Tuesday, March 23, 2010

cerita pasal henpon

hye kengkawan... korang watpe tu??? shin kembali bersiaran... ngee... membawa revolusi inesen terkini.. untuk korang semua.. agar terus menjadi umat inesen kat muka bumi yang fana ni.. agagagaga~ *poyo

ouh.. hari ni shin nak kongsi cerita dan berita, haaa shin x kesah la kalo shin ni terlambat.. mungkin ada gak org org yg x tau kat luar sana.. mcm shin.. jenis x amik tau.. tp bila dah tiba masanya.. kena amik tau gak..

pasal apa?? haaa.. ni rentetan pasal henpon shin masuk lubang tandas... x pasal pasal shin kena cari hp baru.. hik hik.. ni kes tak sengaja la ni.. bukan saja saja nak cari hp baru ok.. dan shin mmg blur pasal alam gadget ni... pi lantak la edisi terbaru ker.. software terbaru ker.. shin x kesah... yg penting menang membeli.. menang memakai...

antara ciri ciri henpon yg shin cari :

COMEL - syarat utama ni
HARGA - kalo bole x lebih Rm700~Rm1000
3G - even x guna sgt pon
CAMERA - utk snap snap time terdesak
KALER - should be pink @ merah @ cekelet
WIFI - kalo bole ada laa.. xde pon xper... tp best kalo ada

haaa camtu la ciri ciri penting henpon yg shin nak cari.. agagagag... x kesah la bunyik dia camne.. shin bukan dengar lagu sangat.. yg penting kalo shin beli tu.. xde rasa nyesal... dan x bosan nak hadap hp tu hari hari.... kan kan~

sebelum ni shin ada cite pasal henpon LOLIPOP LG.... haaaa.. comel natang tu kan... harga dia pun ok la.. Rm799 paling murah shin dpt.. ngan free memory card 2G. hampir perfect for me.. cukup comel.. menarik.. cuma xde wifi jer.. hehehe.. leh di maapkan..

tp la ni.. shin bekenan plak tengok henpon JALOU dari Sony Ericsson. Di fahamkan SE telah mengawan bersama Dolce & Gabanna untk menghasilkah limited edition Jalou ni.. shin rasa.. mungkin ada 2 version... satu version Jalou biasa... dan lagi satu version Jalou D&G... shin x berapa pasti... shin kena check kat kedai dulu.. atau korang yg tau leh la memperjelaskan utk shin ni ek.. mekacehhhhh.. muahh muahhh

ok.. meh shin tepek gambo si Jalou ni ek





menarik for me~



ada byk pilihan kaler.. cuma keypad dia mcm complex skit

korang leh click kat SINI utk tau lebih lanjut ek.. ciri ciri yg ada kat hp Jalou ni.. then korang pon leh check model model henpon yg lain gak melalui website mobile88 tu ek...

len kali shin tepek lak henpon comel lain kalo ada yg shin berkenan.. mungkin ada gak kengkawan yg citarasannya sama mcm shin... nak henpon yg comel comel jer.. so.. leh la berkongsi maklumat ek..

shin pun bukan jenis uptodate punya org... mana yg shin rasa berkenan.. harga berpatutan.. even henpon shin tu x sama mcm orang lain pun xper.. as long as shin x jemu pakai dan ok la tu..

sehingga berjumpa lagi ek.. salam sayang.. agagaga~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

ed ezairy said...

wah..dah ada hp bru nnti jgn lupa 3g dgn ed yer..

i'm shin... i'm inesen said...

ed : lom lagi la.. baru survey agagagaga...

nisa said...

perghhh! smart betoi hp sony nih. seyes tak tipu. comeii la.
ehem2.. mmmm! shin, bufday i dah dekat ni haaa.. ahahahaha!!!
yes2!!! =)

oRKeD uNGu said...

cantek3!! bersegi3 lak henpon sony neh.. best3!

asna ashraff said...

mmm mmm lollipop lagi best :)

lagi chumel yang SE ni agak kureng comel..

but it is up to u... lala

hows life eh?

HANS XY... said...

ermm..pepe yg shin berkenan mmg sesuai ngan shin..hek4

hans said...

handphone aku juga lama
hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

nisa : ececeh.. besday shin jgn lupa lak ek.. tp shin lom survey kat kodai lagi... baru check kat tenet

orked : kena godeh godeh pi kedai.. baru tau best ke x ek

asna : yup lolipop chomel.. tp shin nak kena compare yg lain lain dulu.. life shin ok jer.. gigih cari jodoh agagaga~

i'm shin... i'm inesen said...

hans : agagaga... sesuai gak utk semua org yg sama minat...

han : iyo la encik... han punya tahan lebih lama..

AzAz said...

a'ah JALOU SE 2 mmg bes, sy punya yg biasa 2 mls lak nk trade in semata nk dptkan D&G tu... ciri2 sama jer...

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : ada tengok kat kedai ker??

AkU said...

henset....waaaaaa...T_T

i'm shin... i'm inesen said...

aku : besday shin dah dekat... agagagaga.. so apa lagi... shin suka kaler pink ker cekelet ker.. merah ker..

AkU said...

tetibe entry shin kali nih mcm kabur..eyh..asal xnmpk words dier ek..hehehe..