Friday, March 21, 2014

jemputan kawen

minggu ni shin ada 2 jemputan majlis kawen.. senior shin kat tempat keje nak kawen.. Alhamdulillah bertemu jodoh setelah dkt 2 tahun  dia  menjanda.. dpt plak suaminya sama sama satu skolah ngan shin dulu.. cuma beza umo setahun jer.. tp penah gak la dok satu kelas masa skolah Agama darjah khas sekitar tahun 1992/1993 hukkk ngah dok pikir nak pegi ngan sapa laaaahai #nanges

kalo dulu shin selalu pegi majlis kawen sama cik niza ngan cik aween.. tp cik niza skrg dah kawen.. cik aween plak dah tunang.. dah benti keje.. tinggal ar shin terkontang kanting.. nk gi ngan kengkawan keje memasing dah bekeluarga.. segan lak nk menempel.. kang tak pegi apa plak kann.. dosa kalo x pegi majlis kawen kalo dah di jemput.. last last nnt pegi sorang jer la gamaknya #monyok

tatau nak pakai baju apa.. asyik pakai baju yak sama jer.. xde banyak baju kemeja.. yak ada dah selalu pakai time keje.. nak pakai t-shirt mcm x proper plak.. pegi majlis org kawen rugged rugged mcm nak jenjalan gi bando.. x sesuai huhu.. baju batik?? aiyooo xmo la.. nampak cam org tua.. hukkk.. alaaa.. mencik.. tatau nak pakai apaaaaa #hukkk

bila hidup bujang ni.. kalo masok bab ni terus rasa kesorangan.. blur.. nak plak kengkawan mostly dah kawen.. time ni la rasa sangat sangat perlukan sorang teman #adehhh

p/s : orang Johor bilang "pegi keje kawen" bukan "pegi majlis kawen" hehe



m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

15 comments:

t.a.t.a said...

Tersenyum aje bila baca part kata-kata dalam gambar tu.

Sama la kita. Nak gi dgn kawan² timing mesti tak sama. Nak menempel dgn yg dah kahwin, segan pulak rasanya.

Chot said...

Elokla tu..next korg g sama2 je :p
Muahahaa...tumpong lalu abg shin n kakak ta :p

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : hurmm gi sorang sorang je la gamoknyer

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : jauh.. kalo dkt xde salahnya..

Sobri Yaacob said...

pkai t shirt berkolar je shin..klau nak extrem lg pkai baju kod.. shin pun dah boleh mencari calon.lpas ni bleh jadi peneman

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : x yah nk bekod sgt hehe.. kang nnt org pandang serong je hehe

Vanessa Ricky said...

Lahaaii, pilu lak baca luahan hati dia ni. Hihikk.. Pegi je sorang2, nanti kat sana dpt la geng kan. Kot2 betemu jodoh pulak. Hihihi.. Pakai baju tido je la.. :P

i'm shin... i'm inesen said...

Vanessa Ricky : mmg gi sorang pon.. baju tido? x mungkin huhu

Sobri Yaacob said...

orang pandang serong? deap meaning tu? ce cite :P

Sylarius Yusof said...

Kalau pegi kenduri pakai baju batik selalunya pegawai-pegawai kerajaan takpun ketua kampung je. Takpun budak-budak belia 4B. Rasa macam tak bole blah je kalau dressup gi kenduri pakai baju batik ni. Rasa macam dah tua. Haha

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : hikkk meh bisik

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : hahaha kannnn.. x tergamak nk pakai baju batik gi kendurik kawen.. lom masanyaaa

Anasyg said...

pergi sorang, dlm majlis cuci mata. x gitu sobri? kan..

Sobri Yaacob said...

anas: pandai ko buat spekulasi.. cuci mata? cari nak ikan ke?

shin: nanti jgn lupa bisik2 ha..a

Anasyg said...

sobri: x cakap anak ikan, maybe bapak ikan? kan shin :)