Wednesday, March 31, 2010

kengkawan, jom tengok blue~


ahakz~ sapa nak join shin hari sabtu ni angkat tangan!!! haaa.. bukan senang tau nak nengok besama budak paling inesen in the world... lagi ramai yg nengok lagi meriah kan kan... leh sama sama nengok.. 'taste' ker tak.. ngee~

mesti korang pk x senonoh kann.. tengok tajuk jer mula pk bukan bukan... pk pilem blue la tu.. isk iskhhhh.. otak kuning tul.. takkan la budak inesen mcm shin nak ajak tengok pilem blue ramai ramai.. biasa shin tengok pilem blue sorang sorang jer ngee~ *opocot

alkisah.. sepatutnya 8hb April ni sampai ler 11hb April ni cuti kat tempat keje shin.. cuti Sultan Johor nyer besday ngan cuti Good Friday.. campur ler cuti weekend... tp di sebabkan Sultan Johor yak lama dah meninggal.. so cuti yak 8hb ni cancel ler.. automatik bertukar untuk bulan November karang.. sempena besday Sultan yak baru.. camtu la gamaknya..

dan ada lagik... cuti Good Friday ni plak.. memang jatuh pada 2hb ni.. so.. dengan rasminya.. hari Jumaat ni cuti.. yeah yeah.. ngee~

shin pon dok plan nak pi KL, jumpa Mohd Shamsul Bahari. pastu nanti shin nak pi umah pakcik.. nak lepak kejap sementara nunggu si Mohd Shamsul Bahari balik keje, nak jumpa encik Shah... awal awal dia dah bagitau ada kenduri kat kampong dia... hmm.. xper la.. yg penting shin nak focus kat misi asal shin pi KL ni.. ngee~

apa tu misi asal shin ek??? haaa.. kengkawan nak tau! shin nak ajak Mohd Shamsul Bahari pi jalan TAR, nak survey kain nak buat baju melayu untuk Raya tawun ni.. survey.. kalo ada yg berkenan.. harga berpatutan.. terus beli... sekrang dah nak masuk bulan 4 hmmm ada lagi 5 bulan lagik nak Raya.. kejap jer tu kang..

untuk tawun ni.. kitaorg x tau nak decide nak pakai kaler per ek... hmmm shin tanya Mohd Shamsul Bahari, dia x sure lagi.. dan bila dia tanya shin... shin pun sama gak.. blur.. x tau nak pakai kaler per... hmm yg pasti tawun ni, xmo pakai Thai Silk ker.. shantong ker.. pakai material lain plak..

cuma shin rasa mcm nak pakai kaler biru... hmm ntah la ek.. kalo Mohd Shamsul Bahari nak kaler lain.. shin pertimbangkan.. tapi still akan beli biru gak kot.. dah biasa.. setahun memang shin wat baju melayu 2-3 pasang untuk Raya.. ngee~


lawa kan kaler biru ni!


mamat ni pun lawa.. taste.. erkk i meant baju yak mamat ni pakai


ouh Mawi... kacak pakai baju biru.. ngee~

agagaga... apa macam.. lawa x baju kaler biru kengkawan??? hmm hans XY mesti suka ni... feveret kaler katanya.. hmmm atau shin nak tengok sekali kaler cekelet kalo menarik... yg penting.. shin ngan Mohd Shamsul Bahari kena cari kaler kain yg betul betul ngam utk kitaorg bikin baju melayu sedondon tahun ni... ngee~

p/s : kalo kat jalan TAR tu.. dah 2 tahun berturut turut kitaorg beli kat Harisson , tahun ni ntah.. tp memang nak survey kat situ dulu.. pekerjanya menawan.. ehh.. kain kain dia menawan cita rasa ngee.. korang rasa... kaler per cantik ek selain biru??

misi lain shin nak pi KL... hmm shin nak plan plan ngan Mohd Shamsul Bahari pasal trip nak pi Tioman... hmm plannye nak pi 14hb May nanti.. hmm tarikh tu hampir muktamad la.. cuma x plan lagi baper orang nak pi.. sebab buat masa ni baru shin ngan Mohd Shamsul Bahari jer yg nak pi.. kot kot dia ada nak bawak kengkawan lain ker.. atau kalo ada kengkawan blogger yg nak join pon bole.. ngee~

pasal Tioman tu.. shin akan bukak satu entri lain ler ek.. shin fokus nak pi kat area Salang.. hmmm omputeh ramai.. ngee.. leh cuci mata sampai bengkak.. so kalo sesapa yg dah penah pegi.. leh la cite kat shin ek.. email la ek kat sini

hmm lagi apa shin nak bikin kat KL ek.. ntah.. ikot mood.. kan rancang bagai nak rak.. tetiba x jadi.. lagi plak.. shin pi kejap jer.. Khamis malam sampai KL.. pastu Ahadnya dah nak balik semula.. rindu kat bilik shin nanti kalo tinggalkan lelama.. ngee~

tetiba lak malam tadi shin mimpi Raya.. agagaga.. mcm tau tau jer orang nak shoping Raya.. arwah pakcik shin datang.. bawak naik van dia.. pi beraya.. pastu penat layan tetamu beraya sampai shin x sempat nak pi beraya.. tukar baju melayu pun kat dalam tandas hahaha.. cehhh tandas lagik! trauma! tetiba.. Mohd Shamsul Bahari ada skali.. tengok tengok kitaorg ada bikin kaler rambut... adehhh.. paling x leh blah.. shin leh mimpi pi beraya umah penyanyi arwah A Ramlie... sempat tengok dia gado ngan sorang pompuan seksi.. apa apa jer la.. then time nak bangun tido pagi tadi penat sangat.. haussssssssss! penat beraya kot sampai x sempat minum air sirap.. agagagagaga~

p/s : so dah tau kan skrg.. 'blue' apa yg shin maksudkan :)

sekian dulu ek.. jumpa lagi nnt.. bebila laaa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

13 comments:

ezam said...

kem salam kt inchek shamsul bahri tu ye shin..

walopon kami sebya tapi dia nampak lagik muda...

mcm chin gak....awet muda...ape rahasianya????

jehlesss....!!!!

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : ala.. ckp Mohd Shamsul jer la muda.. then baru ckp shin lak.. kira kes amek ati la ni.. *majuk

pakcik said...

Yesssss ~!! Cum to my house any time.. let the good times roll..
Which side of the bed you wanna sleep on this time?

huhuhuhu :)

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : x tido umah pakcik ler... org tido umah sham.. lagi pun segan ngan pakcik edi.. unless.. loteng tu dah siap utk shin tido ngee~

ikanbilis said...

tahun lepas baju saya biru tahun ni tatau apa lak ngehe..

rAy jR...@...Aliff said...

cisss..layan blue ja kja ang...huh....wakkakakak

i'm shin... i'm inesen said...

ikan bilis : iyo la.. pk la utk tawun ni

ray : biasak laaa... SIHAT DAN KUAT

ed wonderpet said...

nak ikot....

bestke said...

kata nak pegi perhentian?

pegi la perhentian nanti boleh singgah pasir mas hehe

hafizzuan said...

blue is the new pink..betul ke??

HANS XY... said...

huk3..suka233 sangat..blue for me..so nice~~

||| PöJìé PööH ||| said...

sokmo incik shamsul bahari..
jgn lupa pada mistapojiepooh klo ke mari..
leh bjimba2.. klo sudi..
ada no pojie kan?

i'm shin... i'm inesen said...

ed : okie.. jom jom

bestke : ntah.. kali ni pi Tioman dulu ek

hafizzuan : agagaga.. camne tu?

hans : yeah...

pojie : okie dokie