Tuesday, March 9, 2010

arghhh pasrah~


hmm arini xde pebenda shin wat... xde napsu nak menggatal dari blog ke blog.. xde semangat nak cari jodoh ari ni.. panas... ulser dah tumbuh dekat 3-4 bijik.. malas nak kira.. takut makin banyak lak...

mcm gak kes taik lalat... dulu kalo ada tego taik lalat kat muka ni banyak.. mula la depa nak kira... pastu ada plak budak yg tego... aishhh jgn kira... kalo makin kira nanti jadi lagik banyak... perghhh poyo jer... tp.. kata kata budak tu meresap dalam otak shin sampai arini.. x suka org dok kira taik lalat shin ada baper banyak.. cehhh.. nyibok jer..

bila xde pebenda nak wat ngan natan tenet ni... biasanya shin banyak layan youtube jer... mesin pengimbas masa huhu... leh tengok cite lelama.. leh dengar lagu jaman dulu dulu... leh tengok benda yg merembes rembes lalu salah satu anggota badan ni leh mengembang... hmm macam macam laa leh wat ngan youtube.. tp biasanya shin dengar lagu jer..

biasa lagu yg shin dengar era era 80an ngan awal 90an jer.. mengimbau waktu kekecik... tgh comel comel masa tu hehehehe...

tetiba shin teringat ada sorang pompuan.. shin dah lupa rupa bentuk dia.. tp shin ingat nama dia.. ENA... atau org panggil nama dia Ning Bazooka.. huhu.. dia ni popular masa tahun 1995-1996...

masa ni org dok sibuk kata dia bakal menggantikan tempat Ning Baizura... masa tu Ning kena gam ngan Sony Music.. xleh perform lagu lagu dia lagi.... masa ni Ning lom kena gam pasal statement gile sex dia tu huhu...

back to Ena ni... pompuan ni kejap jer ada kat industri muzik... pastu ntah mana ghaib.. kena tangkap basah kot.. ntah... tp lagu dia tetap shin ingat ler.. Pasrah.. pastu shin cari la kat youtube... perghhh memang ada... layan sampai emo... sbb lirik dia macam harammmmmmm...

meh shin tepek...

Dalam pasarah ku mencari
Jawapan yang ku tak pasti
Antara kau dan diri ku kasih
Bagaimanakah kesudahannya

Telah cuba ku fahami
Perasaan juga hati mu
Namun tiada pernah kau sedari
Pengorbanan ku selama ini

Mungkinkah cinta ku ini
Hanya untuk seketika
Atau mungkin untuk selamanya
Ku yakinkan diri ini
Rindu tak bertukar benci
Pasrah ku menanti jawapannya

Ternyata kita bedua
Harus saling mengenali
Lenyapkan keraguan dan resah
Agar bahagia digapai bersama

moral of the story : shin terkesima ngan lirik dia 'ku yakinkan diri ini rindu tak bertukar benci' perghhhh... mungkinkah???

mungkin betul gak.. bila sampai masa.. tired nak menunggu.. segala rindu tu dah makin kurang... tp maksud benci tu... bukan benci kat orang yg di rindu.. tp benci pada perasaan diri sendiri... yg berharap.. dan harapan tu x ke mana... cehhhhhhh..

ntah la... lirik ni buat shin meroyan jap... sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

25 comments:

ed ezairy said...

shin...x baik emosi...nanti dah x comey..huhu...kekadang ape yang kita nak x semestinya kita akan dapat..tetapi jangan sesekali berhenti berharap..kerana kalau kita berhenti berharap...benda itu x mungkin akan kita dapat...cuma yang perlu kita buat..berusaha...go go chayok!!

ezam said...

pasrah tak bererti kalah....

parsah mungkin untuk beralah...

mungkin nanti si dia berubah...

kembali kepada yg pasrah..

eh kompius jap..hihihihi...

Adam said...

meh adam tolong kira ulser shin~~ sukarela ni.. meh cayang **matila kontroversi

Frodo Baggins said...

wohooooo ..
rilex2 shin ~~


>>___<<

pntian satu pnyeksaankata org.
dah tnya directly ke?
baik tanya terosss x yah tnanti2
dpt jwpn pasti terosss.


gud luck

HANS XY... said...

herrmm..shin ader ulser upenyer..tak operate ker...
retro oh retro..
aper benda yg kembang tu..he4

i'm shin... i'm inesen said...

ed : iyo la encik.. lelama letih gak.. jom wat cpr..

ezam : hahaha balik balik pasrah gak kan.. adehh.. jom wat cpr..

adam : sayang.. wahh.. syg syg! kira ulser?? xde pekdah.. baik kita kira.. baper banyak leh kita wat cpr.. jom jom

frodo : tiba masa.. give up sudah~ jom wat cpr frodo..

hans : kena operate ker?? aiyooo x yah la... kena minum bebanyak.. tp kalo wat cpr bebanyak.. lagi cpt baik.. jom hans!!! hmm kembang?? yg kembang tu.. hmm perkembangan semasa ler huhu

ed ezairy said...

amboi shin..cpr?ish3..cannot2..

i'm shin... i'm inesen said...

ed : pesal?? kdekut eh

AkU said...

abg shin yg cute..relax eyh..

i'm shin... i'm inesen said...

aku : cute ker?? ouch.... manede

AkU said...

cute kot..hehhe..nak bg sedap hti tuh..hehehe..

i'm shin... i'm inesen said...

aku : elehhhhhhhhhh... nak sedapkan ati shin wat pe.. baik belanja makan pizza ker... kek secret recipe ker.. bukan takat sedap ati jer.. jantung.. peparu.. ginjal semua skali.. agagagaga

ed ezairy said...

ala...shin tu jgn di puji sgt..nnti mula la dye riak dan takbur..kejap2 naik moto pusing 1 kampung...hahahha..nk tunjuukan yg dye cute..wakaka..jgn marah ar..nnti kena jual..

i'm shin... i'm inesen said...

ed : ek eleh... mana ada shin wat camtu ler... x tergamak ok

ed ezairy said...

shin..nape x hapdet blog..seharian tggu ney...huhuh

i'm shin... i'm inesen said...

ed : ntah... sejak emo emo ni... kurang napsu kat blog... hopefully.. cpt cpt dapat pengganti.. sorang dua ker... lebih pun xper... agagagaga~

HANS XY... said...

shin..han gurau jer operate tuh..benda kecik camtu..blh kasi sembuh sebentar jer..he4

i'm shin... i'm inesen said...

hans : hahahha.. gurau ker.. cehhh ingat betul.. fuhh sib baek!!!! biasa dia ek gurau gurau.. nak kena ni!

ed ezairy said...

adoi..jgn la emo..klu shin x hepdet..ed pon x de semangat nk hapdet blog jugak..wakaka...btw..hopefully u will find someone else..tp pelik..muka shin yg tomei ni x kan x de org nak..konpius..konpius..

i'm shin... i'm inesen said...

ed : aishhhhh x yah nak confuse.. sbb mmg xde apa pon yg best kat shin ni..... nnt shin update ler...

AzAz said...

Occay, citer Ugly Betty mula ari ni... ada 5 episode jer lagi

link:-

http://hotfile.com/dl/32242549/a0fa655/dxbu.415.fqm.part1.rar.html

http://hotfile.com/dl/32242640/4d855aa/dxbu.415.fqm.part2.rar.html

http://hotfile.com/dl/32242703/f4b3e1b/dxbu.415.fqm.part3.rar.html

http://hotfile.com/dl/32242755/9187e8a/dxbu.415.fqm.part4.rar.html

occay... that's it

i'm shin... i'm inesen said...

mekaceh...

nnt shin belanja aiskrim mcD..

ikanbilis said...

have fun in penang!

AkU said...

next time..ble trun kl..
ngeee...

fadzli fisal said...

Suka kat lagu ni.. Sebab boleh teringat zaman muda2 dulu...