Friday, March 12, 2010

jom pi Langkawi~


kengkawan nak tau.. biasa kalo esok harinya shin nak pi jalan jalan.. takpon esoknya nak kuar dating ker... nak pi memaman jer la... malamnya mesti shin susah nak tido... ngee... tak tau naper.. xcited kot.. ntah la ek... mmg dah mcm tu patternnya..

Jumaat esok.. lepas solat Asar.. InsyaAllah.. shin bertolak ikot parent pi Langkawi.. hmm last shin ikot diaorg masa tahun 2001 kot.. lupa ar... lama sudah...

adehhh nak kena naik feri... shin bukan takut.. cuma x selesa jer.. rasanya.. biarlah shin duduk kat atas darat... xmo dok kat tengah laut.. aiyooo kalo dah kat tengah laut.. mcm apa jer.. kiri kanan air... tu la namanya laut tak bertepi.. pusing keliling air... sama gak agaknya kalo naik kapal terbang.. aiyaaa... tinggi kat udara... aishhh xper la.. shin lebih selesa dok atas darat.. naik bas ker.. naik kete ker.. merempit ker... kan kan

actuallykan.. shin macam malas nak pi.. mood x berapa sesuai...tp parent dok bilang.. balik dari Langkawi kami akan singgah Penang... hmmm teruja la plak... tu jer la kot sebab kenapa nak ikot pi Langkawi..

shin pun xde plan nak shoping.. x bernapsu pon nak shoping sakan.. just kalo ada pon.. shin nak beli kain pelikat 2-3 helai.. nak buat pi solat terawikh bulan Ramadhan nanti.. then nak beli perfume kalo murah... perfume shin dah nk abis... tinggal berapa kali sembur jer.. paras paras dah nak abis huhu... then itu jer la kot nak beli.. haaaa ada lagi... nak beli fridge freezer magnet.. buat kenang kenangan.. mmg dah jadi hobi kot.. buat koleksi huhu... lagi nak beli kukus kecik huhu... nak letak kat umah bujang.. dahh tu jer kot beli... xmo beli cekelet ke apa... tp kalo terbeli gak.. mungkin x perasan kot..

hmm shin ada kat Langkawi dari 13hb sampai ler 15hb.. kejap jer huhu.. lama lama nak buat apa kan... lagipun ntah apa menariknya Langkawi tu pun shin x tau... shin baik dak kecik ada.. bole buat peneman...

shin dah siap packing barang.. ngee.. untuk tak der barang yg tertinggal.. or barang yg x penting... shin snap snap barang then.. baru masukkan dalam beg.. huhu... jom shin tepek gambo nya... agagagaga~


benda penting ni... dak kecik ngan snappy... dua benda alah yg jadi peneman shin kat mana jua shin berada... aishhh kalo xde benda alah ni.. ntah apa la jadi kat shin.. mesti bosan gilessss simon~


xmo bawak baju bebanyak... shin bawak spender satu jer huhu then bawak boxer.. hahaha korang leh nampak favourite kaler shin.. cekelet, merah, pink.. ngee~ suar pun bawak dua pasang jer.. bawak banyak banyak pun nak buat apa.. bukan dok seminggu pon kat sana... buat berat beg jer..


benda wajib gak ni huhu... pisau cukur... kang susuk kuar.. sapa nak jawab... nampak comot jer nanti... dah x laku... nangess.... then perfume yg dah nak abis tu huhu... pencuci muka... ngan minyak rambut huhu.. even rambut shin lom tumbuh sepenuhnya.. minyak rambut kena ada.. lelagi ngan bau buah mangga.. nyum nyum... sendiri stim bila bau huhu korang nak try cium?? agagagaga~


haa ni penting gak ni... ajer giler kalo xde.. ngee..


haaa... ni barang2 last minute shin terpikir nak bawak.. sib baek shin allert.. kira penting gak ni.. mula dari kiri ek.. kekunci... haaa kena bawak... then shower foam utk kesegaran bau badan shin ni jadi lagi wangi (x pakai pun xper sbb mmg sedia wangi ),

pastu kita ada... minyab baby.. penting gak ni.. kot kot sakit perut.. meragam plak sbb makan ntah apa apa.. shin kena pakai AMWAY nyer minyak baby ni.. sbb bau dia x bau minyak angin.. kalo yg lain lain tu... bau dia perghhhh... sadis.. menyegat idung.. pastu minyak baby yg shin pakai ni.. perut cepat lega...

pastu ada ubat kumur.. CNI nyer ni huhu.. then AMWAY nyer glister... utk kesegaran napas yg lebih lama.. guna la glister.. kot kot nak buat cpr kat sana ker hahahaha... giler ar...

then headphone yg ni beguna gak.. kot kot bosan.. susah nak tido kat tempat lain dari bilik sendiri... leh ar guna... supaya org lain tak dengar.. benda apa yg shin tengah tengok huhu... kot kot malam tu nak layan stim ker.. hehehe... then kena bawak gak xternal hard disk.. coolerpad.. ni semua untuk dak kecik... ngee~


ni lah bags yg akan shin sumbatkan barang2 tu semua... yg pasti barang barang kecit, shin akan masukkan dalam satu bekas.. x de la bersepah dalam bag.. juga utk elakkan tercicir nanti masa pergi ngan balik nanti...


cuma yg menjadi kerungsingan shin skrg... shin x pasti nak bawak sapa ikot pi Langkawi nanti... Upin ker Ipin.. kalo bawak salah sorang kan.. aishhh mcm x sedap ati la.. takut salah sorang majuk.. sian dok sorang sorang kat bilik shin... alahai.. nak bawak dua dua kang.. x muat lak bag.. kalo shin x bawak dua dua.. lagi la susah shin nak tido... sob sob~

hmm selimut tu penting.. kalo shin balik kampong umah Tok time raya pun shin angkut.. kalo xde.. pon susah nak tido gak.. huhu... atleast bau bilik shin nanti even shin tido kat mana mana...

haaa abis dah.. tu jer kot barang barang yg shin nak bawak.. kot kot esok.. ada benda lain lagi shin bawak.. wallahualam.. huhu... rasanya xde dah...

hopefully... pecutian ni buat shin hepi... balik nnt pun xde emo emo... shin pun ada plan nak pi pulau ngan Mohd Shamsul Bahari.. kalo tahun lepas kami pi Pulau Redang.. tahun ni x tau lagi.. dia nak pi Pulau Bali.. mahal la plak.. x mampu shin nak sediakan bajet... mungkin kalo Pulau Tioman bole kot.. kalo nak pi pon masa bulan May nanti.. shin dah kumpul duit sesikit..

kalo ada sesapa tau pasal Pulau Tioman... bagitau kat shin.. port mana best... tapi seingat shin.. dulu shin penah pegi Salang ker apa namanya.. mat salleh ramai wooo.. siap ada D'seko lagik.. tp lama sudah.. tahun 1999.

oklah... takat ni dulu shin membebel untuk korang.. len kali kita jumpa lagi ek.. esok esok ker.. mmuahh muahhh.. salam sayang dari shin... ngee~

salam~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

22 comments:

pakcik said...

Have a good trip.. and do what I won't do, OK... huhuhuu

Terry Verry Berry. said...

:) wah. bestnyer shin nak berjalan-jalan ek.. nak datang penang pulak tu.. hehe
enjoy your every second kay?
try to make yourself be happier ngan holiday trip ni.. hehe

jangan lupa ape-ape taww. nanti takley patah balik dah occay...

P/S : suka part upin and ipin tu.. comel la personality shin nieh. muahaha. :) *cubit pipi.

and I like the orange shirt. huhu ♥

HANS XY... said...

spender tuh slow lah sikit..he4..ermmbyk gak ar brg2 shin..moga2 shin enjoy kat saner..

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : shin tetap inesen walau di mana shin berada...

terry tinker berry : ngee.. InsyaAllah sampai le penang tu.. shin maybe bawak dua org comel tu.. sian kalo salah sorang x ikot..

p/s: baju oren tu dah berumo lebih 6 tahun tau.. huhu lama shin guna.. x pudar kalernya.. gunalah fab buku baru.. lebih harum lebih tahan lamaaaa!

hans : hahahah spender spender... naper.. xsuka pakai spender ek.. InsyaAllah.. hope mcm tu la.. next trip.. Kelantan plak :)

Terry Verry Berry. said...

kan. boleh terry main ngan salah seorang kan? :P .

amboi. siap buat iklan lagi ek. :)

HANS XY... said...

kah3..shin..reveal sgt ar..han tak suker gak ar..raser ketat semacam jer..tak bebas punyer tutt..hermm kelantan yer..mai ar..

i'm shin... i'm inesen said...

terry : ouh boleh boleh... dak upin ipin ni mmg suka main... tu yg kak ros asyik marah jer huhu... iklan tu kan penting~

hans : kannn... bebaskan jer... biar terbang bebas! huhu

HANS XY... said...

heh4..breaking free!!anyway..shin ader fb tak??add han kalau ader..hu(promote)..

i'm shin... i'm inesen said...

hans : pesbuk tu apa eh?? agagagaga~

HANS XY... said...

hermm..ala shin..add han...hah3(rayu lok)..tak pakse nih..cuma ckp jer..hu5

i'm shin... i'm inesen said...

hans : iyo ler.. camne nak add?? nak taip apa kat search tu?

i'm shin... i'm inesen said...

hans : hmmm iyo la... pesbuk ni shin jarang sgt ler nak menyelinap ek...

AzAz said...

KY jelly x bwk? Ops

ed ezairy said...

hahaha..x tahan dgn statement azaz..huhuh..mesti shin x dapat nk jwb..erm..nak g langkawi jugak..tp ujung bulan ni...

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : x bawak.. dan xde... ala.. kat sana ada body shop x???

ed : ouh nak pi langkawi gak ek..

ed ezairy said...

body shop ada jual KY ke shin..adoi..kate innesen..huhu..nnti gtau la tempat mana yang besh kt langkawi..boley g sana nnti..

i'm shin... i'm inesen said...

ed : ada shin ckp pasal ky ker?? shin kuarkan soalan body shop ada jual ky ker??? xde kannnnnnnnnn... ek eleh... iyer nnt shin ricky rincky tempat best kat sana ek... tungguuuu~

ed ezairy said...

uiks..erm..silap soklan kot..erm..mesti la ada body shop..ed ada mmber kije body shop..boley dpt staff purchased...

i'm shin... i'm inesen said...

ed : wahhh nak nak... nak disakun staff purchased....

AkU said...

abg shin yg howt...nak gegule....ngeh..ngeh..~~

ed ezairy said...

nak ke shin??nnti ed tnya,.,ckp je nk brg ape...nnti ed pos kan je ke umh...huhhuhu

i'm shin... i'm inesen said...

aku : nah seposen beli gegula~

ed ezairy : nak nak!!