Tuesday, April 13, 2010

18sx : kinky... sanggup ker?


haa kengkawan.. pernah x korang tengok adegan 18sx.. di mana pasangan diaorg main cium cium ketiak... hisap hisap jari kaki.. ngan lebih tepat.. ianya di panggil kinky.. dan kalo yg lebih ganas kita panggil ia sex extreme..

eh.. korang x penah tengok blue ek?? agagagaga... salah window la.. tp alang alang dah cakap kan... mana la tau korang pernah fantasi fantasi buat benda alah ni semua huhu.. tp memang ada pasangan yg suka buat mcm ni semua ek.. selera memasing kan.. sapa ada kesah.. asalkan x memudharatkan sudah...

* shin tak mcm ni k.. shin amalkan budaya sopan~

ouh ni bukan shin nak cite pasal sex ker atau berkenaan 18sx ek... tp entri ni shin nak cite pasal peluh.. agagaga... sentap x?? korang memang gatal.. nak citer sex jer.. isk isk.. x elok tau untuk perkembangan otak... sapa ckp?? shin yg ckp... sebab nanti ada benda lain yg kembang kalo cite lelebih...

sebelum tu.. shin nak cite yg shin sangat sentap... ada benda yg buat shin sentap semalam.. pertamanya.. shin sentap bila kawan pakcik yg nak tolong bookingkan resort kat Pulau Tioman tu cakap... utk sea view kat salang indah dah full booked.. *nanges... sebab kata dia tempat tu mmg cantik.. ramai pelancong dah rembat.. sapa suh lambat lambat... *nanges lagik~

tp kakak tu dah promise dia akan cuba dapatkan gak.. tapi kalo dah xde.. dia akan carikan yg lain.. mungkin sea view gak.. tp Mohd Shamsul Bahari ngan ed Ezairy x kisah pun kalo tak dapat resort yg sea view... shin jer yg sentap.. sbb shin dah berangan nak feeling feeling dok depan resort.. tengok laut.. tengok langit.. tengok mat salleh tepi laut... arghhh x pasal pasal feeling shin musnah... geram geramm... grrrrr~

then malam td shin sentap... tetiba line streamyx poblem.. xleh nak wat connection.. eh apa pasal.. mungkin hujan lebat sgt.. pakej guruh semua ada.. lantas shin call terchical service... diaorg pun xleh wat pe.. paling bangau.. depa bagi nombor report.. tunggu sampai 2 hari bekerja.. sentapppp

pagi tadi tetiba kakak senior tempat kerja shin dok cite dia xleh nak wat connection streamyx.. dah cuba malam tadi ngan pagi tadi pon xleh... hmmm moral of the story.. bukan shin sorang la xleh nak connect streamyx... hampeh... hopefully akan ada berita yg x menyentapkan arini..

ok kengkawan.. arini shin nak cite pasal peluh... P.E.L.U.H. hmm shin x tak tau la ek.. kenapa sejak akhir akhir ni.. shin cepat berpeluh... kekadang bila dok kat bilik, time bersiap nak pi keje... peluh tu akan banyak kuar kat dahi, kat dada, kat perut ngan dekat ngan kelengkang... cuma kat kelengkang ni x kerap la, bau nya agak maskulin huhu

dan jugak bila shin berjalan jauh... kaki cepat berpeluh.. and damn.. bau dia hangit semacam... jarang tau kaki shin bebau.. sentap sangat masa Mohd Shamsul Bahari tego aritu.. mungkin gak sebab shin pakai kasut crocs..

dan kerana kasut crocs tu gak.. sentap ngan statement Mohd Shamsul Bahari.. dia ckp.. pasal shin nyer crocs x ori.. hahahah.. kuang ajo... mcm la shin baru pakai skali tu.. sebelum ni ok jer... ntah la.

mungkin gak faktor cuaca, dan shin ada makan ubat kurus ngan jus mengkudu, atau hormon yg x stabil.. ntah laa... shin x pasti... tp yg pasti, peluh shin lebih ketara kat dada, dahi ngan perut jer... kat ketiak langsung xde masalah... kaki tu kekadang jer k.. alhamdulillah.. kalo sokmo bermasalah.. tak ker azab...


azabnya kalo dah jadi camni huhu

meh shin tepek skit cite pasal peluh ek... oh sebelum tu.. entri ni bukan utk mengaibkan sesapa ok.. sbb ni perbincangan bersama... berkongsi info dan pendapat.. xde nak menyentapkan sesapa... sebab shin sendiri berpeluh.. so.. maap ler kalo ada yg terasa k..

kata orang bila kita melakukan aktiviti, sukan ker, hubungan sex ker.. kita akan berpeluh, itu tandanya kita sihat walafiat.. tapi kalo badan kita mengeluarkan peluh yg keterlalu, malah ada yg bebau... ia menjadi satu masalah plak.. sehingga ada yg berasa kurang keyakinan diri bila berada dikhalayak ramai..

kengkawan nak tau.. haa keadaan berpeluh yg berlebihan ni kita panggil ia ngan nama mesranya hiperhidrosis. Hiperhidrosis ni tidak dikategorikan sebagai penyakit yg berbahaya, tapi ia boleh menyebabkan gangguan psikologi kepada penghidapnya.

bila terlalu banyak berpeluh kat ketiak, muka, tapak tangan, kaki dan sebagainya, ia bole mengundang rasa tak selesa, malu, kurang keyakinan malah rendah diri pada penghidapnya untuk berhadapan dengan orang ramai.

punca sebenar hiperhidrosi ni tidak lah diketahui ngan tepak... apa sebabnya la kan.. mungkin gak disebabkan oleh penyakit ekrin kelenjar peluh di seluruh badan, terutamanya di tapak tangan dan kaki..

peluh kita ni semua dihasilkan oleh kelenjar accrine dan apoccrine yg berada ni lapisan kulit kita dan seluruh badan kita. Kelenjar ni sudah ada sejak kita kecil lagi. Fungsi utamanya adalah untuk mengatur suhu badan kita.

kelenjar ni gak mengeluarkan peluh sebaik jer kita meningkat remaja. Peluh yg dihasilkan dipengaruhi oleh rangsangan emosi. Peluh dari kelenjar appoccrine ini mengandungi banyak lemak dan protin. Inilah yg menjadi dalang.. punca bau badan.. hmmm x sangka kan~

bau busuk ni tadi berpunca dari penguraian bahan bahan protin yang terkandung dalam peluh. Mikrob mengurai peluh untuk suber makanan. Penguraian bahan protin ni tadi menghasilkan sejenis bahan amonia. Kita tahu, dan mungkin ada yg tak tau.. amonia ni memang sifatnya berbau busuk..

*so kalo korang ada kawan kawan yg busuk hati, busuk perangai, busuk segala busuk la.. korang leh bagi nama manja untuk depa depa ni semua 'amonia' kan kan..

bila kita banyak berpeluh, mungkin kita x sedar yg kita mengundang banyak bahaya... antaranya.. kita membahayakan hidung orang lain kerana terpaksa mencium bau yg kurang enak, kita membahayakan hubungan kita ngan kekasih, kawan kawan.. sebab terpaksa menahan hidung.. sampai satu tahap depa tak tahan sangat.. depa blah.. *nanges... kalo yg jenis peluh x hengat.. bole mengundang bahaya kalo time memandu, kot kot terlepas stereng ker apa kan... dan banyak lagi la

lagi kalo kalo jenis suka makan bawang ker.. kari ker.. peluh tadi akan bertukar jadi bau ramuan beracun... leh mati kejung org cium lelama

kulit pon macam hidung gak.. ianya bernapas.. so kalo kita guna krim, losyen atau deadorant yang berlebihan, ia akan membuatkan kulit kita susah bernapas. lantas mengeluarkan bau kuat yg kurang menyenangkan

camne nak handle ek.. mungkin ngan mandi ngan lebih kerap.. atau berjumpa ngan doktor... atau kita leh pegi farmasi untuk cari penyelesaiannya.. oleh itu gunalah Perspirex.. untuk keselesaan yg berpanjangan...

p/s : jangan tak tau.. kalo kerap berpeluh, mungkin anda ada menghidap penyakit kencing manis, batuk kering, obesiti, hamil ataupun menopaus.



camtu la kaedahnya entri sentap menyentap.. sampai berpeluh korang baca.. terpulang la... nak skip skip baca pun xper.. tiada paksaan.. huhu

moral of the storynya kat sini.. kalo ketiak berpeluh, kaki berpeluh.. sampai mendatangkan bau.. camne nak realisasikan fantasi nak fetish fetish kan masa ehem ehem.. so.. meh la kita lawan peluh pelun ni semua.. nyah bau... untuk kenikmatan bersama..

* enjoy klip video kat sebelah ek ~>

sekian ek... jumpa lagi... daaa~


meh cium kaki ku agagagaga~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

21 comments:

ed wonderpet said...

ed penah ada skandal..(kawan) yang kuat berpeluh..especially kt tapak tangan...tp dye kurus...naseb bek dye x berbau "wangi"..hihi..so..dye g hospital..wat operation ape ntah..so..dye dh x berpeluh lg mcm dulu...just peluh2 manja je...

Terry Verry Berry. said...

ouh. fetish. makes the world more vibrant i guess.. :\

i'm shin... i'm inesen said...

ed : uiks... bedah?? takutnyaaa

terry : ngee~

ezam said...

motiippp shin nak diet!!!!!

badan dah selim melim solid molid watpe nk amek ubat diet....

hehehehhe....

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : erk.. ntah.. rasa mcm x kurus.. lagiplak timbang naik 2 kilo baru2 ni.. pastu dak tempat keje ckp badan shin naik.. btw.. tu bukan ubat diet la.. ubat kesihatan utk kurus jer

Penapenis said...

the problem is, apakah cara yang paling sopan untuk bgtau orang yang bermasalah tu? ^_^

AkU said...

waa...cium2 kaki..i loike..hahha..kinky...

peluh..hmmm..

HANS XY... said...

tidak!!peluh melekit...aish...tak mau jadi kat han!!he4,...action lebih..ermm..anyway..beneficial informations shin...

i'm shin... i'm inesen said...

penapenis : hmmm ngan cara hadiahkan someting yg berkenaan ngan barangan nyah bau huhu..

aku : yeahhh kinky its a correct word.. bukan fetish hahaa.. dah edit.. wahh biasa ker wat kinky kinky ni

hans : peluh han wangi kot.. bau manis huhu

AkU said...

lol..kinky ni uat orang jadi 'sec'ited..

sYukCurz said...

hadeh.. da mcm bio lak. penin2

i'm shin... i'm inesen said...

aku : tetiba teringin nak try

syuk : x yah pening pening.. meh shin picitkan

bestke said...

shin beli kat mana crocs tak ori tu

hehe

i'm shin... i'm inesen said...

bestke : kat wakaf che yeh.. agagaga.. sbb org yg jual tu chomey.. kena pukau kot masa tu.. tu yg beli tu

ikanbilis said...

saya pakai prespirex gak sangat berkesan ngehe... tapi peluh tempat lain tak leh elak aduhai...

peluh celah kangkang? ahemmmmmm =P

pakcik said...

What's all this about kinks and fetishes? It's all normal lah. If you want true kinkiness and real fetishes.. go see S&M and BDSM sites ...

Muahahahahahaaaaaaa~~

By the way, do you notice only GUYS comment on this so far? As IF girls don't sweat or have smelly armpits huhuhu

AkU said...

uittss..!! public nih..hehehe..^^

i'm shin... i'm inesen said...

ikanbilis : hik hik.. bau maskulin tau

pakcik : depa segan.. biarlah

aku : ops... zippppsssss~

Lelaki Homo said...

LH kuat berpeluh kat ketiak. Tapi so far tak mengeluarkan bau yang tak enak.

i'm shin... i'm inesen said...

LH : yer laa tu kan.. xper xper confident tu penting.. even ada yg pitam dok kat sebelah agagaga~

Lelaki Homo said...

Amboi Shin. Carut LH nampak. Nanti Shin bau, LH risau ketagih plak. Kuang3. ;P