Monday, June 29, 2009

Movie : Transformers : Revenge of the Fallen


hari ni merupakan hari senin yg gumbira... yer la.. oleh kerana hari ni hari cuti bagi negeri Johor.. so.. sekian lama shin x suka hari senin.. tetiba ari ni tersuka plak... sedap dapat cuti panjang skit dari biasa.. ngee~ eh korang x cuti ek??? lorrrrrrrr... padan muka! hik hik

semalam lepas jer balik ari air terjun kota tinggi.. agak agak petang skit.. shin dok pi JB... mlmnya ada acara tengok wayang citer transformers... hmm tiketnya kawan shin dah beli... cuma shin dapat tau... kitaorg akan tengok tayangan jam 12.20 pagi ( malam )... adehhhhhh... dalam hati dok rasa mcm tak larat jer nak nengok wayang time tengah malam.. sure ngantok.. dah la tu.. cite lebih 2 jam.. kuar panggu dekat kul 3 pagi.. pastu sampai umah dah dekat subuh.. huhuhu...

shin penah sekali dulu tengok tayangan midnight movie.. cite LOTR.. hmm so dah faham sangat.. mesti ngantok...

tu dia tiket wayang untuk 7 orang.. kita ORGY malam ni.. ngee~

perghh... sabo jer masa movie baru jer nak start.. mata ni dah layu semacam... tunggu nak katup jer... kalo ada geng raba raba sure x tido ( macam biasa buat jer.... ) NOPE never.. i'm inesen ok!

shin gagahkan juga tengok cite ni............. tp hasilnya... besh lagi shin tengok cite UPIN dan IPIN : Geng Pengembaraan Bermula aritu.... hik hik

meh shin beri ulasan skit.. naper cite ni mcm x besh jer..

- sbb shin rasa Transformers yg 1st lagi besh... ada cerita... bukan setakat lambakan aksi aksi, bom sana bom sini... ngan bunyik yg gempak mengaburi jalan cite yg kurang berkesan...

- banyak adengan/skrip lucah... ntah apa apa... robot nak beromen pon ada.. pastu siap ada robot yg ada 'telo' dok bergayut celah kelengkang... nampak kelakar.. tp rasa mcm nonsense... lagi nyampah.. ada penonton yg over ketawa.... dah scene lain pun x stop ketawa pasal benda alah td.... sengal ubi tul...

- robot nya banyak sgt.. lelebih lagi robot jahat.. susah nak bezakan.. sapa yg dok bom sapa.. sapa yg tumbuk sapa..... yg leh beza mata biru ngan mata merah... robot jahat lebih banyak.. lebih kuat.. tp kalah.. perghhh ntah apa apa...

- benci bila Optimus Prime yg dah mati tu leh idup balik.. pastu siap ada magic magic lak... eiii dah mati tu dah laaaaaaaaa... x aci leh idup balik

- watak bumblebee sekejap bebeno.. x macam masa Transformers yg 1st.. watak watak robot lain pon kejap jer.. cuma watak robot kecik yg kuat gado tu lawak ar... skit skit gado... pastu watak robot yg leh tukar jadi moto pon kejap jer... shin paling suka watak robot jahat yg leh betukar jadi kala jengking.. tu pun kejap jer wataknya.. perghhh x besh tul..

tu la serba skit.. ada lagi kot hujah yg mengatakan cite ni x besh... tp x terpikir lagi.. lantas x tertaip... apa pon shin suka pelakon utama filem ni.. Shea LeBeouf... besh dia berlakon... yak heroin dia.. ntah apa apa2.. x besh pon.. bibir jer terjuih... bajet cantik la tu..

untuk korang yg baru nak nengok.. kalo korang kaki tido.. jangan sesekali tengok tayangan larut malam... mmg korang saje saja bayar utk tido dalam panggung selamat 2 jam lebih.. toksah laa.. baik tengok hari lain kalo tiket dah abis...selamat menonton ek.. sekian~


m(^o^)m


* i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

PrinZeAlfiE said...

dgr2 komen pun ramai gak ckp x best sgt!! x tgk pun lg. perhaps this wk

airy said...

ala tak best sngt ker baru plan nk gi tngk

Anonymous said...

erk.. nampak sgt x minat transformers..
tu arr susah bukan hard die fan transformers yg tgk.. overall.. citer dia mmg cambest gile...

i'm shin... i'm inesen said...

mmg x besh ponnnnnnn...wekkkkkkk!

teef said...

mmg yg first lagi best dr kedua ni..
yg ni xde cite... byk ngarut..