Thursday, April 15, 2010

hari kemaluan


kengkawan nak tau.... kat negara Jepun kan.. depa ada bikin satu perayaan ar.. Hari Kemaluan... x tau ar ek.. perayaan ni berunsur keagamaan atau pun satu rekaan nenek moyang diaorg.. shin try cari kat google perihal perayaan ni.. tp x jumpa yg betul2 detail... kalo sesapa tau.. leh bagitau ek...

secara simboliknya... shin bukan nak cite pasal Hari Kemaluan mcm yg org Jepun tu sambut... tp shin nak cite hari ni shin rasa malu ngan diri sendiri.. huhu.. pasal shin punya la rushing pagi tadi.. sampai x perasan shin pakai stoking salah kaler... sebelah lain dan sbelah lagi lain... *nanges

shin pasan masa nak masuk suruu thgari tadi.. sib baek la x de orang masa tu.. kalo ada org tego lagi ar malu huhu..


taraaaaaaaaaaaaa~

x sabarnya nak cuti sabtu ni... tinggal esok jer keje.. yeahh... hmm sabtu ni shin ada plan ngan family shin.. nak bikin makan makan untuk adik shin.. sempena besday dia yg ke 24 thn... dan babah suh carikan hadiah untuk dia.. shin dah plan nak belikan sandal jer.. ngee... sbb dulu shin penah belikan sekali.. tp hilang.. kena curik ngan malaun mana ntah.. baru kejap letak kat luar umah dah hilang.. sentap~


lawa x???

hmm kaki adik shin ni agak 'gajah' skit.. shin saiz comel comel.. 6@7, tapi dia lak siza 10@11 huhu.. so agak payah gak nak beli.. kot kot salah saiz....

shin pun x tau nak prepare makanan apa utk hari sabtu ni.. dia suka kek, shin nak belikan kek cekelet kat secret recipe, pastu ingat beli pizza ker k-ep-c ker... tengok baper belen duit yg parent bagi kat shin...

p/s : shin cuma tolong belikan jer, la ni misekin~

ouh nak tanya.. sapa terer bab maksud mimpi mimpi ni... haa.. ada org ckp mimpi mainan tidor kan... tp kekadang ada gak maksud dia.. bulan ni jer dah dua kali shin mimpi hari Raya... hmmm masa 1 tu siap nanges nanges.. mintak maap kat parent... tp malam td shin x tau apa perasaannya.. sbb mcm cpt sangat.. tengah hujan lebat.. ribut, shin tolong parent prepare salad untuk makan masa Raya.. hahaha makan salad occay~ then tetiba jer terus salam salam.. dah pakai lawa lawa.. anak anak buah seronok dapat duit Raya.. shin lak blur.. sbb x tukar duit baru lagik.. pastu terus terjaga... hehehe

shin try google pasal tafsir mimpi.. jumpa la satu ni hah [klik] dia ckp... mungkin suh shin berehat, heppi kan diri... ada berita menggembirakan akan sampai.. camtu la kaedahnya.. huhuh... tu pasal shin nak pi Pulau Tioman kot.. hehehe

ok lah.. nak wat keje smula.. jap g nak balik... x sabo

sekian~


dulu masa skolah skolah.. bebudak ni sibuk buat cerita.. sapa nak tau saiz kepala kemalauan sorang lelaki tu.. tengok kat ibu jari kaki huhu.. kalu besar, besarlah kepala anunya, kalu kecik, kecik lah kepalanya... kalu panjang atau pendek.. lu pikirlah sendiri... huhu shin sangat x percaya~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

17 comments:

HANS XY... said...

happy birthday to adik shin..sweet 24..kaki adik shin samer ngan saiz kaki han da...erkk..saiz tuuutt???tok cayo eh..

i'm shin... i'm inesen said...

ek... besonya tut.. eh besonya kaki.. agagaga~

Hizami Li said...

shin!
oh my.
same stokin r!
hohO~

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : maknanya jodoh kuat ker? agagaga... jgn tetukar kaler ek

Fauzzan Helmy Anuar said...

Suke suke suke suke...
=)

i'm shin... i'm inesen said...

suka jer dak ni citer pasal anu anu kann

Adam said...

shin~~ explicit content ni... lalal

i'm shin... i'm inesen said...

adam : apakah?

Qarl said...

stylo pe salah color tuh hehe

Terry Verry Berry. said...

ouh. kaki shin tecik ek. samo la kite. lol.

and yeee~ perayaan ni dipanggil Hounen Matsuri di Jepun. Perayaan ni disambut kat Komaki. Motif perayaan ni? Untuk mendatangkan rezeki yang banyak, ladang sihat wal-afiat and also untuk mintak fertility diorang semakin bertambah..so that diorang bley buat babay lagi.. boley?

and yes syngg, semua souvenier kat saner pada hari zakar kebangsaan, diorang jual barang2 bentuk TUTTT.. banyak saizzzz.. hahaa

--

mimpi? terry tak la pakar sangat, tapi terry tahu la sikit2 kot .. KOT.

maybe shin rindu kan hari raya..shin rindu kan parents shin (rindu dlm segi camner ek?)..

camni la, shin try fikir simbolism yang ada dlm mimpi shin, mungkin mimpi tu igauan tidur, tapi mungkin ada makna mimpi2 tu.

anyway.. Happy TUT day ek Shin :)

i'm shin... i'm inesen said...

Qarl : kombinasi kaler yg menarik barangkali

Terry : hik hik.. bermacam saiz ek.. ntah apa apa jer kan.. kerpercayaan memasing

ezam said...

tetap kan..raya makan salad kan...

hahhhhhahaa...

AzAz said...

citer Betty yg TERAKHIR... download cepat, nnti link hilang, ssh nk dpt skrg ni, malkumlah citer ni peak...

http://hotfile.com/dl/37976942/5714248/ugly.betty.s04e20.hdtv.xvid-2hd.avi.html

AkU said...

stylo la combination sock tu abg shin..huhuhu..^^

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : tu ar.. makan salad tu.. x hinggat

azaz : dah download.. mekaceh

aku : ngee.. tu ar.. sesuai

Lelaki Homo said...

Lawa kaki. Hehehe.

i'm shin... i'm inesen said...

LH : mekaceh *malu