Sunday, April 25, 2010

acara hari minggu


letihnya bila dah masuk ari senin ni... adehhh.. boring boring.. nak kena hadap keje lagi... tapi kan.. bos shin cuti 2 minggu.. balik Jepun.. yeahhhhhh... merdeka sekejap huhu...

ouh naper pic kat atas tu sedemikian ropa.. huhu pesal? x suka ker?? shin ada full gambo tu.. tp kang kontroversi la plak.. biar la gambo tu shin cropkan jer ek.. semua ni pasal apa yg shin bukin hari minggu semalam.. semuanya berkaitan ngan kenderaan ngee~

sebelum tu.. ada berita penting.. kawan kecik kecik shin.. si Izah tu.. bertunang harini .. mak shin bagitau pagi tadi.. hmm shin baru mangun dkt kul 11 pagi.. dok tgh amik mood nak bekfes.. tetiba mak shin dok cite yg buat shin rasa mcm nak tercekik jer.. hilang mood nak bekfes..

mak : tak sangka mak, orang mcm Izzah tu ada gak orang nak..

shin : naper mak?? dia tunang ker??

mak : a'ah.. tengah ari kang.. ngan orang Bandar Tenggara

shin : ooooohhh ( malas nak layan.. harap mak stop cite )

mak : Izzah tu bukan reti buat keje, masak pun x reti

mak : mungkin dak lelaki tu pon pattern mcm dia

mak : ko tengok.. org mcm dia pon ada org nak.. ko tu??? cpt cpt~

shin : ( terus bangun larik masuk bilik ) *nanges

agagagaga.. mak shin kalo dah start mengata orang.. x leh di biarkan... tp Alhamdulillah.. ada gak jodoh untuk Izah.. hope kekal sampai berkahwin ek.. jgn lama lama..

bagi yg x penah tau kewujudan Izzah ni.. leh bukak kat arkib lama shin ni [ klik ], shin ada cite pasal Izzah dalam zaman kekecik shin ni.. x ramai buak suka kawan ngan dia.. sbb dia x pandai, x mandi, x lawa, x gosok gigi... mcm2 la yg negative..

sangat stress.. bukan pasal Izah tu.. hmm tetiba hujung bulan.. keEgoan shin bikin hal.. meragam lak dia... terpaksa la shin masukkan ke pusat pemulihan.. tp sentap.. brother yg selalu keje kat workshop tu dah berhenti lak.. adehhh.. shin x caya sangat dak lain wat keje.. walau ada sorang tu ensem... tp mcm x sampai hati nak suh dia bikin.. kang nnt meragam balik keEgoan shin tu.. last last shin pasrah jer la.. kang kalo x betulkan lagi melarat larat plak... kang susah shin nak cari rejeki yg halal bila xde keEgoan shin tu.. sib baek shin ada sediakan tabung keEgoan shin.. kurang stress.. terbang Rm80 untuk ganti sparepart keEgoan shin tu.. *nanges

ada lagik nih.. shin terpaksa korbankan separuh duit tabung nak beli henpon baru.. shin bayar untuk betulkan kete proton lama babah shin ni.. ganti wiper, ganti silikon cermin depan.. pasal kalo hari hujan.. bocor.. masuk air.. terpaksa la ganti.. skrg ni dah musim hujan.. terbang Rm300.. tu pun shin dah mintak diskaun.. sebenarnya banyak lagi benda yg nak kena betulkan..

sejak ada senja nan merah.. babah shin mcm dah lupakan proton lama ni.. cian dia.. terpaksa la shin betulkan skit skit.. nnt dah elok.. leh shin bawak bawak pi kerja.. pi balik kampong time raya ker.. pi menjengkit ker huhu


shin namakan kete ni.. Awan Nan Kelabu

shin teringat masa shin baru jer keje.. baru nak merasa duit sendiri.. tetiba parent suh shin bayar ansuran bulan Awan Nan Kelabu ni.. sebulan Rm500.. dekat setahun lebey gak... sentap...

so sayang la kalo Awan Nan Kelabu ni terbiar camtu jer.. lagipun.. kalo shin betulkan.. leh gak bawak bawak pi cari rejeki time hari hujan.. lagipun shin xde kete sendiri.. adik shin pun x hingin nak betulkan.. so.. shin jer la yg kena buat something utk pastikan Awan Nan Kelabu ni x di sia sia kan.. x di lupakan sejak dah ada Senja Nan Merah tu..

shin tetiba jadi rajin lak.. dok besih besihkan Awan Nan Kelabu.. mandikan dia.. jemur bagi hilang bau kurang enak.. spray wangi wangi huhu... bagi dia manja skit.. kiranya ada gak aktiviti hujung minggu yg berpaedah..


merembes tak korang kalo shin mandikan kete camni

masa hari sabtu aritu.. lepas jer shin celebrate besday budak kecik kerek si Adam Ashraf tu.. cik Niza ajak shin pegi Jom Heboh.. agagaga.. shin x minat sangat sebenarnya.. sebab terpikir ramai nya org nanti kat situ.. pening paler..

tp sebab cik Niza sudi datang celebrate besday anak buah shin tu.. shin pun layan la.. join cik Niza ngan kengkawan dia pegi Jom Heboh.. tp masa otw tu.. hujan lebat.. agagaga.. cik Niza dah ngomel... shin pon ckp kat dia.. kita x yah pegi Jom Heboh la.. kita pi JOM HUJAN.. agagagaga~


mat tak berapa rempit huhu


Dak Lelaki 1 : psst psst.. awek laaa ( bisik )
Dak Lelaki 2 : awek kepala lutut ko.. mcm bini org jer~


muka x sabo nak joli sakan


ntah apa dia nak beli ntah


dasat kan... bila org pompuan shoping.. ish ish~


muntah x?? agagagaga~

shin x de beli apa pon kat Jom Hujan tu.. banyak org jual jajan jer.. nnt kalo beli.. xde sapa nak makan kat umah tu.. so shin jer teman teman diaorg jer

kejap jer kitaorg ronda ronda situ.. lepas dah puas diaorg habiskan duit kat Jom Hujan.. kitaorg gerak pi Jusco Tebrau City plak.. its makan time.. nyum nyum~


shin x penah makan kat Nando's *nanges


korang nak tau.. shin x penah beli barang kat butik Levis agagaga... nampak sangat mesekin kan *nanges hmm tapi semalam shin beli sandal Levi's ni.. Harga dia dkt Rm60 tp sebab value buy.. jadi la Rm24. Hmm so tu harga mampu bagi shin.. jadi shin pon beli ler.. lagipun mmg nak cari sandal pon..


sempat la bergambo gambo sakan... window shoping.. semua kedai nak masuk.. huhu.. sampai lupa tujuan asal.. nak pi makan... hmm then kitaorg try la satu kedai ni.. lupa nama dia.. Johny apa ntah.. Thailand nyer kedai makan... HALAL ek


dak kecik ni bagus.. pemakan org nya huhu


1st time gak shin makan setim boat huhu... *nanges


tetap ngan dak kecik merah ni.. penemam setia~

lepas dah melantak... kitaorg pon gerak balik.. banyak kali shin dok menguap masa drive huhu.. ngantok yg amat... tp last last selamat gak sampai umah.. Alhamdulillah... next time kita jalan jalan lagik ek..

camtu la acara hari minggu shin... korang lak camne??

sekian~



m(^o^)m

i'm shin... i'm inesen... i'm single

20 comments:

ezam said...

dalam taknak soping tu terbanglah gak kan...heheheh tu yg malas kuor ke soping kompleks tuh...

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : jgn beli yg tidak tidak la.. bijak bebelanja katanya ek~

Hizami Rahim said...

oh.
gi jalan2 di hujung minggu.
ahha.
best2.
;)

Fauzzan Helmy Anuar said...

Lor, ingat la orang mane... Selatan gak rupenye... Hurm, padanlah...
=)

Frodo Baggins said...

jalan jalan cari makan lu shin!
wohaaaaa gambar atas wat wa terkezutt. kuss semngt! asal lu crop? sure ramai minah yg merembes. hahahha

Terry ♥ said...

ngeer.. awan nan kelabu..memang cocok sangat kot..

:)

takper.. struggle dulu, happy2 kemudian..see.. dah dpt keter dah..tak lama lagi dpt phone.. tehehe.. :D.

kuar ngan cik niza bkn nak ajaq terry taw,. ngeks .

teringat lirik lagu ape ntah..
"dont worri..be happi.."

ku3..

Terry ♥

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : shin biasa jalan sabtu ja.. ahad dok umah huhu

fauzan : naper ngan org selatan?? shin prefer org pantai timur huhu

frodo : bukan awek jer merembes.. huhu

terry : kan kan.. semoga nasib Awan Nan Kelabu akan terbela..

pakcik said...

I wonder... do "guys" always cry when they don't get something they want??

hmmmm ...*nanges*...

Adam said...

shin~~~ ayat last tu x tahan~~ im single? ahhaaaa

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : elehhhhhhhhhhhhhhh... depend kat org tu la... x semua org mcm pakcik.. x semua org mcm shin.. x semua org mcm org lain.. *nanges

adam : yer ler.. abis tu... *nanges

pakcik said...

Shin is physically single... but emotionally multiple... and MAYBE innocent ..huhuhuhu... *nanges*

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : shin bukak maybe inesen.. tp memang inesesn la...grrrr

H@n$ Xy said...

shin..soal jodoh tuh...ditentukan oleh Allah...he4.cik niza kan ader..ho4...best nyer pi jomheboh~~

i'm shin... i'm inesen said...

hans : aishhhhhhhhhhhhhh... apa apa je.. xde bestnya jom heboh tu..

Mie said...

kesian awan nan kelabu,telah d lupakan jasa nyer hehehe tp xpe..nanti Shin repair2 ..confirm jd hak milik kekal shin kang...

AkU said...

wooooohohohohohoh...

lazatnye... >.<

i'm shin... i'm inesen said...

mie : jasanya x la di lupakan.. cuma dah ada yg baru.. yg lebih sedap... tp shin kan inesen.. ngee.. biarlah shin yg take care lak.. x kesah pon

aku : sedapppppppppppppp~

oRKeD uNGu said...

ske tgk pic shin ngn cik Niza.. huhuhu ;)

Az said...

nk kawen gak c izzah tu ye, shin bila lagik?

i'm shin... i'm inesen said...

orked : ader plakk

AZ : tu ar.. betemu jodoh gak dia... i'm happy for her