Monday, June 22, 2009

acara hari minggu


arghhh... kejap jer dah masuk ari senin... aishhhhhh.. mencik tul.. x puas dok cuti rehat rehat.. hmm kengkawan watpe jer ari cuti lepas ek??

haaaaaaa... ni shin nak cite ni... korang penah dengar Gunung Pulai tak?? Gunung Pulau ni letakkan kat Kulai Johor.. kalau kengkawan nak tau.. kawasan rekreasi Gunung Pulai terpaksa ditutup sejak kejadian tanah runtuh dan banjir lumpur pada 27 Disember 2001.

alkisahnya... seumo hidup shin x penah pi Gunung Pulai.. sebelum ni penah dengar nama jer... ngee~ even shin orang Kulai.. tp x penah terpikir nak pegi.. almaklumlah.. budak inesen banyak dok diam kat umah... huhuhu

lantas.. masa cuti ari sabtu lepas.. sempat la shin dok teman kawan shin pi seisi jelajah Gunung Pulai.. dia pon last pegi masa skolah skolah dulu.. dia ckp tempat nya cantik.. ada air terjun.. wahh teruja sangat...

tp bila sampai jer.. yg adooooooooo... semua tinggal kenangan katanya.. memang tak seindah khabar.. mungkin kesan banjir lumpur... tp kan... dah lebih 7 tahun.. naper keadaanya begitu azab sekali.. ngan sampah sarah dia lagik.. adehhhhhhh... masa shin dok jenjalan sekitar kawasan Gunung Pulai tu.. rasa seram sangat.. yer la.. kot kot ada binatang buas ker.. manusia buas ker.. yg tunggu nak terkam shin.. aishhhhhhhh takuttt!

so kalu ada kengkawan yg brangan nak pi Gunung Pulai tu.. lupakan jer la... hope sesuatu di lakukan oleh pihak berwajid untuk memulihara keadaan Gunung Pulai yg begitu kronik shin tengok...

untuk kengkawan... shin tepek gambo Gunung Pulai ek~

pintu gebang Gunung Pulai... ngee~


ni masuk kawasan kampong Gunung Pulai..


dah sampai bawah Gunung Pulai.. berkabus... padahal dekat kul 6 petang

tu dia di larang masuk katanya... ada aku kesah??

berjalan kaki masuk kedalam.... teruja~

yg ado... sampah banya bebeno.. aishhhh koto betul ler...


hutan tebal.. seram.. bunyik unggas kuat


kedatangan shin di sambut ngan aksi bebudak lelaki ni.. hmmmm..




hmm moral of the story... Gunung Pulai hanya penuh ngan batu batu... air dia ciput jer... pastu shin mmg x berani nak teruskan masuk kedalam hutam.. seram.. just snap snap area berdekatan jer huhuhu... jadi laaa kan dari x penah pegi langsung... ngee~


terus blah pi JB.. tp x ikut jalan Kulai... kitaorg ikut jalan Pekan Nenas... wahh ni pun 1st time gak shin lalu jalan ni.. sedey kannnnnnnn...jakun sgt~


tu dia.. mercutanda bandar Pekan Nenas..

ramai tul orang jual durian kat tepi jalan..

pastu tau tau jer jumpa Skudai.. huhuhu terus bole pi bandar JB... then pi Angsana kejap cari barang barang deco untuk umah kat kedai Romantika...

bajet nak beli sticker vintage... tp sold out lak.. hampeh... shin nak beli jam dinding Rm5 corak inggeris pun dah abis.. hampehhhhh... penat jer jauh jauh datang xde... :'(


camni ler sticker yg dah sold out tu... kecewa sangat



tapi kan... sempat shin sambar benda alah ni.. Rm2 jer.. ngee~ berangan nak main cucuk cucuk bunga... shin xde talent bab ni.. tp saje nak buang tebiat.. hik hik.. next entri shin tepek hasil tangan shin gubah sendiri bunga terpakai... main cucuk jer dalam bekas ni ek... tunggguuuu!

then sebelum balik umah.. singgah kip mart tampoi.. plan nak cari dvd drama The Strater Wife.. tp lom ada kuar lak.. mcm besh jer cite tu... sambar 3 keping dvd.. saje wat tengok time rehat rehat.. murah jer.. Rm12 untuk 3 keping dvd.. huhuhu shin beli citer Confessions of a Shopaholic, The Secret Of Moonacre ngan cite The Mystical Adventures of Billy Owens.. layannn~

besh cite ni... gelak sorang sorang ngee~


jalan cite kureng.. tp gambar dia cantik cantik dalam filem ni


lom sempat tengok lagik ngee~

hmm shin mmg biasa tengok sorang sorang... yer la.. lom tentu kalo tengok berdua or ramai ramai.. orang lain akan minat genre film yg shin suka ngee~ so better tengok sorang sorang kan...

hmm camtu la cite cuti hari minggu shin... tak puas cuti 2 hari nak buat macam macam ngee... sekian dulu ek.... daaaa~


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

hanis said...

salah port daaaaaaaaaaaa

Suf Steve said...

uihh hang pun collect vantage ker?

mak aihh! chek pun collect vantage ala2 makcik kampung 25 henggit sebulan X 10 bulan.

tapi sini lagi hebat bukan conningware jer, martha steward kitchenware (kegilaan org),fiesta,J.A Hanckels, calphalon dan sebagai dato nenek periuk belanga and pinggan mangkok(termasuk mangkok tandas).

semua ada. sedia duit saja. sini pakai sistem 5 kali bayar within 10 participants.

i'm shin... i'm inesen said...

hanis : tempat beromen leh la situ.. semakkkk

sufi : nanti balik sini bawak ole ole vintage ek ngee~

tunbegia said...

kereta masih x leh masuk gunung pulai erk?

salamm,