Thursday, April 22, 2010

wanginyaaaaaaa.... nak cium banyak~


kalo shin dok dendiam.. tetiba lalu la kelibat manusia lalu lalang.. bau wangi yg amat.. perghhh rasa nak terkam.. cium cium jer ( *pilih pilih gak laa ) motip semua nak terkam... tengok mana yg taste la.. kalo takat wangi tp x taste.. erkk xmo xmo.. *milih kann

bila dah wangi tu.. rasa mcm nak cium cium... erkk ada plak nak mintak cium skit.. cium banyak la kan.. pelik gak tetiba ada org kalo suka something dia akan ckp... mintak sikit boleh??? ataupun, tumpang lalu skit boleh?? takpon dia ckp, nak tengok skit boleh??

adoiii... xleh ker ckp... mintak banyak boleh?? tumpang lalu banyak skit boleh??? nak cium banyak banyak boleh?? agagagaga.. baru la puas kan.. sikit sikit ni apa baranggg...

sebut pasal wangi... arini shin nak cite pasal bedakkk.. haaa... korang ada pakai bedak x?? x kira la bedak talkum ker, bedak makeup ker, bedak sejuk ker.. huhu janji namanya bedak..

haaa.. kalo bedak talkum kan.. kat ner korang letak?? lepas lepas mandi tu.. hmm korang letak celak ketiak ker.. celah dada ker.. celah kelengang ker huhu.... asal boleh letak kan..


feeling letak celah celah bedah *nanges

dulu kan... masa shin kekecik.. suka main ngan bedak ni.. lagi lagi bedak batu.. dalam bekas hijau ada.. bekas kotak ada.. kaler puteh ada.. kaler cekelet ada.. biasa bedak tu org pompuan pakai.. tp kami adik beradik kan ramai lelaki.. biasa akan pecah pecahkan bedak tu.. then buat lukis2 kat muka.. corak batman la.. corak hantu la.. ngee~

lepas dah puas main.. hambekkk.. kena bebel ngan kakak, x pon kena ketil ngan mak pasal pecahkan bedak batu dia tu huhu..


50sen kot harga bedak ni dulu huhu

pastu bila nak pegi skolah.. slalu nampak abang shin dok tabur bedak kat badan dia.. ngee.. pastu shin pon apa lagik.. ikot la jugak.. mak lak bebel.. bedak cepat bebeno habis... x sampai sebulan hehehe

pastu shin suka letak bedak dalam kocek baju.. nanti kalo pi skolah.. agak agak nak lalu tepi budak yg shin suka.. tepuk tepuk skit bagi bau naik.. huhu.. pastu confident lalu tepi budak tu... ngee~

takpon.. masa skolah skolah dulu agak jambu skit.. jambu tapi inesen.. ada la dapat surat surat.. nak jadi kawan la.. kakak angkat la.. abang angkat la.. pastu kalo reply.. nanti letak bedak skit.. bagi bau wangi huhu.. special punyaa.. dulu susah nak jumpa perfume.. mmg x terpikir pasal perfume ni.. pakai bedak jer..

masa dulu dulu plak.. biasa popular ngan bedak gambo amoi tu, cuticura, amami, johnson & johnson.. biasa kalo nak pi skolah.. memang sapu skit kat muka.. even comot xper.. nampak cute.. hahaha.. tp dah masuk skolah menengah.. xde nyer... buat malu jer

sebut pasal bedak ni.. shin nak kongsi satu info pasal bahanyanya pakai bedak ni.. ntah la ek.. betul ker idak.. just baca buat pengetahun am ek..

Amaran! Penggunaan bedak talkum boleh mengundang maut atau pelbagai penyakit termasuk kanser ovari. Ini kerana bahan utama bedak talkum mengandungi magnesium silicate hydroxide atau dikenali sebagai talc yang juga ramuan utama dalam bedak bayi, bedak berubat dan bedak wangi untuk tubuh termasuk yang berjenama terkenal.

satu kajian dari Sekolah Perubatan Harvard di Boston membuktikan pemakaian talkum walaupun seminggu sekali menambahkan risiko kanser ovari 36 peratus dan 41 peratus kepada mereka yang memakainya setiap hari.

penggunaa talkum dipercayai boleh menyerang paru-paru dan sistem pernafasan kerana talc gred industri mengandungi silika dan asbestos. Debu putih halus daripada talc boleh berterbangan dibawa udara dan ia pula boleh disedut bayi atau sesiapa saja yang menghidunya. Bayi yang menghidu bahan tersebut terdedah kepada masalah laluan udara membengkak lalu menyebabkan pneumonia.

untuk itu, gantikan bedak bedak ni semua guna tepung beras ker, tepung gandum yg bebas bahan berbahaya.. kot kot selamat kesihatan korang semua kannn... huhu

moral of the story : kalo dah semua barang tu bahaya.. buat pe dijual kan... baik semua barang tu labelkan racun, takpon buat macam rokok, siap ada gambo kesan bahaya merokok.. haa lepas ni.. tepek gambo kesan bahaya guna bedak.. xpon bahan kosmetik lain.. kot kot ada org sabotaj kot.. nak jahanamkan bisnes org len huhu tp yg penting.. hati hati.. pastikan halal dan selamat digunakan~

sekian ek entri utk hari ni.. jumpa lagi kengkawan~


seksinya main tabur bedak camni.. lepas tu.. ehmmmm

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Privacy_Resident said...

letak celah tutttt boleh tak?

i'm shin... i'm inesen said...

PR : letakkkkk la.. xde sapa nak marah..

ikanbilis said...

takde ovari pun leh kene kanser ovari ke?

eh jap dulu penah naik moto ngan sorang kwn ni tumpang umah die smalam bau die best sangat tanye pakai ape.. die cakap tak pakai ape2 pun.. ngehe...


best~

i'm shin... i'm inesen said...

ikanbilis : cuba check ada ovari ker x?? kot kot terselit mana mana.. tersembunyik

Terry ♥ said...

kalau tak wangi..jangan datang dekat..tak kowser kay.. ^_^;
wangi = hawt.
perfume = hot.
cologne = melebur.

i'm shin... i'm inesen said...

terry : amboihhhhhh

Fauzzan Helmy Anuar said...

Memula... Memanglah mintak sikit. Takkan nak mintak banyak terus. Nanti orang kate gelojoh. Huhuhuhuhu. Suke bila Shin cakap part masa sekolah tu. Benda common yang budak2 akan buat. Hahahaha.

i'm shin... i'm inesen said...

fauzzan : ala... ni bukan gelojoh. tp inesen.. jujur... kan kan~

AkU said...

hantu bedak rupenye shin nih..hehehe..

i'm shin... i'm inesen said...

aku : huargghh mkn budakkkkk... *shin antu inesen

AkU said...

bukan2..hantu bedak gak..T_T

i'm shin... i'm inesen said...

aku : nak rasa makan bedak ker??? shin antu inesen.. full stop~