Thursday, April 8, 2010

kengkawan... jom pi Pulau Tioman~


kengkawan.. haaa.. korang nak join tak pi Pulau Tioman?? best tauuu... x tipu~ hmm jom ar.. menyeronokkan diri ngan shin.. mana tau kot kot kita betemu jodoh kat sana.. leh cari stok geli geli ker agagaga~

well well.. biasakan kan.. bulan May akan perpusu pusu la pelancong tempatan, pelancong asing, pelacor tempatan, pelacor aisng agagaga.. depa semua ni dok lepak pulau.. menarik kan... becuti sakan.. merehatkan jiwa dah raga.. melempiaskan napsu yg ada huhu

kalo tahun lepas shin pegi Pulau Redang ( suka sgt~ ) tahun ni... plan nak pi Pulau Tioman lak.. haaa... sapa penah pegi angkat tangan!!

ok.. kalo ni x mo ikot pakej.. acara bebas... lagi jimat.. lagi cermat.. lagi nikmat.. ngee~ apa macam?? berani??

shin dah sepakat ngan Mohd Shamsul Bahari.. kitaorg pilih Salang Indah Resort.. hmm terima kasih gak kat pakcik ngan pakcik Fook Seng yg tolong bagi no tepon kawan dia.. dan kawan dia tu pun suggestkan kitaorg lepak Salang Indah Resort.. jangan amik pakej.. just buat sendiri sendiri jer... menarik kan~

ok.. meh shin tepek bajet yg patut di pikirkan bersama

1) Resort - Sea View Rm130 sehari

hmm nama pun Sea View kan.. so resort ni letakkan dekat ngan pantai ler.. shin x pasti.. dekat ngan laut.. or atas laut.. camtu la kaedahnya.. kita berbaloi la.. dapat view yang cantik menarik..

ok.. dalam bilik ni.. di sediakan satu katil besar dan satu katil bujang.. so leh muat 3-4 orang la.. so ari situ leh jimat.. Rm130 / 4 orang hmm sorang kena bayar lebih kurang Rm32.50 sehari... murah kannn

2 ) Feri - Rm70~Rm80 pergi balik

3) Boat Trip - Rm80~Rm100

shin plan nak mengamalkan sex bebas... eh bukan bukan... shin plan nak buat acara bebas.. xmo join boat trip pi tengok ikan ker.. corals ker.. boring.. benda yg sama.. sebab depan resort pon leh tengok ikan ( katanya~ ) so banyak masa leh lepak2 kat tepi pantai.. usha usha orang lalu lalang ngee~

tp bagi yg nak merasa tengok benda alah ni semua.. ada pakej boat yg leh bawak utk 1 trip sorang kena bayar Rm80~Rm100, peralatan snorkeling semua dah sedia di caj.. tinggal pakai jer nanti k..

4 ) Makan - depend on napsu serakah korang

ok bab makan lak.. jgn risau.. banyak restoran.. kita x perlu terikat ngan pakej.. so x perlu makan satu tempat jer.. meh kita jalan jalan cari makan.. pi mana mana restoran yg kita berkenan.. try satu satu..

kalo nak BBQ kita leh suruh kawan pakcik FS uruskan.. dia ckp dia leh uruskan.. xde masalah.. kita cuma bayar jer.. yg ni shin lom tanya lagi.. sbb dia ikot kepala... haaa bukan kepala atas kepala bawah yer... ni bayar per person kaedahnya

untuk breakfast ker makanan ringan.. ikot kemampuan korang.. tp di ingatkan.. biasalah.. bila dah dekat pulau.. harga berlipat kali ganda.. so paham paham jer la.. bawak la makanan ringan utk korang makan lepas penat penat beraksi di luar resort dan di dalam resort hahahaha

5 ) Pengangkutan

haaa bab ni kita share share la.. kalo ramai yg nak pegi.. kita leh arrange kan van amik pegi dan balik... caj nya depend pemandu van la.. xper.. leh tong tong.. so xde la mahal nanti kan..

so meh shin totalkan baper yg patut korang prepare

Resort 3h2m Rm97.50
Ferry Rm Rm80
Van Rm50

so total sorang Rm227.50


ni tak termasuk makan ek atau boat trip

so, kepada yg betul betul berminat... jgn ragu ragu.. jgn malu malu.. jom join sesama kita memeriahkan pecutian bersama.. jgn lambat2.. nanti resort yg best best x dpt.. full booking.. dah korang melepas ek sila bagi feedback kalo korang rasa ada plan lagi best~

sebarang maklumat.. leh contact shin ek 017-7226898 @ 019-7059664

meh shin show gambo skit skit pasal Salang Indan - Pulau Tioman









bilik dia ek.. jgn demand~


resort ni murah skit, rasanya x sampai Rm100


sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

Amirul Slacker said...

tunggulah budak ni keja baru pat gi jauh2... (T.T)
sekarang ni tgok dlm gmbr je lah...
~you know me?

asna ashraff said...

haha bulan 5 ek? tak cooti lah shinnn :'(

pakcik said...

Tioman.. aka as Bali Hai in the movie South Pacific (1958.. just after merdeka)... which was shot on location at Tioman, considered at that time one of the world's 10 most beautiful islands..

So let us know if it is still beautiful... kekekekekeeeeee

Terry Verry Berry. said...

nak ikot... :(

bestke said...

:-)

Lelaki Homo said...

Aku dah pernah pergi dua tahun lepas. Laut still menarik. Coral masih banyak dan ikan pun banyak. Apatah lagi sea urchins. Eiii.

Cuma waktu itu ada aktiviti penambakan pulau yg menyebabkan sesetengah kawasan pinggir pantai mengalami hakisan teruk.

Apapun bawak makanan segera tau. Sebab harga makanan triple or more. Tapi Shin kewangan dah stabil kan. So, not a big deal. Hehehe.

Apapun, jangan lupa ole-ole tau.

;)

ikanbilis said...

wahh cepat nye shin post baru nak update..

hati-hati letak no phone k nanti orang salah guna kacau nanti..

i'm shin... i'm inesen said...

amirul : yer la tu... sempat la Tioman ni jahanam.. x cantik daa huhu

asna : eleh.. amik la cuti

pakcik : yer la.. tunggu fresh gambo terkini ek

terry : yok la

bestke : berminat??

lelaki : jom ar pi lagi

ikanbilis : hmm kaco la.. x rugi apa.. i'm single lagi available agagagaga~

AzAz said...

Ugly Betty S04E19

http://hotfile.com/dl/36808021/35943a0/ugly.betty.s04e19.hdtv.xvid-2hd.avi.html

bln may xde chuti...

rAy jR...@...Aliff said...

yaaa..itu dia,...sudh mula berjalan2...bgus2...kekekeke

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : mekaseh ek...

ray : meh ar join ngee~

kodok said...

Dah pegi last year, kat Salang Indah jugak! Happening tau kat situ. Enjoy ur trip there. This year kitaorang gi Pulau Lang Tengah plaks, insya Allah.

i'm shin... i'm inesen said...

kodok : ouhh.. best best hendakNYA

Lelaki Homo said...

Call me LH. Pergi lagi? Tengah pokai la Shin. Mahu sponsor ke? Hahaha.