Saturday, June 20, 2009

hari sabtu yang ceria


hye kengkawan.. korang wat pe tu??? hmmm sonoknya dah hari sabtu.. dapat rehat rehat kat umah kan... pastu esok cuti hujung minggu lagik.. shin lom ada plan nak wat per pong lagik.. rilex rilex jer kot..

arini shin nak cite pasal apa ek... ohhhhhhhh.. shin nak cite pasal hari semalam... time tu waktu pagi... shin dah terlambat nak pi keje... apa lagik.. terus rempit lebih laju dari biasa... tetiba... zassssssss... macam ada benda terjatuh... aduuuuuuhh.. beg shin jatuh la plak... perghh tengok barang barang dah berterabur atas jalan... cedih tengok barang barang tu kena langgar dengan kenderaan yg memang tengah banyak lalu lalang time tu... pastu shin patah balik untuk pungut mana yg selamat ler.. pastu ada gak kengkawan yg nampak.. tp depa pun x dapat nak tolong ler.. cedih cedih cedih...

ni ler keadaan kecederaan beg shin... hmm dah lama guna beg ni.. banyak jasa dia.. dah nak kena pikir cari beg lain plak.. adehh... abis koyak.. nak jahit pon x leh... ( motif kan.. byk org semekin dalam cite dulu dulu.. nak bejahit sakan... pastu ada tampal tampal ) huhuhu

shin dok terpikir.. benda ni balasan Tuhan sbb shin banyak gado ngan parent kot minggu ni.. adehhhhh takutnya... sib baik bukan shin yg jatuh bawak moto... beg jer yg jatuh... arghh insap kejap..

sampai tempat keje ada gak yg dah kompang cite ni.. ngee.. malu sehhhhhh... mesti budak budak yg pasan masa shin dok pungut barang barang tu.. mulai dari sekarang.. shin nak bawak keEgoan shin slow selowwwwwww....

oh yer beberapa ari ni shin tak balik umah parent.. shin dok umah bujang.. kebetulan kawan tempat keje shin dok nak lepak sekali.. Fafa nama dia.. ensem.. hahahaha.. tp kitaorg tido lain lain bilik ler... so senang la kitaorang nak main tennis.. pagi petang leh main... lagi pun kengkawan lain pun ada gak dtg lepak.. mcm lanz.. helmi.. cuma diaorg tak leh stay.. pasal.. diaorg dah kahwin.. yeahhhh padan muka.. sapa suh kawin!!

tp kannn.. benda yang paling shin suka sangat ari ni kannnn... masa break main tennis pagi tadi.. tetiba ada orang pejabat pos call.. dia suh ambik bungkusan kat opis.. wahhh teruja... kebetulan court tennis ngan pejabat pos tak jauh.. so cpt jer shin sampai.. terus pi ambik... wahhhh ada pejaga kaunter pos baru baru la... chomey jer.. dia temporary jer kot kat sini... ni yg buat nak selalu pi pejabat pos huhuhu oh abang posmen!!!


mrasa korang tengok bungkusan yg shin dpt

hmmm.. rupanya.. bungkusan dari Syir... shin ingat bungkusan yg dari kawan shin.. actually shin ada beli barang kat dia.. hadiah utk diri sendiri.. tp dia x sempat nak pos lagik.. bz katanya.. iyo la.. x sabo sebenarnya...

mekasih ek Syir... atas hadiah ngan kad besday tu.. suka sgt sgt..... nak bagi tiap tiap bulan pun xper.. shin terbuka ngan tangan.. kaki... dan hati yg terbuka hahahaha..


ada macam macam dalam box tu.. ni salah satu darinya... chomey sangat.. sayang lak nak guna key chain upin ni.. tapi kan... watak ipin lebih sinonim ngan shin la syir.. sbb ipin sama sama inesen macam shin... nanti bagi lagi ek... pen upin ipin tu pun sayang nak guna la.. nanti abis dakwat dia... len kali bagi la.. 100 batang huhuhuh.. mekasih ek.. shin sukaaaaaa sangat!

tu jer la kisahnya.. hari sabtu yg ceria buat shin... la ni shin balik main tenet kat umah parent.. fafa pun balik umah parent dia.. tp nanti dia call lagik time nak balik umah bujang shin.. so.. tunggu jer laaaa... ngee~

hope keceriaan ni kekal lama.. ngee~ sekian ek.. selamat hari sabtu kengkawan...


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

Suf Steve said...

ko snap la gambar si fafa tu nyeh! letak dlm blog ni. share lah dgn kami

mek teringin nak negok menantu mek!

keh keh keh!

i'm shin... i'm inesen said...

sufi : ala... malu la... ngee~