Sunday, June 14, 2009

hari minggu yang emo


sejak dari semalam.. shin emo jer.. bengang ngan babah.. ader jer yg dia x puas ati.. ader jer yg dia nak marah marah... sentap betul laaaa... sejak bulan lepas babah x berapa sihat.. suh pi klinik dia xmo.. suh pi spital lagi la xmo.. suh berenti isap rokok pon xmo... degil.. so.. dia lepaskan tension tu ngan marah marah... even masa dia x sakit pun sama gak... dari dia muda sampai la ni... panas baran dia x hilang.. menyampah.. meluat pun ada.. shin harap.. perangai dia xde menurun kat shin... tapi kan perangai dia tu ada kat abang no 3.. kita macam pewaris la kekdahnya...

dah nasib shin dapat parent yg garang.. suka marah marah.. tp kalo mak.. shin leh accept lagi.. tp kalo babah... aishhh... memang sentap abis.. dulu kekecik bole la dia nak pukul pukul ker apa... dah besar mcm ni... sorry la.. sib baik dia xde nak pukul pukul lagi.. mau shin melawan. protect diri sendiri.. tp selalunya.. shin wat derk jer.. lagi la dia hangin.. kang melawan.. derhaka la plak kan... macam pagi td... dia start bising panggil nama shin.. masa tu shin tengah sedap tido... saje malas nak nyahut... pastu dia call... aishhhhhhh... dia kejut semata mata nak suh beli surat khabar.. arghhhhhhhh tensen sgt... orang hari minggu baru nak tido lelama... ni nak kena pi pasar semua.. menyampah...

pastu shin saje x kuar bilik.. lagi la dia dah bising bising kat luar... fed up betul laa... shin saja wat lambat lambat.. pi mandi... pi bekfes.. bagi dia stress... derhaka kah shin???

balik dari pasar... shin malas nak melekat kat umah.... terus merempit pi bandar kulai... kalo mak shin tau shin bawak moto pi bandar.. mesti dia bebel.. dalam tahun ni.. ni lah kali ke 2 shin bawak moto pi bandar... 1st time masa bawak ari pi Kluang.. la ni shin pi tempat kawan shin.. Lan and the geng... kebetulan arini opening kedai baru dia kat Senai.. rasa lega skit.. x stress macam kat umah parent.. tp masa shin kat kedai member tu.. mood x berapa nak ok.. yer la.. hati tengah bebuku... sorry kengkawan..

dah agak petang baru shin rempit balik umah semula.. kalo nak balik lewat lewat takut hujan.. then dah malam, gelap plak tu... bila shin baru jer sampai umah... lom sempat nak duduk.. babah dah suh pi kedai.. dia nak makan meggi... arghhhhhhhhh.. x nampak agaknya shin baru jer sampai umah... padahal adik shin ada kat umah.. memang saje nak cari pasal... pastu shin wat x paham... dia gunakan mak pulak.. mak suh shin pi kedai... arghh lemah skit kalo mak yg suruh... nak tak nak.. shin pegi gak kedai....

balik dari kedai.. selamba dia suruh shin masakkan meggi plak... aishhh satu satu dia suruh... agaknya mak tau shin marah... mak pi dapur konon dia yg nak masak... sib baik shin x layan bad mood ni sangat.. terus shin sambung masak... then lepas dah siap... bagi abah makan... kalo ikutkan marah... x pasal pasal di sebabkan meggi.. shin jadi anak derhaka.. baik shin pendam jer... tp sakitnya hati.. Tuhan jer yg tahu... arghh pasrah sangat..

actually masa shin nak masuk umo 31 ari tu.. shin dah plan.. lepas ni shin nak dok sorang.. nak dok kat umah bujang... agaknya kalo shin dok sana.. shin x kan dengar babah bising bising lagi. tp bila kenangkan adik shin yg tak bole di harap tu... kenangkan mak babah shin yg dah tak berapa sihat... shin x jadi nak blah dari umah ni... dan yg paling penting.. sebenarnya shin takut dok sorang sorang kat umah tu... even masa siang hari... ni kan plak time memalam buta.. arghhh takutttt... ntah la... redha jer la duduk umah parent kannn...

mesti korang bosan dengar rintihan hati shin ni... mesti korang ckp shin derhaka la apa kann... tp nak wat camne... 31 tahun shin hidup... sejak umo 6 tahun shin dah kenal perangai parent shin macam mana... kalo shin derhaka.. dah lama shin bertumbuk ker.. larik dari umah ker... memaki diaorg ker.... Alhamdulillah....... shin masih Inesen dari dulu sampai sekarang.. setakat derhaka kecil kecilan adalah... tp selalunya mmg shin pendam jer.. lagi pun babah selalu cakap... dia memang tak harap shin jaga dia time dia tua dan sakit nanti... so... memang itu yg dia nak kan... mungkin doa dia dah di makbulkan...

p/s : to lanz and his wife... semoga berjaya dalam berbisnes.. rejeki anak anak korang yg ramai tu.. ngee... makin bz la ek nampaknya...

sekian~


m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

Aman@Badboy91 said...

I don't know what to say but
your life just like the same as me
tapi bro mmg seorang penyabar kalau nak dibandingkan dgn umur saya..
trust me coz my dad is just the same~

Indera said...

sabar ye shin. biasala orang dah agak berusia ni memang macam2 karenah.sabar saja ye. actually my step-mom pun kdg2 moody ntah apa2!. kdg2 geram pon ada.malas nak layan. tp i sabar je a. lgpun hari bapa dah nak dekat.

kasih ibu membawa ke syurga.kasih ayah sepanjang masa...

Anonymous said...

aikk dh besar pjng camtu pun Shin takut ke duk umah bujang sorg²...bestnyer klu ada umah bujang sendiri...pasal parents shin yg garang tu no komen...sama gak ngan parents mIE..garang bagai..tp skrg parents dh ok x mcm masa mIE kecik² dulu selalu kene rotan sbb selalu gaduh adik beradik huhuhu


mIE...

Suf Steve said...

ala! org tue tu nak bermanja dgn anak2 nyer, org tue tu tension sebab anak2 yg lain jarang datang.
engkau je yg melekat kat rumah, bila lagi dia nak manja2.

setakat suruh beli and masak tu perkara biasa, jgn dia bising suruh kawin bagaimano? jawab

jgn kita rasa sunyi dan terkilan bila mereka dah tiada. yelah nak harap doa mak bapak!

aku yg dudok jauh ni pun seminggu sekali dad call, boleh!

~ujicham~ said...

sabar shin... ni la peluang shin nak berbakti. nanti kalau mereka dah tiada, nak menyesal pun tak guna. inilah peluang shin utk buat pahala.

sabarlah ye shin... lagi pun, kalau ayah shin asik stress jek, nanti kena darah tinggi lak.

b-boy said...

ikut kan ajer.. once die dah pegi.. kita akan rasa kehilangan...

p/s:dpt link dari arjuna..hohohoho

prinzeking said...

sabar la shin!! tp x tau plak shin ni penakut gak ek!!!

i'm shin... i'm inesen said...

hye guys : thankz 4 comment comment korang tu.. shin try wat mana yg mampu.. tp sbg manusia biasa.. yg nipis perasaan sabar.. mmg susah nak handle ler.. shin pun xde pk apa perasaan kalo lepas dia xde.. ntah.. hope dah tua tua ni.. perangai dia berubah...

imran said...

ingat...apa2pun diala orangnya yang mengazankan kita..walau segarang mana pun..nasihat dari orang yang tiada bapa lagi...uhuhuhuu...selamat hari bapa!

AzAz said...

31 dah! tahap akak dah ni!!! kena panggi akak shin pas ni!

i'm shin... i'm inesen said...

im : hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm insap

azaz : ko nak rasa kena tampo sampai bebuih x?? ngee.. jgn panggil abg or kakak.. or pakcik.. dan yg sewaktu dengannya.. lom time ok!