Sunday, March 16, 2014

Trip Bali & Gili Trawangan 2014 Part 3

Alhamdulilllah.. arini hujan lebat kat tempat shin.. dari pagi sampai tengah ari x benti lagik.. perghh kalo tak panas bukan maen.. sibaek bukan time bulan Puasa.. kalo takk.. adoii golek golek dalam bilik air sepanjang ari la jawabnya.. xde pebenda shin nak wat time hujung minggu ni.. nak kuar merayau xde arah tujuan.. nk gi shopping xde pebenda nak di beli time sengket camni.. kalo time baru gaji ader jer benda yak di beli.. kadang yak tidak tidak hukkk.. korang wak per jer kat umah.. x panas ker??? #nanges

arini shin nak sambung kesah pecutian shin kat Bali ek.. ngee.. masok ari kedua.. kali ni kitaorg mangon awal.. lepas jer bekpes kat hotel..  abang Robin datang amek kitaorg kul 8.30 pagik utk tour..  untuk tour hari ni mostly tempat tempat tu shin dah penah pegik.. cuma Monkey Forest jer lom penah.. xpe la.. teman encik Shamsul ngan encik Zull.. bagi dorang chance.. 

macam x penah nengok monyet la pulak kannnn.. hehehe.. tp siyesly kalo dok kat Kulai tu mmg dah susah nampak monyet.. dulu sebelom pokok pokok kelawa sawit x di tebang.. selalu la gak nampak monyet monyet dok bersiar siar kat belakang umah.. tp lepas tu.. dah kurang nampak dan terus tak nampak.. kitaorg sampai awal giler.. lom ada pelancong yak sampai.. 

 hijau + berlumut

kolam mandi monyet monyet

 selain pisang.. keledek pon monyet ni tibai

monyet monyet ni jangan di sangka jinak ek.. dorang ni perampas.. pembuli.. gangster.. haaa kalo nampak tangan kita masok poket.. dia akan kejor kita.. dia ingat kita nk bagi dia makan.. kalo kita lepa.. kadang abis hp ker.. spec mata ker monyet ni rampas.. pastu wat rete.. haa kalo dia bagi balik ok la kan.. mau nyer terhempas bederai.. x ker haru.. 

muka cuak encik shamsul haha

 lawa tul patong naga dalam pura monyet ni

 cam tempat senggayut cite tarzan tu kan

 banyak patong monyet.. macam macam aksi

amboih besonyer #dahibepeluh

encik shamsul + encik zull ngan anak angkat dorang

Ticket : Rp20.000/person

pas dah puas memaen ngan monyet.. kitaorg terus di bawak ke Tegalalang.. masa ni shin dah x excited sgt.. pasal dah penah pegi kann huhu 

Tegalalang ni kecik skit banding ngan Jatiluwih.. tp view kat sini x kurang lawanya.. mcm dok kampong kampong jer rasanya.. kalo ada sungai kan besh!!


Ticket : Rp5000


destinasi seterusnya kitaorg gi tempat pemprosesan kopi luwak..  haaa kopi yak termahal di dunia katanya.. sampa la yak sanggup nak beli kat 50g jer dah dekat Rm100 #nanges

 saje ngepose

 dapat minum free.. ngan harapan kitaorg beli #hik

 satu cawan kopi luwak Rp50.000 jer #sengih

awek awek kopi mengiringi kitaorg hehe

haaa.. ada lagik cite selepas ni.. tp akan bersambung la ek.. jumpa lagikkkkk..

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Sobri Yaacob said...

im so jeules dgn monkey2 tu..kemain siap ada kolam mandi.. such a heaven place :P

wah kopi luak..mesti sdapkan.. harga pun menarik :P

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : hahaha xde keje ek nk jeles nk monyet tu.. harga kopi luwak tu bukan je manarik... tp mencekik hehe

Sobri Yaacob said...

selalu jgak baca shin tlis encik shamsul2 ni ..hari ni baru nampak rupa dia... bila bawah gambar shin tlis capture nama encik shamsul baru perasan mana satu orangnya..:P

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : hikk tu la bff shin.. dari darjah 1 kitaorg kawan.. sampai dah beso ni still geng hehe

luddin said...

shin...kembali bersiaran...nanti luddin tanya pasal info kat member hari senin..

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : maceh ek #hukkk

Sobri Yaacob said...

oic.. tapi yg menjadi persolan knapa shin pangil dia encik samsul.it reminde me.. igatkan dia bos shin he..he..

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : itu panggilan formal utk shin mention nama kengkawan kat entri hehe