Monday, March 29, 2010

takde tajuk


ari senin.. arghh senin datang lagik... buhsan.. pepagi dah rasa x besh.. kerja? yup kena kerja.. sebab ari jumaat aritu shin dah amik cuti 'malas'... hm actually arini pun rasa malas gak.. bila ntah nak rajin.. ntah ar.. cuti har minggu plak.. banyak buat benda yg memenatkan.. arghhhh nak rehat!!!

lepas seminggu x balik umah ( tido umah bujang ), then malam tadi shin balik tido umah parent.. uwaaaaaaaa.. rindu kat bilik shin... tp still x selesa skit.. sbb x siap lagi renovation umah tu.. bila ntah nak siap.. lambat tul..

akhirnya streamyx shin dah ok.. semalam siang orang TM dah buat wiring semua.. shin balik jer tengok ok.. berbunga bunga ati ni.. shin dah call orang TM dari ari rabu kemarin.. tp baru smlm dia bikin.. kena Rm50 untuk wiring baru.. shin dah tinggalkan duit kat mak shin.. sbb shin tau.. mesti shin xde masa depa bukin wiring baru tu... kali ni , line tepon tu dekat betul ngan bilik shin.. so x yah la nak tarik wayar tepon panjang panjang untuk buat sambungan ke modem.. fuhh~

bila kat umah.. shin lebih suka guna streamyx.. yer la.. kat umah parent shin mana ada line 3G.. xleh nak guna broadband.. kalo guna pun takat dapat GPRS jer.. ok lagi la bebanding dial up..

masa shin balik umah parent smlm.. xde sapa kat umah.. sunyi sepi... selesa la.. xde kena menjawab banyak soalan.. ngee.. dekat kul 11 malam.. baru parent shin balik.. baru lah shin tau cite.. yg jiran shin meninggal dunia.. buat masa ni mayat diaorg ada kat Hospital Kota Tinggi.. ouh yg meninggal ni suami isteri.. baya baya parent shin ar...

alkisahnya.. arwah ni meninggal xcident semalam petang.. dalam kul 3 macam tu.. kena langgar ngan kereta.. katanya, orang yg drive kete tu ngantok.. baru balik kursus kat muar... arwah ni plak.. memang jenis suka pergi kebun... hampir hari hari.. shin memang selalu terserempak.. hmm dan lepas ni.. shin x kan terserempak lagi depa.. Raya pun sure x kan dapat rasa lagi ketupat rendang depa... hmmm..

dalam kul 11 pagi nanti kot baru diaorg siap siap nak kebumikan arwah suami isteri.. anak dia yg kat Sarawak di jangka sampai kul 1 tengah ari.. tp kan x elok lewat lewatkan kebumikan mayat orang Islam.. dan shin pun kena kuar keje kejap.. nak pergi menziarah.. nak nengok depa untuk kali terakhir..

hmm untuk korang.. semoga semuanya selamat.. sihat sihat... semua ni kita x jangka.. kadang kadang kita dah berhati hati.. tapi orang lain pulak jadi punca.. x pasal pasal.. hmm korang rajin rajin la amik tau kat parent korang yg dok jauh ngan korang tu.. call ker.. balik kampong ker ek...



k la.. tu jer kot nak tulis untk ari ni.. jumpa lagi ek

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

ikanbilis said...

al fatihah kat jiran tu shin..

siannye.. haih..

take care bwk motor leklok pasni!

Hizami Li said...

alfatihah.
hurm.
kite mmg tak tahu bile kite akan pergi.
takziah kpd jiran shin.

i'm shin... i'm inesen said...

ikanbilis : yup.. akan lebih hati2 lepas ni... u too.. jaga diri

hizami : takut woo.. jaga diri k

ed ezairy said...

macam nak balik jb sekarang jugak..huhuhu

ezam said...

hidup kite terlalulah singkat....

alfatihah buat jiran shin...

Terry Verry Berry. said...

:( yang hidup pasti akan mati..

well..u take care kay shin..
chin up, no matter what happen kay..

*hugs

streamyx kat penang pon cam tut..

i'm shin... i'm inesen said...

ed : balik ker.. toksah ckp jer :P

ezam : singat atau pon short cut!