D

i'm shin... i'm inesen said...

sinleen : betul betul betul... shin x kecik ati ler.. shin dah biasa kena camni.. almaklumlah... umo cam shin ni mmg patut kawen huhu...

SiNLeEn said...

hehehe... apa2pun sinleen minta ampun takot2 ada kekwan shin yg terasa dengan apa yg telah sinleen postkan... harap ada sikit keampunan untuk sinleen.. :)

Shin - mgkin jodoh masih belum ada.. Sinleen sendiripun masih blum kawen sbb mgkin blum waktu lagi.. tiada ada manusia yang sempurna.. begitu gak sinleen... hehehe

i'm shin... i'm inesen said...

sinleen : depa ni brutal.. dont worry.. kalis kecik ati huhu...

SiNLeEn said...

orait... hehhehe :P

AkU said...

hmmm..love is in d air..~~

pakcik said...

How come when it comes to love, SO MANY suddenly offer their so-called "expertise"? Really expert arrrh? Or just think they are experts?

huhuhuhuuu..

AzAz said...

chinta 2 kan buta... sb tu dia x nmpk sesapa pon...

i'm shin... i'm inesen said...

aku : cinta berair?? hahahaha

pakcik : hmmmmmmmmmmmm.... pakcik mesti banyak pengalaman kan..

azaz : hati manusia yg buta... cinta x buta...

AkU said...

shin loq lag..hahahha..

i'm shin... i'm inesen said...

aku : agagagaga.. shin plak...

AzAz said...

iye ker? abih naper byk org ckp chinta 2 buta?

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : sesuka depa jer ckp cam tu... cinta tu bukan manusia ker.. hewan yg ada mata ker.. leh buta buta... aishh buta hurup tul yg ckp mcm tu..

AkU said...

hehehehe..~~