Saturday, March 1, 2014

10 Pulau Tercantik Di Asia + teka teki tekok

tu dia.. mood nak memulaukan diri dah mencanak canak naik.. nak plak lepas shin terbaca pasal TripAdvisor Travellers' Choice Islands Awards.. ada 10 pulau yak tercantik depa awardkan.. kengkawan nak tau tak tempat mana yak paling cantik?? haaaa.. meh shin tepek.. jeng jeng jeng #soundeffect

1. Koh Tao, Thailand
2. Bali,
Indonesia
3. Koh Phangan,
Thailand
4. Koh Lanta,
Thailand
5. Gili Trawangan,
Indonesia
6. Boracay,
Philippines
7. Phuket,
Thailand
8. Palawan,
Philippines
9. Koh Samui,
Thailand
10. Langkawi,
Malaysia

tu dia.. pulau kat Thailand dapat no 1 tu.. perghhh.. hebat hebat.. dah la tu.. 4 lagik pulau tercantik semua nya ada kat Thailand.. untunglahhhh orang Thailand #nanges #jaki

shin cuma penah pegi Koh Lipe jer kat Thailand tu.. tu pon rasa dah cantik giler.. mmg ada teringin nak pegi Koh Samui.. Krabi ngan Phuket.. tp ni nengok Koh Tao no 1.. ajer gila laaa.. better pegi Koh Tao plak pasni #berangan

terselit lak Langkawi kat no 10 tu.. hurmmm cantik ker?? ntah la.. shin rasa Pulau Redang lagik cantik kot.. shin dah penah gi 2 kali.. mmg mabeles.. kalo kat Johor plak teringin nak gi Pulau Rawa.. tp mahal bebeno #nanges

 Koh Tao, Thailand

Koh Phangan, Thailand

 Koh Samui, Thailand

Koh Lanta, Thailand

perghh nanges nengok gambo pulau pulau tu hukk.. kalo ekot top 10 pulau tercantik kat atas tu.. shin cuma dah penah pegi pulau Bali ngan pulau Langkawi jer.. Boracay InsyaAllah tahun depan... ticket dah beli.. tinggal kumpul duit jer.. harap harap panjang umo.. selamat zahir batin..  setahun lagik nak nunggu #huk

dari no 1 - 10.. akan ada pulau yak shin akan pegi dalam tahun ni.. haaa cer kengkawan teka.. bila dan di mana??? kalo tepat korang mmg terer la.. shin sayang lebih!!! huhu #sengihpalingmenawan

hadiahnya??? hurmmmm apa ek.. cerderahati ISTIMEWA dari tempat tersebut akan menjadi milik korang kalo jawapan yak tempat korang bagik.. yang SORANG pemenang jer akan ditabalkan.. sapa bagi jawapan tepat dan cepat dia yak akan menang ek.. sekalik lagik teka teki tekok nyer.. sebutkan BULAN BERAPA dan DI MANA shin akan pegi becuti ek.. tarikh tutop teka teki tekok yelah 4hb Mac 2014 ni ek.. so masih ada banyak masa untuk korang pikirkan #senyumpalingmanis

hint : pulau pulau tercantik di Asia

hope kengkawan tepek sekali nama, no ic, alamat surat menyurat untuk shin pos hadiah ek.. even kalo x menang pon.. alamat tu akan beguna time shin nak pos kad raya ker.. kad besday ker.. kad jemputan time shin kawen nnt ker hikkkk.. kalo xmo tepek kat "comment".. kengkawan leh tepek alamat korang kat email shin ek..

email : budak_shinchan@hotmail.com

p/s : orang yak terdekat ngan shin xleh join.. sah sah korang dah tau ek.. x aci #nanges

jom kita gi travel sesama geng blogger nak??

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Chot said...

aaaaaaaa...ermmmm...hmmmm...mane eh?

t.a.t.a said...

Gili Trawangan, Indonesia

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : teka teki teka tekok.. Chot salah shin ketok hehe

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : x complete jawapan.. kena letak bila.. adress

Vee Tarleah Ricky said...

Cantik! Tp Vee tak suka pulau, sebab panas. Haha. Lebih suka pergi masuk hutan, hiking dikelilingi pokok. Sejuk, meskipun berpeluh.. :)

i'm shin... i'm inesen said...

Vee Tarleah Ricky : shin nengok air laut biru kehijauan je dah rasa mcm kena therapy.. huhu mandi tunggu redup

Aisyah said...

shin, akak agak lama tak ke pulau ayo jernih..rinduu

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : shin setahun sekali dpt gi jadi ler kak.. x tahan ghasernyer

Sobri Yaacob said...

wah dkat tahailand saja dah tersenarai..4 pulau..malaysia just langkawi..mugki faktor keseluruhan yg dikira..mcm hiburan and aktiviti yg bleh dilakukan.. kat malaysia bayak2 je plau lawa2..tapi kurang dibangunkan..nak jaga persekitaran yg asli.. katanya.. ha..ha.. nice info shin :P

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : kat Thailand ada 5 laaaa.. huhu

Chot said...

Hint macam x ikhlas...hahaaa.

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : awat.. x cukup kah hint tu? #sengihikhlas