Monday, March 3, 2014

alahai Bromo

InsyaAllah.. x lama lagi.. kalo semuanya lancar dapat la shin merasa gi nengok Bromo.. ticket ke Surabaya dah ada.. tarikh pon dah ada.. tinggal nak pergi jer.. hurmm.. yak lom ada.. agent utk uruskan pecutian shin kat sana.. ekotkan mcm yer tak yer jer nak pegi.. pasal shin sensorang.. cukup la pengalaman pegi becuti sensorang.. rasa nak nanges jer huhu.. blur.. kalo leh terbang time tu gak nk balik.. tp bila lagi la shin nak pegi Bromo.. susah gak kalo jenis x ramai kawan ek #nanges

la ni shin still lagik study pasal Bromo.. study pasal tetempat menarik kat area sana.. study pasal agent.. dah ada contact 2 org agent.. esok member nak kenalkan lagi sorang agent.. cuma baru sorang yak dah bagi harga.. hurmm mahal.. so tunggu agent yak len plak.. pastu leh compare dan pilih ekot munasabah dan kemampuan.. shin ada gak blogwalking utk dapatkan cerita dan tips.. pastu ada gak cari kengkawan kalo sesapa yak nak gi.. kalo lagik ramai.. lagi murah la perbelanjaan.. sharing transport terutamanya..

cuma yak x beshnya.. awal bulan aritu.. agent dok email shin.. bagitau pasal kenaikkan harga bayaran masok utk mendaki dan menikmati keindahan Bromo.. hukk.. mahal giler #nanges

memang cekik darah la.. harga masok dari RM20++ terus mencanak canak naik RM80++ hmm kalo gi time weekend lagik la mahal nak mampos RM180++ 

mmg tak patot la dorang wat camni.. mentang la ramai pelawat.. pastu nk kaut keuntungan beganda ganda pulokkk.. #sedih

apapon.. berita ni akan melegakan skit.. cuma lom confirm jer jadi naik ke tidak.. hopefully.. jangan lah naik.. bagi la peluang semua org pegi nengok ek.. terutamanya shin #hukk

kengkawan kalo dah penah pegi Bromo.. share la skit.. tips.. agent ker.. ek #jasamudikenang

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

luddin said...

bila shin pegi? member luddin pegi 8-12 March...mana tau jumpa diaorg kalau pegi tarikh yg sama..

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : x jumpa la gamoknyer.. shin gi 9-12 May

Aisyah said...

wahh besttnyer shin ngk Bromo...sejukk ek sana..?

Chot said...

G sorang...xtakut? Kang ilang sape nk update blog abg shin ni..

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : InsyaAllah kak.. awal May nnt.. sana sejukkk banget

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : takot la Chot.. haha.. nk bawak meow nnt x lepas flight lak.. ngah cari kawan gak ni

Sylarius Yusof said...

Ni Shin mendaki secara solo or berkumpulan nih? Hehe

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : hope x kesorangan laa.. takot.. meh teman