Tuesday, June 23, 2009

hari ini punya cerita ( x tau nak letak tajuk apa )


hmm lambatnya nak ari Jumaat kannn... baru masuk ari Selasa... arghhhhhhhhhh.... x sabo nak nengok Transformers... x sabo nak cuti... x sabo nak men tennis... x sabo nak rehat rehat.... x sabo nak ada kapel... hahahahaha... motip ek.. ( part last tu mcm desperate sgt )

masa skolah skolah dulu.. shin x suka belajo subjek Sejarah, Geografi, Sains, Math... semua sekali laa shin x suka... kekadang shin pk... betul ker fakta fakta ahli Sejarah tu semua... betul ker kita ada 10 planet jer... memula 11 pastu bole plak di reject satu... aikkk mcm tu plak... betul ker nama nama saintifik semua tu... betul ker tu betul ker ni... semua nya shin rasa mcm tak betul jerrrrrrrrrr... yg kita ni semua... main terima jer.. hahahaha.. itu semua punca shin rasa malas nak belajo... sbb rasa semuanya tak betul.. .shin jer yg betul ngee~

kalo la shin jadi orang pertama yg jumpa sesuatu benda alah tu.. mesti lah shin yg bagi nama kan... contohnya.... shin orang pertama jumpa buah durian ( nama skrg )... shin namakan dia 'buah berduri'.... kalo rambutan lak... ' buah berambut' ... haaa baru la betul kan... ni mandai mandai letak Duri-an, Rambut-an... pesal manggis, ciku, lansat takde perkataan -an belakang dia??? x aci ok!

hmmm tp tu laa... silapnya.. shin bukan jadi orang pertama jumpa benda alah ni semua... so terima jer la kenyataan nama buah tersebut dah di wartakan sekian sekian... tp shin saje nak ubah utk kepuasaan diri sendiri ngee~

tu dia.. buah berambut shin dah nak masak... bole tahan banyaknya.. kalo korang nak merasa makan buah berambut shin.. meh la dtg umah... manisss sehhh

oh.. ni shin nak tepek kronologi shin bikin gubah bunga untuk umah bujang shin.. ngee.. shin mmg xde talent ler.. ni kali ke 2 shin gubah.. selalunya.. dah hampir lunyai dia span.. asyik masuk cabut jer ... so kesan batang bunga tu dah rosakkan span ler... huhuhuhu

tp bila dah siap.. puas sendiri.. lawa ker.. x lawa ker.. senget ker.. semuanya shin wat sendiri.. lagipun.. xde sapa nak dtg umah ni.. so xde la rasa kena komen pedas .. ckp x lawa ker apa.. kannn

meh tengok apa yg dah shin siapkan ek... jommmmmmmmm!

memula kena ada benda alah ni.. shin beli bekas dia jer Rm2.. pastu span dia Rm1.50. hmm span dia beso ler.. so potong agak agak la ek...

kalo korang banyak duit.. korang beli ler bunga... mcm shin lak.. shin ambik mana mana bunga yg mak shin nak buang.. hehehehe... padahal benda ni elok lagi.. tp mak shin nak buang lak.. aishhhhh...

cucuk punya cucuk.... jadi la mcm ni... tu pun dah banyak kali adjust...

hah.. ni la hasilnya.. letak la kat mana mana yg patut... jgn letak kat jamban udah ler.. x sesuai ok!


tp biasa lah.. manusia x penah puas... shin rasa mcm nyemak pandangan lak bunga2 kuning td.. so... hasil touch up yg terakhir.. jadi la sedemikan ropa.. huhuhuh.. terus shin malas nak tengok lagik... kalo tengok gak... gerenti shin adjust lagi... huhuhu

camtu la cite nya kengkawan... so korang jgn la komen x lawa plak.. kecik ati shin... berpeluh ok nak wat... jumpa lagi di lain siaran.... sekian~

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Suf Steve said...

Mek tak reti nak ngomen2 niih nyeh!

Gubah2 tak pandai,mek masak2 dan hal2 akademik pandailah! laki mek pandai makan jer. sastera pandailah dia!berlakon pandailah! kerja dia kan!

ok ler tu gubahan jantan katanya! cantik nanti org kata perempuan mana yg gubah? mana ada pmpuan, kau la pompuanyer

i'm shin... i'm inesen said...

sufi : hahahahaha... motip masuk umah plu nak tanya pompuan mana gubah kan.... ngomen x reti.. romen laju jer kan.. aishhh anak sapa la tu..

naqiubex said...

haha.. bestnya cuti..

Anonymous said...

Shin minat Celine Dion ek...bleh pinjam DVD tu...(tetibe lari tajuk)...lg satu klu mkn buah free kt umah SHin...parents x marah ke...?hehehe


mIE...

░♥si lampu neon♥░ said...

hebat la pulak ko mengubah bunga ek..anyway nak rambutan weeyyyy

i'm shin... i'm inesen said...

mie : buah berambut tu ada kat umah bujang shin.. xde sapa sapa kat situ.. meh laaa ( ayat umpan )

lampu : bukan buah rambutan laaaa.. buah berambut

naqiubex : jom pi tioman!

Lee said...

nk buah berambut shin, ngee~~ cam lain je maknenyer XD

i'm shin... i'm inesen said...

Lee : hik hik.... chomey bunyiknya

Suf Steve said...

ngedik nyer, geli mek mendengarnyer!

*sambil libas2 kaki macam sotong* keh keh keh

i'm shin... i'm inesen said...

sufi : hehe dengki.. piiirah