Saturday, March 15, 2014

Trip Bali & Gili Trawangan 2014 Part 2

Alhamdulillah.. arini makin betambah sehat.. rasa loya ngan pening pening lalat x hilang lagik.. selera makan pon dah ada.. mula rasa nk telan memacam.. hmm sana sini org dok cite pasal kapal terbang MAS.. shin x amek port sgt.. just doakan yak terbaek.. xmo menokok nambah cerita yak sendiri x pasti.. ato melebih lebih shari simpati sampai nampak annoying.. dengan puisi puisi segala.. solat hajat x plak di buat ek.. kalo dah ada jumpa kapalnyer.. sama ada dalam keadaan apa sekali pon baru la shin follow cite ni balik #peace

wokey.. ni sambungan entri semalam..  lepas break makan tengahari buffet yak tak berbaloi tu.. kitaorg sambung tour ke sawah padi pulokk.. Jatiluwih namanya.. 

shin lom pernah ker sini.. lebih kurang mcm Tegalalang.. cuma sawah padinya lagik luas.. untuk pengetahun kengkawan.. Jatiluwih telah bedaftar di bawah UNESCO.. wahh bukan calang calang ok.. nengok sawah padinya menghijau.. ngan cantiknya sususan padi tu di tanam.. no wonderlah UNESCO mewartakan Jatiluwih ni sebagai warisan budaya dunia

 hijau bumi Tuhan

 rasa tenang jer kat sini

Ticket : Rp10.000/person

kitaorg x lama pon kat Jatiluwih tu.. yer la.. nak wakpe ler lelamakan.. takkan nak tuai padi pulok huhu.. abang Robin pon terus bawak kitaorg ke Tanah Lot utk mengejar sunset.. masa tu dah dekat kul 6.00 petang.. sempat lagik laa.. cuma air laut agak pasang time tu.. sempat la snap gambo sesikit.. lagipon shin dah penah pegik dulu.. cuma bawak encik Shamsul ngan encik Zull jer.. bagi dorang merasa #sengih

oleh kerana awan agak tebal.. sunset pon x berapa meriah.. tp boleh laaa.. cuma x berapa nak klimaks hehe. lepas abis sunset kitaorg pon gerak balik utk check in hotel

 
 2 sharing bed + extra bed 

toilet bersih 

lelaen x de menarik sgt pon hotel ni.. walopon 4 bintang.. shin lebih prefer hotel Hawaii yak kitaorg x sengaja check in tu.. walopon bukan 4 bintang tp cantik hehe.. tp xpe la.. ni salah satu kelemahan kalo kita guna agent.. hotel mmg dorang sediakan.. kecuali la kalo awal awal kita dah describe kat dia.. kita nak hotel camne.. bintang berapa.. dekat ngan apa.. nnt dorang carikan.. memandangkan ni 1st time shin guna agent.. so belajar la skit skit.. 

hotel Atanaya ni menekankan polisi tidak membenarkan aktviti menghisap rokok di dalam bilik @ toilet hotel + makan durian di dalam bilik hotel.. kalo kantoi.. kena denda Rp500.000 perghhh giler.. siap kena sign notice agreement lagik.. pastu memula pihak hotel nk mintak cagaran Rp1juta melalui kad kredit.. kalo misal kata ada kantoi rokok atau amek barang hotel.. dorang akan deduct melalui cagaran kad kredit tu.. tp shin xmo la kann.. kowser.. sib baek abang Robin ckp ngan pihak hotel suruh dorang amek cagaran wang tunai tu.. tu pon shin bagi Rp50.000 jer.. kowser nak bagi bebanyak.. duit tu akan di pulangkan time check out nanti #hampeh

lepas kitaorg sesiap mandi.. terus mintak abang Robin bawak kitaorg gi dinner kat Pizza Hut huhu.. haaa ni ada satu tips.. kalo korang gi makan Pizza Hut kat Bali.. pastikan korang mintak menu pakej.. sebab dorang ni akan bg kita menu ala qarte jer.. siot tul.. x tau la gamoknya.. kalo customer mintak baru la dia bagi menu pakej.. nak untung lebih ler tu #nanges

Dinner : Rp90.000/sorang

bakal bersambung lagik ek.. tata titi tutu

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Anonymous said...

lawa pic ambil guna apa ya

Sobri Yaacob said...

wah seriusly memang wow pmandangan kat sawah pagi..sbab padi dia tanam berbukit..

lawa juga shoot gmbar shin ambil..pkai camera apa ya mas :P

dkat tanah lot.. jatuh hati :P
alhamdulilah dman dah smkin ok

i'm shin... i'm inesen said...

Anonymous : shin guna camera DSLR Canon 450D.. hmm camera dah lama.. tp shin suka.. actually lense dia problem.. but still leh pakai lg.. #maceh

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : shin amek guna camera dslr Canon 450D.. sblm ni ada cite kat entrie yak lense dia problem.. but still leh guna.. cuma kena sabo skit la.. yerp demam makin dah nk ok #senyumpalingmanis

Sobri Yaacob said...

owh smart2 lens tu shin..rosak2 pun klau leh pkai lg ok la :P
mybe tlpas pandang kot entry tu..

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : ada rezeki nnt nk tukaq la.. dah la shin suka snap snap.. lg nnt time raya susah kalo xde camera #nanges

Sobri Yaacob said...

ha..ha.. sin.. tgh mnunggu kad kawin shin.. x sampai2 lg :P ha.ha.. excited..

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : hahaha sabar la ek