Wednesday, April 14, 2010

update - Pulau Tioman


gigih nie.. nak update pasal planning nak ke Pulau Tioman 14hb May 2010.. hmm pertamanya.. kesentapan telah berlaku yer.. di mana.. Salang Indah telah pun penuh di booking oleh pelancong pelancong yg tidak bertimbang rasa... rasa sea view sampai ler ker hill view... semua dia sapu.. kurang asam jawa tul...

then kakak yg beriyer nak tolong tu.. suggestkan kat Salang Damai Resort... puas shin google.. hampa.. susah nak cari info pasal natang Salang Damai Resort ni.. tp.. kakak tu meyakinkan shin yang resort tu jer yg tinggal.. dan kalo lambat booking mmg sangap... terus tak dapat... sebab ramai penyelam penyelam sambil minum air ni semua telah booking sampai bulan June.. kan shin dah cakap.. depa tak bertimbang rasa... sentap~

apa yg telah di beritahu yer.. Salam Damai ni tumpuan kepada pelancong yg suka scuba diving yer... so.. secara ringkasnya... bilik shin ngan Mohd Shamsul Bahari ni akan menjadi tumpuan mat salleh ni semua.. erkk maksudnya.. bilik2 kat resort ni laa.. so agak menarik jugak ek..

meh shin tepek info pasal bilik kat Salang Damai ni~

Harga Bilik - Rm100 semalam ( sea view yg penting )
Katil - ada 1 katil besar dan katil double decker
Lain lain - ada aircond, toilet, tisu ( penting ), air

tu jer la kot.. sikit jer info agagagaga... tp yg penting, still lagi leh belegar legar tepi pantai, pi merayau dekat kawasan yg bedekatan.. kiranya, masih mampu membawa hasil lumayan~

so.. tadi shin dah tanya.. pasal harga untuk 3 hari 2 malam tido kat resort tu.. kakak tu dok bagitau.. shin kena bayar Rm200 jer... ouh agak menarik... sebab bilik tu leh muat 3-4 org, lebih pun leh... so murah la kann..

lain lain bayaran ek~

Feri - Rm70 ( siap pergi balik )
Boat Trip - Rm100 ( tour island ) x wajib
Boat Trip - Rm70 ( tengok coral ) x wajib
Makan - Harga ikot selera anak tekak memasing

so camtu la kaedahnya harga yg di tawarkan kalo tak ikot pakej... dan shin dah booking untuk 2 bilik.. sebab kalo lambat... mmg kempunan kan.. so masih ada peluang untuk sumbat sumbat sesapa yg nak join saat akhir sebab bajet kita lepak kat Pulan Tioman kat sana 3 hari 2 malam x lebih Rm100 untuk resort, kalo campur ngan feri baru Rm170 sorang. Kalo satu bilik kongsi 4 orang lagi la murah.. Rm120 untuk 3 hari 2 malam termasuk feri... murah kan..

rasanya... xde lagi kot nak di update, chalet dah tempah, tinggal tunggu nak bayar deposit dan tunggu hari nak pergi jer... x sabar rasanya... shin dah mula bau bau pantai, bau bau ehemmm malu nak ckp.. ngee~

sekian dulu.. jumpa lagi di lain entri

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

ichi said...

bau2 ehem = bau kaki ke? hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

hahahahaha... shin sumpah kaki ko bau bacin 40 hari 40 malam

tengku_fir21 said...

kedengaran best...

i'm shin... i'm inesen said...

fir : jom ar... kalo join.. bukan dengar jer.. tp leh rasa best... jom jom jom

ed wonderpet said...

nape nama iols x der? :(

||| PöJìé PööH ||| said...

shinnn nk join!!
tp bulan depan n depan Pojie bz dah ada planning lain...

i'm shin... i'm inesen said...

ed : shin dah mention nama ed kat entri sblm ni ler.. ngada!

pojie : yok ar...

Lelaki Homo said...

Nak ole-ole tau Shin.